Erdbeer-Vanille-Muffins für Babys 1. Geburtstag
Ягодови мъфини за първия рожден ден
Besonders locker, besonders lecker - die Kinder werden sie lieben!
Невероятно пухкави и вкусни - любими на малките палавници!
Das ist mein zweiter Beitrag zu Ines Blog-Geburtstag von Münchenerküche.
Was würde zum Kindergeburtstag besser passen als Muffins für Kleinkinder, die bisher immer super ankgekommen sind.
Zutaten für 12 Stück:
250 g
|
Mehl (Type 1050)
|
2 TL
|
Backpulver
|
¼ TL
|
Speisenatron
|
1 Pck.
|
Vanillezucker
|
200 g
|
Erdbeeren
|
2 EL
|
Heidelbeeren- oder Erdbeerkonfitüre ohne Zucker
|
2 Stck.
|
Eier
|
80 ml
|
Öl
|
250 g
|
Vollmilch-Joghurt
|
12 Stck.
|
Papierbackförmchen
|
Zubereitung:
Den Backofen auf 180 °C vorheizen.
Papierförmchen in die Mulden des Muffinblechs setzen.
Mehl, Backpulver, Natron und Vanillezucker mischen.
Die Erdbeeren waschen, putzen und mit der Konfitüre pürieren.
Püree mit Eiern, Öl und Joghurt verquirlen und zum Mehl geben. Alle Zutaten nur kurz verrühren.
Den Teig in die Formen füllen. Die Muffins im Backofen (Mitte, Umluft 160°) in 20-25 Min. goldbraun backen.
Auf einem Kuchengitter auskühlen lassen.
Viel Spaß beim Nachbacken!
Papierförmchen in die Mulden des Muffinblechs setzen.
Mehl, Backpulver, Natron und Vanillezucker mischen.
Die Erdbeeren waschen, putzen und mit der Konfitüre pürieren.
Püree mit Eiern, Öl und Joghurt verquirlen und zum Mehl geben. Alle Zutaten nur kurz verrühren.
Den Teig in die Formen füllen. Die Muffins im Backofen (Mitte, Umluft 160°) in 20-25 Min. goldbraun backen.
Auf einem Kuchengitter auskühlen lassen.
Viel Spaß beim Nachbacken!
Das Rezept stammt, mit etwas Abwandlung, aus dem Buch Kochen für Babys.
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими продукти за 12 броя:
250 г
|
пълнозърнесто брашно (тип 1050)
|
2 ч. л.
|
бакпулвер
|
¼ ч. л.
|
сода за хляб
|
1 пакетче
|
ванилова захар
|
200 г
|
ягоди
|
1 с. л.
|
сладко или конфитюр от боровинки или ягоди
|
2 бр.
|
яйца
|
80 мл.
|
олио
|
250 г
|
пълномаслено кисело мляко
|
12 бр.
|
хартиени форми за мъфини
|
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 ° С.
Сложете хартиените форми във формата за мъфини.
Смесете брашното, бакпулвера, содата и ваниловата захар.
Измийте и почистете ягодите. Пюрирайте ги заедно със сладкото.
Добавете яйцата, олиото, кисело мляко, разбъркайте и изсипете сместа към сухите съставки.
Разбъркайте всички съставки за съвсем кратко и разпределете във формата за мъфини.
Печете във загряната фурна (по средата, с вентилатор на 160 °) за около 20-25 минути, до получаването на златист загар.
Оставете да се охладят върху решетка.
Да ви е сладко!
Сложете хартиените форми във формата за мъфини.
Смесете брашното, бакпулвера, содата и ваниловата захар.
Измийте и почистете ягодите. Пюрирайте ги заедно със сладкото.
Добавете яйцата, олиото, кисело мляко, разбъркайте и изсипете сместа към сухите съставки.
Разбъркайте всички съставки за съвсем кратко и разпределете във формата за мъфини.
Печете във загряната фурна (по средата, с вентилатор на 160 °) за около 20-25 минути, до получаването на златист загар.
Оставете да се охладят върху решетка.
Да ви е сладко!
Рецептата е адаптирана, с малки промени, от книгата „Готвене за бебета“.
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri