Vegane Vanillekipferl mit Walnüsse
Ванилово-орехови сладки
Dieses Rezept ist einfach der Hammer!
коледни постни изкушения
Weil sie so schön “Weiß wie der Schnee” sind passen
sie wunderbar zur aktuellen Blogparade im Küchenatlas-Blog von Sarah!
Zutaten:
280 g
|
gesiebtes Mehl
|
1 Prise
|
Salz
|
220 g
|
kalte Margarine
|
100 g
|
gemahlene Walnüsse
|
70 g
|
Puderzucker oder Zucker
|
Zum Wälzen:
|
|
100 g
|
gesiebter Puderzucker oder Zucker
|
3 Päckchen
|
Vanillezucker
|
Zubereitung:
Mehl auf die Arbeitsplatte sieben und mit Zucker und Salz gut vermischen.
Kalte Margarine in kleine Würfel schneiden und die Walnüsse ebenfalls dazugeben und alles rasch zu einem glatten Teig verkneten.
Der Teig muss nun mindestens 1-2 Stunden im Kühlschrank ruhen.
Dann den Backofen auf 190°C Ober- und Unterhitze vorheizen.
Teig aus dem Kühlschrank nehmen und kleine Kipferl formen.
Auf einem mit Backpapier ausgelegten Backblech für ca. 8-12 Minuten, auf mittlerer Schiene und auf Sicht (goldgelb, nicht zu dunkel)backen.
In der Zwischenzeit den Zucker oder Puder-und Vanillezucker gut vermischen (wenn Sie normalen Zucker nehmen, die Mischung nochmal in einen Zerkleinerer geben).
Dann die noch warmen Kipferl (etwas mehr als handwarm) mit der Zuckermischung bestreuen oder ganz darin wälzen.
Die Kipferln in einem gut verschlossenem Behälter aufbewahren.
Viel Spaß beim Nachbacken!
Ähnliches Rezept im Blog.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими продукти:
280 г
|
пресято брашно
|
1 щипка
|
сол
|
220 г
|
маргарин
|
100 г
|
смлени орехови ядки
|
70 г
|
пудра захар или захар
|
За овалване:
|
|
100 г
|
пресята пудра захар или захар
|
3 пакетчета
|
бурбонска ванилова захар
|
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното и го смесете със захарта и солта.
Прибавете нарязания на малки кубчета маргарин, също и смлени орехови ядки и размесете всичко бързо с ръце, докато се получи гладко тесто.
Оформете тестото на топка, завийте го със стреч фолио и го сложете в хладилника най-малко за 1-2 часа.
След това загрейте фурната на 190° C с горен и долен реотан.
Изкарайте тестото от хладилника и го оформете на малки полумесеци (под формата на буквата С).
На покрита тава с хартия за печене подредете сладките и печете за около 8-12 минути на средната шина, като ги наблюдавате по време на печене, за да не изгорят (когато краищата на сладките получат съвсем лек златист цвят, значи са готови).
В това време си пригответе захарта за овалване на сладките.
Според предпочитанията смесете ваниловата захар с пресятата пудра захар или разбъркайте добре кристална захар със ванилова захар и ги смелете в мелачка фино, така ще се получат, при овалването леки кристалчете по сладките.
Леко охладените сладки (все още да са доста топли) ги поръсете или ги оваляйте със сместа от приготвената ванилова захар.
Подредете напълно охладените ванилени сладки в плътно затворена метална кутия с капак за сладки като между всеки слой може да поставите лист пергаментова хартия (с помощта на хартията се запазват сладките хрупкави).
Прибавете нарязания на малки кубчета маргарин, също и смлени орехови ядки и размесете всичко бързо с ръце, докато се получи гладко тесто.
Оформете тестото на топка, завийте го със стреч фолио и го сложете в хладилника най-малко за 1-2 часа.
След това загрейте фурната на 190° C с горен и долен реотан.
Изкарайте тестото от хладилника и го оформете на малки полумесеци (под формата на буквата С).
На покрита тава с хартия за печене подредете сладките и печете за около 8-12 минути на средната шина, като ги наблюдавате по време на печене, за да не изгорят (когато краищата на сладките получат съвсем лек златист цвят, значи са готови).
В това време си пригответе захарта за овалване на сладките.
Според предпочитанията смесете ваниловата захар с пресятата пудра захар или разбъркайте добре кристална захар със ванилова захар и ги смелете в мелачка фино, така ще се получат, при овалването леки кристалчете по сладките.
Леко охладените сладки (все още да са доста топли) ги поръсете или ги оваляйте със сместа от приготвената ванилова захар.
Подредете напълно охладените ванилени сладки в плътно затворена метална кутия с капак за сладки като между всеки слой може да поставите лист пергаментова хартия (с помощта на хартията се запазват сладките хрупкави).
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri