Kissinger Plätzchen
Коледни немски сладки
einfach traumhaft lecker
уникални с невероятен вкус
Zutaten (ergibt ca. 50 Plätzchen):
150 g
|
gesiebtes Mehl
|
150 g
|
gemahlene Haselnüsse oder Mandeln
|
150 g
|
Zucker
|
1 TL
|
Backpulver
|
1 TL
|
Zimt
|
1 Prise
|
Salz
|
1 Stck.
|
Ei
|
100 g
|
kalte Butter
|
Für die Füllung:
|
|
1 Glas
|
Aprikosenkonfitüre
|
Für die Dekoration:
|
|
250 g
|
dunkle Kuvertüre
|
150 g
|
gemahlene Haselnüsse oder Mandeln
|
50 Stck.
|
halbe Walnüsse
|
Zubereitung:
Mehl und Backpulver in eine Rührschüssel sieben.
Die gemahlenen Haselnüsse, den Zucker, das Salz und den Zimt darübergeben. Nun eine Mulde in die Mischung drücken und das Ei hineingeben. Die kalte Butter in Flöckchen auf den Rand
verteilen und alles rasch verkneten und kühlstellen.Die gemahlenen Haselnüsse, den Zucker, das Salz und den Zimt darübergeben. Nun eine Mulde in die Mischung drücken und das Ei hineingeben. Die kalte Butter in Flöckchen auf den Rand
Anschließend den Teig auf bemehlter Arbeitsfläche ca. 3-5 mm dick ausrollen.
Mit einem runden Ausstechförmchen von 3 cm Ø Kreise ausstechen.
Die Plätzchen auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech legen und im vorgeheizten Backofen bei 180°C ca. 7-10 Minuten backen. Die Plätzchen nun auskühlen lassen.
Die Konfitüre leicht erwärmen und immer 2 Plätzchen mit der Unterseite zusammen setzen.
Nun die Schokoglasur im Wasserbad erwärmen, in ein Schälchen geben und die Außenkanten des zusammengesetzten Plätzchens darin drehen und anschließend in den gemahlenen Nüssen drehen.
Beiseite legen, bis alle fertig sind und nun obendrauf einen Klecks Glasur geben und die halbe Walnuss darauf setzen.
Viel Spaß beim Nachbacken!
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими продукти:
150 г
|
пресято брашно
|
150 г
|
смлени лешници или бадеми
|
150 г
|
захар
|
1 ч. л.
|
бакпулвер
|
1 ч. л.
|
канела
|
1 щипка
|
сол
|
1 бр.
|
яйце
|
100 г
|
студено масло
|
за плънката:
|
|
1 бурканче
|
кайсиев конфитюр
|
за украсата:
|
|
250 г
|
тъмен шоколадов кувертюр
|
150 г
|
смлени лешници или бадеми
|
50 бр.
|
половинки орехови ядки
|
Начин на приготвяне:
В голяма купа пресейте брашното с бакпулвера.
Добавете смлените ядки, захарта, солта, канелата, направете едно „кладенче“ в средата и чукнете яйцето.
От страни на кладенчето разпределете нарязаното на малки парчета студено масло.
Замесете бързо едно гладко тесто и го сложете за кратко в хладилника.
След това върху набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина от 3-5 мм.
Изрежете с кръгла форма с 3 см Ø бисквитки.
Наредете ги в тава (застлана с хартия) и печете за 7-10 минути в загрята на 180 ° C фурна.
Оставете бисквитките да се охладят.
Загрейте конфитюра за кратко и слепете охладените бисквитки (2 x 2).
Разтопете шоколадовия кувертюр на водна баня, изсипете го в купичка и потопете външните краища на слепените бисквитки, а след това оваляйте шоколадовите краища в смлените ядки.
Наредете ги отново в тавата, докато всички са готови, а след това върху всяка сладка в средата сложете капка от шоколадовата глазура, а от горе „залепете“ ½ орехова ядка.
Оставете за кратко да изсъхнат, а след това ги подредете в метална кутия с капак.
Добавете смлените ядки, захарта, солта, канелата, направете едно „кладенче“ в средата и чукнете яйцето.
От страни на кладенчето разпределете нарязаното на малки парчета студено масло.
Замесете бързо едно гладко тесто и го сложете за кратко в хладилника.
След това върху набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина от 3-5 мм.
Изрежете с кръгла форма с 3 см Ø бисквитки.
Наредете ги в тава (застлана с хартия) и печете за 7-10 минути в загрята на 180 ° C фурна.
Оставете бисквитките да се охладят.
Загрейте конфитюра за кратко и слепете охладените бисквитки (2 x 2).
Разтопете шоколадовия кувертюр на водна баня, изсипете го в купичка и потопете външните краища на слепените бисквитки, а след това оваляйте шоколадовите краища в смлените ядки.
Наредете ги отново в тавата, докато всички са готови, а след това върху всяка сладка в средата сложете капка от шоколадовата глазура, а от горе „залепете“ ½ орехова ядка.
Оставете за кратко да изсъхнат, а след това ги подредете в метална кутия с капак.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Leibe Geri, danke für das Rezept! Habe gerade nachgebacken - sind echt lecker! Die Frage zum Dekorieren - kann man statt Kuverture normale Schokolade nehmen? Habe einges im Vorrat, die verwendet werden muss :-)
AntwortenLöschenLiebe Grüße, Natalia