Dienstag, 7. Juni 2016

Leckere Baby-Grünkernsuppe - Вкусна бебешка супа със зелен лимец


Leckere Baby-Grünkernsuppe
Вкусна бебешка супа със зелен лимец


Gemüsesuppe für Kleinkinder - ab 10. Monat geeignet
Зеленчукова супа за деца - подходяща от 10 месец





Zutaten für 1 Baby und 1 Erwachsenen:

1 Stck
Möhre
1 Stange
Lauch
1 Stück
Knollensellerie
1 Stck
Kartoffel
60 g
Grünkernschrot
600 ml
Wasser
2 EL
saure Sahne
2 EL
gehackte Petersilie

Zubereitung:

Das Gemüse waschen, dann putzen und klein schneiden.
Die Butter in einem Topf erhitzen. Den Grünkern darin unter Rühren kurz anrösten, dabei ständig rühren.
Das Gemüse kurz mitrösten.
Dann 600 ml Wasser angießen und alles aufkochen.
Die Suppe bei schwacher Hitze 20 Min. kochen, ab und zu umrühren.
Kurz vor Ende der Garzeit saure Sahne und Petersilie unterrühren.
Nach Wunsch kann die Suppe noch leicht püriert werden, dann wird sie etwas cremiger.
Das Rezept stammt, mit etwas Abwandlung, aus dem Buch Kochenfür Babys.
Viel Spaß beim Füttern.





Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:



Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.


 

 Необходими продукти за 1 бебе и за 1 възрастен:
1 бр.
морков
1
праз лук
1 парче
целина
1
картоф
60 г
зелен лимец
600 мл
вода
2 с. л.
заквасена сметана
2 с. л.
нарязан магданоз на ситно

Начин на приготвяне:

Измийте, обелете и нарежете зеленчуците на ситно.
Разтопете маслото в тенджера.
Запържете за кратко зърната на зеления лимец, като разбърквате постоянно.
Добавете нарязаните зеленчуци и ги запържете.
След това налейте 600 мл вода и оставете да заври.
Намалете котлона и оставете супичката да къкри на слаб огън за около 20 минути, като разбърквате от време на време.
Малко преди края на готвенето прибавете заквасената сметана, нарязания на ситно магданоз и разбъркайте.
По желание може да пюрирате леко супичката за да стане по кремообразна.
Приятен апетит!

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!

 


Kommentare:

  1. Гери,
    зеленият лимец друг вид растение ли е или просто това е недобре узрял лимец ? Не съм виждала да продават такъв.Прекрасна е супичката.
    Поздрави !

    AntwortenLöschen
  2. Да, Ели, това е не узрял лимец "зелен"!
    Вкуса му е страхотен, даже и за големите не са нужни подправки (сол и чер пипер).
    Опитай ще ти хареса, аз също си е хапвам с голямо удоволствие тази супичка!
    Прегръдки и спокойна вечер!

    AntwortenLöschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly