Köstliche Erdbeertorte
Превъзходна ягодова торта
Saulecker, schmeckt super leicht und sommerlich fruchtig - ist einfach eine Wucht!
Неустоимо вкусна, лятна, свежа и лека!
Die ist mein dritter Beitrag zu Malene's Blog-Geburtstag.
Zutaten für eine Springform Ø 26 cm:
Für den Boden:
|
|
4 Stck.
|
große Eier (280 g)
|
1 Prise
|
Salz
|
280 g
|
Zucker
|
140 g
|
Mehl, gesiebt
|
140 g
|
Butter, flüssig
|
Für die Füllung:
|
|
100 g
|
pürierte Erdbeeren
|
100 g
|
klein geschnittene Erdbeeren
|
200 g
|
Frischkäse - Doppelrahmstufe
|
150 g
|
Joghurt
|
200 g
|
Sahne
|
60 g
|
Zucker
|
2 Pck.
|
Vanillezucker
|
6 Blatt
|
Gelatine
|
Für den Belag:
|
|
400 g
|
halbierte Erdbeeren
|
1 Pck.
|
roten Tortenguß
|
zum Verzieren
|
Schlagsahne und Mandelblättchen
|
Zubereitung:
Backofen auf 180 °C Ober-/Unterhitze vorheizen.
3 Eier trennen und die Eiweiße zusammen mit einer Prise Salz steifschlagen.
1 ganzes Ei und die Eigelbe mit dem Zucker schaumig rühren.
Anschließend, der Reihe nach, das Mehl, das steifgeschlagene Eiweiß und am Schluss noch die flüssige Butter unterheben (nicht schlagen!).
Die Springform mit Backpapier auslegen und die Hälfte des Teiges in die Form füllen. Glattstreichen und ca. 20 Min. backen.
Mit dem restlichen Teig genauso verfahren.
Die Böden auskühlen lassen.3 Eier trennen und die Eiweiße zusammen mit einer Prise Salz steifschlagen.
1 ganzes Ei und die Eigelbe mit dem Zucker schaumig rühren.
Anschließend, der Reihe nach, das Mehl, das steifgeschlagene Eiweiß und am Schluss noch die flüssige Butter unterheben (nicht schlagen!).
Die Springform mit Backpapier auslegen und die Hälfte des Teiges in die Form füllen. Glattstreichen und ca. 20 Min. backen.
Mit dem restlichen Teig genauso verfahren.
Den Frischkäse mit dem Joghurt, Zucker, Vanillezucker und den pürierten Erdbeeren verrühren.
Die Gelatine in kaltem Wasser einweichen, ausdrücken und erwärmen, bis sie flüssig ist.
Etwas von der Käsecreme dazugeben, verrühren und dann zusammen mit den kleingeschnittenen Erdbeeren unter die Käsecreme heben.
Die Käsecreme im Kühlschrank etwas abkühlen lassen und dann die steifgeschlagene Sahne unterheben.
Um den unteren Tortenboden einen Tortenring legen, die Creme darauf geben, glatt streichen und mit dem zweiten Tortenboden belegen.
Die halbierten Erdbeeren auf der Torte verteilen.
Den Tortenguß nach Anleitung herstellen und von Innen nach Außen löffelweise auf die Torte auftragen.
Die fertige Torte für ca. 3 Std. im Kühlschrank abkühlen lassen und erst dann den Tortenring lösen.
Wer möchte, kann den Rand der Torte mit steifgeschlagener Sahne und gerösteten Mandelblättchen verzieren.
Lasst es euch schmecken!
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
За блата:
|
|
4 бр. (280 г)
|
големи яйца
|
1 щипка
|
сол
|
280 г
|
захар
|
140 г
|
пресято брашно
|
140 г
|
разтопено краве масло
|
За плънката:
|
|
100 г
|
пюрирани ягоди
|
100 г
|
нарязани на ситно ягоди
|
200 г
|
крема сирене
|
150 г
|
кисело мляко
|
200 г
|
течна сметана
|
60 г
|
захар
|
2 пакетчета
|
ванилова захар
|
6 листа
|
желатин
|
За заливката:
|
|
400 г
|
разрязани на половина ягоди
|
1 пакетче
|
червена глазура за торти
|
за украсата:
|
разбита сметана и филирани бадеми
|
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 ° C.
Разделете 3 яйца в две купи и разбийте белтъците с щипка сол на сняг.
В купата със жълтъците, чукнете цялото яйце, прибавете захарта и разбийте с миксер до побеляване.
След това последователно добавете брашното, разбитите белтъци, накрая прибавете разтопено масло като разбърквате с лъжица или шпатула (без миксер!).
Покрийте формата за печене с пергаментова хартия и изсипете половината от тестото във формата.
Загладете и печете за около 20 минути.
По същия начин изпечете и втория блат.
Оставете блатовете да изстинат и си направете през това време крема.
Смесете крема сиренето с киселото мляко, захарта, ваниловата захар, пюрираните ягоди и разбъркайте, до получаването на гладък крем.
Натопете листата желатин в студена вода за 5-7 минути, изстискайте го леко и го загрейте на слаб огън, да се разтопи.
Добавете няколко лъжички от крема, разбъркайте и заедно с нарязаните на ситно ягоди ги прибавете към крема, разбъркайте.
Сложете крема в хладилника да се охлади леко ( докато започне да се желира), а след това прибавете разбитата сметана, разбъркайте.
Поставете около първия блат пръстен за торта, върху блата изсипете крема, загладете, а върху крема сложете втория блат и притеснете леко.
Подредете ягодите върху тортата.
Пригответе си глазурата според указанията на опаковката, разпределете е върху тортата, с лъжица, по лъжица от вътре навън.
Сложете тортата за около 3 часа в хладилника, за да стегне,след това разхлабете металния пръстен и го отстранете внимателно.
За да стане тортата и перфектна на вид, а не само на вкус:
Намажете ръба на тортата с разбита сметана и украсете с препечени филирани бадеми.
Опитайте и се насладете на превъзходния вкус, наистина ще се очаровате от резултата!
Да ви е сладко!
Разделете 3 яйца в две купи и разбийте белтъците с щипка сол на сняг.
В купата със жълтъците, чукнете цялото яйце, прибавете захарта и разбийте с миксер до побеляване.
След това последователно добавете брашното, разбитите белтъци, накрая прибавете разтопено масло като разбърквате с лъжица или шпатула (без миксер!).
Покрийте формата за печене с пергаментова хартия и изсипете половината от тестото във формата.
Загладете и печете за около 20 минути.
По същия начин изпечете и втория блат.
Оставете блатовете да изстинат и си направете през това време крема.
Смесете крема сиренето с киселото мляко, захарта, ваниловата захар, пюрираните ягоди и разбъркайте, до получаването на гладък крем.
Натопете листата желатин в студена вода за 5-7 минути, изстискайте го леко и го загрейте на слаб огън, да се разтопи.
Добавете няколко лъжички от крема, разбъркайте и заедно с нарязаните на ситно ягоди ги прибавете към крема, разбъркайте.
Сложете крема в хладилника да се охлади леко ( докато започне да се желира), а след това прибавете разбитата сметана, разбъркайте.
Поставете около първия блат пръстен за торта, върху блата изсипете крема, загладете, а върху крема сложете втория блат и притеснете леко.
Подредете ягодите върху тортата.
Пригответе си глазурата според указанията на опаковката, разпределете е върху тортата, с лъжица, по лъжица от вътре навън.
Сложете тортата за около 3 часа в хладилника, за да стегне,след това разхлабете металния пръстен и го отстранете внимателно.
За да стане тортата и перфектна на вид, а не само на вкус:
Намажете ръба на тортата с разбита сметана и украсете с препечени филирани бадеми.
Опитайте и се насладете на превъзходния вкус, наистина ще се очаровате от резултата!
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Гери, тортата наистина е прекрасна, моите поздравления! :)
AntwortenLöschenОпитах да открия и имейл за връзка с теб, но не успях. Ако можеш, пиши ми на моя мейл: mousseofcoloursanddreams@gmail.com, за да те попитам нещичко.
Поздрави! :)
Гери, наистина е прекрасна тази рецепта, всички гости бяха очаровани, но жалко, че не успях да направя хубави снимки, когато е разрязана тортата!
LöschenПрегръдки и приятен ден!