Die ersten Muffins fürs Baby
Първите бебешки мъфини
ab 10. Monat zum Knabbern - sehr weich und besonders leicht verdaulich
подходящи за деца от 10 месечна възраст и прекрасни за цялото
семейство
Zutaten für 6 Stück:
1 Stck. (70 g)
|
geriebene Möhre
|
5 EL (50 g)
|
Orangensaft aus frisch gepresster Orange
|
4 gehäufte EL (100 g)
|
Dinkelmehl
|
2 EL (20 g)
|
feine Haferflocken
|
3 EL (30 g)
|
Rapsöl
|
1 Stck.
|
Ei
|
6 EL (50 g )
|
Mineralwasser mit Kohlensäure
|
Den Backofen auf 180°C vorheizen.
Die Orange waschen und auspressen.Die Möhre waschen, schälen und sehr fein hobeln.
Orangensaft, Mehl, Haferflocken, Ei, Mineralwasser und Öl zugeben.
Alles gut vermischen und glatt rühren.
Je 1-2 Esslöffel des relativ flüssigen Teigs in Muffin Förmchen geben.
Bei 180°C im vorgeheizten Ofen, etwa 15 Minuten bei Ober-Unterhitze backen.
Wichtig: Bevor die Muffins aus der Form genommen werden, müssen sie komplett auskühlen, da sie sonst kleben.
Viel Spaß beim Nachbacken und Füttern.
Die Orange waschen und auspressen.Die Möhre waschen, schälen und sehr fein hobeln.
Orangensaft, Mehl, Haferflocken, Ei, Mineralwasser und Öl zugeben.
Alles gut vermischen und glatt rühren.
Je 1-2 Esslöffel des relativ flüssigen Teigs in Muffin Förmchen geben.
Bei 180°C im vorgeheizten Ofen, etwa 15 Minuten bei Ober-Unterhitze backen.
Wichtig: Bevor die Muffins aus der Form genommen werden, müssen sie komplett auskühlen, da sie sonst kleben.
Viel Spaß beim Nachbacken und Füttern.
- Tipp:
Für die doppelte Menge Muffins reicht trotzdem 1 Ei.
Quelle
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
1 бр. (70 г)
|
настърган морков
|
5 с. л. (50 г)
|
прясно изцеден портокалов сок
|
4 препълнени с. л. (100 г)
|
брашно от лимец
|
2 с. л. (20 г)
|
фини овесени ядки
|
3 с. л. (30 г)
|
олио от рапица
|
1 бр.
|
яйце
|
6 с. л. (50 г)
|
газирана минерална вода
|
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 ° С.
Измийте и изстискайте портокала.
Измийте, обелете и настържете на ситно моркова в голяма купа.
Добавете портокаловият сок, брашното от лимец, овесените ядки, яйцето, минералната вода и олиото.
Разбъркайте добре всички продукти, до получаването на гладка смес.
Разпределете по 1-2 супени лъжици от сравнително течното тесто във покритите с хартия форми за мъфини.
Печете в предварително загряната фурна за около 15 минути.
Важно: Преди да извадите мъфините от формата, трябва да изчакате да се охладят напълно, защото иначе ще лепнат.
Приятно приготвяне и удоволствие при хапването!
Измийте и изстискайте портокала.
Измийте, обелете и настържете на ситно моркова в голяма купа.
Добавете портокаловият сок, брашното от лимец, овесените ядки, яйцето, минералната вода и олиото.
Разбъркайте добре всички продукти, до получаването на гладка смес.
Разпределете по 1-2 супени лъжици от сравнително течното тесто във покритите с хартия форми за мъфини.
Печете в предварително загряната фурна за около 15 минути.
Важно: Преди да извадите мъфините от формата, трябва да изчакате да се охладят напълно, защото иначе ще лепнат.
Приятно приготвяне и удоволствие при хапването!
- Съвет:
За двойна доза е достатъчно само 1 яйце.
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително
ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri