Schneller Rhabarberkuchen
Бърз сладкиш с ревен
locker...saftig...lecker
чудесен сладкиш - ароматен, сочен и вкусен
Zutaten für 1 Backblech:
5 Stck.
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Eier (etwa 263 g)
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263 g
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weiche Butter
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263 g
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Zucker
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263 g
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Weizenmehl (Type 405)
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263 g
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Rhabarber (nach Geschmack auch etwas mehr)
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1 Prise
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Salz
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etwas
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Puderzucker
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Zubereitung:
Bei diesem Rezept sind die Eier das Maß der Dinge.
Zunächst die Eier wiegen, natürlich ohne ihre Schale. Alle anderen Zutaten werden dann nach dem gleichen Maß abgewogen. Bei mir haben die Eier zusammen nur 263 g gewogen. Deshalb haben die anderen Zutaten auch 263 g gewogen.
Den Rhabarber schälen, wenn nötig. Wenn der Rhabarber nicht zu dick ist, kann darauf auch verzichtet werden.
Die Butter mit dem Zucker verrühren. Die Eier, eines nach dem anderen, unter ständigem Rühren nach und nach hinzugeben. Wenn alles zu einer gleichmäßigen Masse verrührt ist, wird zum Schluss das gesiebtes Mehl mit Salz eingerührt.
Den Backofen mit Ober-und Unterhitze auf 200°C vorheizen.
Das Backblech oder einen Bräter mit Backpapier auskleiden. Den Teig gleichmäßig darauf verteilen.
Den Rhabarber in etwa gleich lange Stückchen schneiden und über den Teig gleichmäßig verteilen.
Die Stücken dabei ein wenig eindrücken und 15 bis 20 Minuten backen.
Den Kuchen nach dem Backen mit Puderzucker bestreut.
Lasst es euch schmecken!
Zunächst die Eier wiegen, natürlich ohne ihre Schale. Alle anderen Zutaten werden dann nach dem gleichen Maß abgewogen. Bei mir haben die Eier zusammen nur 263 g gewogen. Deshalb haben die anderen Zutaten auch 263 g gewogen.
Den Rhabarber schälen, wenn nötig. Wenn der Rhabarber nicht zu dick ist, kann darauf auch verzichtet werden.
Die Butter mit dem Zucker verrühren. Die Eier, eines nach dem anderen, unter ständigem Rühren nach und nach hinzugeben. Wenn alles zu einer gleichmäßigen Masse verrührt ist, wird zum Schluss das gesiebtes Mehl mit Salz eingerührt.
Den Backofen mit Ober-und Unterhitze auf 200°C vorheizen.
Das Backblech oder einen Bräter mit Backpapier auskleiden. Den Teig gleichmäßig darauf verteilen.
Den Rhabarber in etwa gleich lange Stückchen schneiden und über den Teig gleichmäßig verteilen.
Die Stücken dabei ein wenig eindrücken und 15 bis 20 Minuten backen.
Den Kuchen nach dem Backen mit Puderzucker bestreut.
Lasst es euch schmecken!
Quelle
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Продукти:
5 бр.
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яйца (263 г)
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263 г
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меко масло
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263 г
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захар
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263 г
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пшенично брашно (тип 405)
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263 г
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ревен
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1 щипка
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сол
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за поръсване:
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пудра захар
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Начин на приготвяне:
В тази рецепта, яйцата са мярка на всички останали продукти.
Затова първата стъпка е да претеглите яйцата, разбира се, без черупките.
След това претеглете всички други съставки със същият грамаж. Например при мене яйцата тежаха само 263 г, затова другите съставки са също 263 грама.
Обелете ревена, ако е необходимо, защото, ако ревена не е прекалено дебел, може да не го белите.
Разбъркайте маслото със захарта.
Прибавете яйцата едно по едно при постоянно разбъркване.
Разбъркайте до получаване на еднородна смес и накрая добавете пресятото със сол брашно.
Загрейте фурната kd 200 ° C.
Застелете тавата на фурната с хартия за печене и изсипете тестото.
Загладете тестото и разпределете равномерно върху тестото нарязаните с приблизително същата дължина парчетата ревен.
Натиснете парчетата в тестото (да потънат леко) и печете за 15-20 минути.
Преди сервиране го поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Затова първата стъпка е да претеглите яйцата, разбира се, без черупките.
След това претеглете всички други съставки със същият грамаж. Например при мене яйцата тежаха само 263 г, затова другите съставки са също 263 грама.
Обелете ревена, ако е необходимо, защото, ако ревена не е прекалено дебел, може да не го белите.
Разбъркайте маслото със захарта.
Прибавете яйцата едно по едно при постоянно разбъркване.
Разбъркайте до получаване на еднородна смес и накрая добавете пресятото със сол брашно.
Загрейте фурната kd 200 ° C.
Застелете тавата на фурната с хартия за печене и изсипете тестото.
Загладете тестото и разпределете равномерно върху тестото нарязаните с приблизително същата дължина парчетата ревен.
Натиснете парчетата в тестото (да потънат леко) и печете за 15-20 минути.
Преди сервиране го поръсете с пудра захар.
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Ех, Гери, пак предизвикваш с този ревен... Ще си поискам пратка някой път! Или пък да снабдиш и нашите магазини. :)
AntwortenLöschenЧудесен е сладкишът ти - и вкусен, и красив! :)
Поздрави сърдечни!