Quark-Soufflé mit Rhabarber
Суфле с ревен и извара
locker und saftig
пухкаво и сочно
Zutaten für 4 Portionen:
500 g
|
Rhabarber
|
500 g
|
Quark (20%)
|
90 g
|
Zucker oder Xucker
|
4 Stück
|
Eigelb
|
4 Stück
|
Eiweiß
|
2 Pck.
|
|
1 Prise
|
Salz
|
Für die Form:
|
etwas Butter
|
Zum Bestäuben:
|
etwas Puderzucker oder Xucker
|
Zubereitung:
Den Rhabarber putzen, waschen, schälen, in kleine und dünne Stücke schneiden und mit 2 EL Zucker bestreuen.
Die Eier trennen. Quark und den restlichen Zucker cremig rühren. Die Eigelbe einzeln darunter rühren.
Das Eiweiß sehr steif schlagen, dabei 1 Prise Salz und Vanillezucker langsam einrieseln lassen.
Eischnee unter die Quarkmasse heben.
Eine Gratinform nur am Boden einfetten, die Hälfte des gezuckerten Rhabarbers hineingeben und darauf die Quarkmasse füllen. Mit den restlichen Rhabarberstücken belegen.
Das Soufflé im vorgeheizten Backofen bei 200°C auf der mittleren Schiene etwa 25 Minuten backen bis es goldbraun ist.
Mit Puderzucker bestäuben und sofort servieren.
Schmeckt auch lecker mit Vanilleeis.
Den Rhabarber putzen, waschen, schälen, in kleine und dünne Stücke schneiden und mit 2 EL Zucker bestreuen.
Die Eier trennen. Quark und den restlichen Zucker cremig rühren. Die Eigelbe einzeln darunter rühren.
Das Eiweiß sehr steif schlagen, dabei 1 Prise Salz und Vanillezucker langsam einrieseln lassen.
Eischnee unter die Quarkmasse heben.
Eine Gratinform nur am Boden einfetten, die Hälfte des gezuckerten Rhabarbers hineingeben und darauf die Quarkmasse füllen. Mit den restlichen Rhabarberstücken belegen.
Das Soufflé im vorgeheizten Backofen bei 200°C auf der mittleren Schiene etwa 25 Minuten backen bis es goldbraun ist.
Mit Puderzucker bestäuben und sofort servieren.
Schmeckt auch lecker mit Vanilleeis.
Lasst es euch schmecken!
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Продукти:
500 г
|
ревен
|
500 г
|
извара 20 %
|
90 г
|
захар
|
4 бр.
|
жълтъка
|
4 бр.
|
белтъка
|
2 пакетчета
|
ванилена захар
|
1 щипка
|
сол
|
за формата:
|
малко масло
|
за поръсване:
|
пудра захар
|
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте ревена, нарежете го на малки и тънки парченца и.го поръсете с 2 супени лъжици захар.
Разделете яйцата. Разбийте изварата със останалата захар до гладка смес.
Прибавете последователно и жълтъците и разбъркайте отново.
Разбийте белтъците с 1 щипка сол и ванилената захар на твърд и лъскав сняг.
Внимателно ги смесете със сместа от изварата и жълтъците.
Намажете само на дъното тавичката или формата в която ще печете суфлето с масло.
Разпределете половината от нарязания ревен на дъното на формата, върху него изсипете сместа, а най-отгоре подредете равномерно останалият ревен.
Печете суфлето в предварително загряна на 200 ° C фурна, на средната шина за около 25 минути.
Оставете суфлето хубаво да се надигне и да хване златиста коричка. След изпичането спада, но пак си остава пухкаво, а на вкус е страхотно!
Най-вкусно е ако го сервирате още топло, поръсено с пудра захар.
Може да го поднесете и с ванилов сладолед.
Да ви е сладко!
Разделете яйцата. Разбийте изварата със останалата захар до гладка смес.
Прибавете последователно и жълтъците и разбъркайте отново.
Разбийте белтъците с 1 щипка сол и ванилената захар на твърд и лъскав сняг.
Внимателно ги смесете със сместа от изварата и жълтъците.
Намажете само на дъното тавичката или формата в която ще печете суфлето с масло.
Разпределете половината от нарязания ревен на дъното на формата, върху него изсипете сместа, а най-отгоре подредете равномерно останалият ревен.
Печете суфлето в предварително загряна на 200 ° C фурна, на средната шина за около 25 минути.
Оставете суфлето хубаво да се надигне и да хване златиста коричка. След изпичането спада, но пак си остава пухкаво, а на вкус е страхотно!
Най-вкусно е ако го сервирате още топло, поръсено с пудра захар.
Може да го поднесете и с ванилов сладолед.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Гери, чудесно предложение! Страшно любопитна съм за вкуса на ревена, а няма как да се получи тук в България, не съм виждала. Суфлето изглежда страхотно! :)
AntwortenLöschenПоздрави!
Гери, може да провериш във Кауфланд, струва си да го опиташ (или ако имаш градина да си го насееш за другата година).
AntwortenLöschenВкуса на ревена е кисел, но много приятен на вкус.
Тук в Германия е любим зеленчук за приготвяне на много неща, но най-вече за сладки неща и сладкиши.
Прегръдки и хубав ден!
Liebe Geri,
AntwortenLöschenich hatte am 5ten schon geantwortet, der Kommi scheint nicht bei Dir angekommen zu sein.
Ich freue mich ganz besonders dass Du an unserem VeggiDay teilgenommen hast. Ich habe dein tolles Rezept in unsere Liste aufgenommen : http://vegetarischerdonnerstag.blogspot.de/2014/06/quark-souffle-mit-rhabarber.html
Vielen Dank ... wenn du Lust und Zeit hast würden wir uns freuen wenn Du balad wieder dabei wärst.
LG Kerstin