Israelischer Käseauflauf
Пащида със сирене
einfach und sehr lecker
лесна и с приятен вкус
Die Reise von Tomateninsel führt uns diesen Monat nach Israel und deswegen bin ich mit meinem zweiten Beitrag dabei.
1 kg
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frischer Spinat oder Zucchini oder Lauch (bei mir sind’s 50% Zucchini und 50% Spinat)
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6 Stck.
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abgekühlte Pellkartoffeln
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3 Zweige
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frische Dill (oder TK)
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250 g
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Quark
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4 Stck.
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Eier
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2 EL
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Mehl
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150 g
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Schafskäse
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150 g
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Butterkäse
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150 g
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Gouda- oder Cheddarkäse
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Zum Abschmecken:
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Salz und frisch gemahlener Pfeffer
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Zubereitung:
Die Pellkartoffeln am besten schon am Vortag (oder morgens) kochen und abkühlen lassen.
Den Spinat gründlich waschen und verlesen. Tropfnass in einen großen Topf geben und einige Minuten zugedeckt bei mittlerer Hitze zusammenfallen lassen. Den Spinat in ein Sieb heben und abtropfen lassen.
Mit einem Kochlöffel zusätzlich Feuchtigkeit herauspressen und danach hacken.
Den Dill unter den Spinat mischen, mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Den Quark in einer großen Schüssel mit den Eiern und dem Mehl verrühren.
Den Käse reiben oder klein würfeln und zusammen mit dem Spinat unter den Quark rühren und evtl. mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Eine feuerfeste Form mit Butter ausstreichen.
Den Backofen auf 175 °C Ober/ Unterhitze oder 160°C Umluft vorheizen.
Die Kartoffeln pellen und in kleine Stücke oder dicke Scheiben schneiden und in die vorbereitete Auflaufform geben.
Etwas frisch gemahlenen schwarzen Pfeffer darüber streuen.
Die Spinatmasse dazugeben und im Ofen auf der zweiten Einschubleiste von unten etwa 50 Minuten backen.
Die Pellkartoffeln am besten schon am Vortag (oder morgens) kochen und abkühlen lassen.
Den Spinat gründlich waschen und verlesen. Tropfnass in einen großen Topf geben und einige Minuten zugedeckt bei mittlerer Hitze zusammenfallen lassen. Den Spinat in ein Sieb heben und abtropfen lassen.
Mit einem Kochlöffel zusätzlich Feuchtigkeit herauspressen und danach hacken.
Den Dill unter den Spinat mischen, mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Den Quark in einer großen Schüssel mit den Eiern und dem Mehl verrühren.
Den Käse reiben oder klein würfeln und zusammen mit dem Spinat unter den Quark rühren und evtl. mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Eine feuerfeste Form mit Butter ausstreichen.
Den Backofen auf 175 °C Ober/ Unterhitze oder 160°C Umluft vorheizen.
Die Kartoffeln pellen und in kleine Stücke oder dicke Scheiben schneiden und in die vorbereitete Auflaufform geben.
Etwas frisch gemahlenen schwarzen Pfeffer darüber streuen.
Die Spinatmasse dazugeben und im Ofen auf der zweiten Einschubleiste von unten etwa 50 Minuten backen.
Als Beilage einen Salat nach Saison dazu servieren.
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Необходими продукти за 4 порции:
1 кг.
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пресен спанак или тиквички или праз (при мен са: половината спанак, половината тиквички)
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6 бр.
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сварени картофи
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3 стръка
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пресен копър или замразен
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250 г
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извара
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4 бр.
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яйца
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2 с. л.
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брашно
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150 г
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овче или краве сирене
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150 г
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кашкавал на шайби
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150 г
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гауда или чедър сирене
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на вкус:
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сол и прясно смлян черен пипер
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Начин на приготвяне:
Най-добре е да сварите картофите един ден по рано или няколко часа преди приготвянето на ястието за да бъдат добре охладени (така не се чупят, при рязането!).
Измийте добре спанака и го почистете от дебелите стебла.
В голяма тенджера сложете мокрия спанак , похлупете и го оставете на тих огън за няколко минути да намали обема си. След това го сложете в гевгир да се отцеди.
Притиснете го от горе с лъжица, за да се отцеди по добре и го нарежете.
Смесете нарязания копър със спанака и овкусете със сол и черен пипер.
В голяма купа разбъркайте изварата, яйцата и брашното.
Настържете или нарежете на малки кубчета сирената и заедно със спанака ги прибавете към изварената смес. Разбъркайте и подправете сместа на вкус със сол и черен пипер, ако е необходимо, защото сирената са достатъчно солени.
Намажете формата за печене с масло.
Загрейте фурната на 175 ° C горен/ долен реотан или на 160 ° C с вентилатор.
Обелете картофите и ги нарежете на малки парчета или на дебели колелца.
Наредете ги на дъното в подготвената тавичка за печене и ги поръсете с прясно смлян черен пипер.
Върху наредените картофи изсипете сместа и печете за около 50 минути в предварително загрятата фурна (на втората шина от долу на горе).
Сервирайте със салата според сезона.
Най-добре е да сварите картофите един ден по рано или няколко часа преди приготвянето на ястието за да бъдат добре охладени (така не се чупят, при рязането!).
Измийте добре спанака и го почистете от дебелите стебла.
В голяма тенджера сложете мокрия спанак , похлупете и го оставете на тих огън за няколко минути да намали обема си. След това го сложете в гевгир да се отцеди.
Притиснете го от горе с лъжица, за да се отцеди по добре и го нарежете.
Смесете нарязания копър със спанака и овкусете със сол и черен пипер.
В голяма купа разбъркайте изварата, яйцата и брашното.
Настържете или нарежете на малки кубчета сирената и заедно със спанака ги прибавете към изварената смес. Разбъркайте и подправете сместа на вкус със сол и черен пипер, ако е необходимо, защото сирената са достатъчно солени.
Намажете формата за печене с масло.
Загрейте фурната на 175 ° C горен/ долен реотан или на 160 ° C с вентилатор.
Обелете картофите и ги нарежете на малки парчета или на дебели колелца.
Наредете ги на дъното в подготвената тавичка за печене и ги поръсете с прясно смлян черен пипер.
Върху наредените картофи изсипете сместа и печете за около 50 минути в предварително загрятата фурна (на втората шина от долу на горе).
Сервирайте със салата според сезона.
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Ein Auflauf ist meiner Meinung nach im Winter perfekt. Danke für dein Rezept.
AntwortenLöschenLG Melli