Donnerstag, 5. Juni 2014

Quark-Soufflé mit Rhabarber - Суфле с ревен и извара

Quark-Soufflé mit Rhabarber
Суфле с ревен и извара
 

locker und saftig
пухкаво и сочно


http://vegetarischerdonnerstag.blogspot.de/Dies ist mein erster Beitrag, bei Kerstin, zum Vegetarischer Donnerstag.


Zutaten für 4 Portionen:
500 g
Rhabarber
500 g
Quark (20%)
90 g
Zucker oder Xucker
4 Stück
Eigelb
4 Stück
Eiweiß
2 Pck.
1 Prise
Salz
Für die Form:
etwas Butter
Zum Bestäuben:
etwas Puderzucker oder Xucker
Zubereitung:
Den Rhabarber putzen, waschen, schälen, in kleine und dünne Stücke schneiden und mit 2 EL Zucker bestreuen.
Die Eier trennen. Quark und den restlichen Zucker cremig rühren. Die Eigelbe einzeln darunter rühren.
Das Eiweiß sehr steif schlagen, dabei 1 Prise Salz und Vanillezucker langsam einrieseln lassen.
Eischnee unter die Quarkmasse heben.
Eine Gratinform nur am Boden einfetten, die Hälfte des gezuckerten Rhabarbers hineingeben und darauf die Quarkmasse füllen. Mit den restlichen Rhabarberstücken belegen.
Das Soufflé im vorgeheizten Backofen bei 200°C auf der mittleren Schiene etwa 25 Minuten backen bis es goldbraun ist.
Mit Puderzucker bestäuben und sofort servieren.
Schmeckt auch lecker mit Vanilleeis.
Lasst es euch schmecken!
 
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.




Продукти:
500 г
ревен
500 г
извара 20 %
90 г
захар
4 бр.
жълтъка
4 бр.
белтъка
2 пакетчета
ванилена захар
1 щипка
сол
за формата:
малко масло
за поръсване:
пудра захар

Начин на приготвяне:
Почистете и измийте ревена, нарежете го на малки и тънки парченца и.го поръсете с 2 супени лъжици захар.
Разделете яйцата. Разбийте изварата със останалата захар до гладка смес.
Прибавете последователно и жълтъците и разбъркайте отново.
Разбийте белтъците с 1 щипка сол и ванилената захар на твърд и лъскав сняг.
Внимателно ги смесете със сместа от изварата и жълтъците.
Намажете само на дъното тавичката или формата в която ще печете суфлето с масло.
Разпределете половината от нарязания ревен на дъното на формата, върху него изсипете сместа, а най-отгоре подредете равномерно останалият ревен.
Печете суфлето в предварително загряна на 200 ° C фурна, на средната шина за около 25 минути.
Оставете суфлето хубаво да се надигне и да хване златиста коричка. След изпичането спада, но пак си остава пухкаво, а на вкус е страхотно!
Най-вкусно е ако го сервирате още топло, поръсено с пудра захар.
Може да го поднесете и с ванилов сладолед.

Да ви е сладко!
 
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!



Kommentare:

  1. Гери, чудесно предложение! Страшно любопитна съм за вкуса на ревена, а няма как да се получи тук в България, не съм виждала. Суфлето изглежда страхотно! :)
    Поздрави!

    AntwortenLöschen
  2. Гери, може да провериш във Кауфланд, струва си да го опиташ (или ако имаш градина да си го насееш за другата година).
    Вкуса на ревена е кисел, но много приятен на вкус.
    Тук в Германия е любим зеленчук за приготвяне на много неща, но най-вече за сладки неща и сладкиши.
    Прегръдки и хубав ден!

    AntwortenLöschen
  3. Liebe Geri,

    ich hatte am 5ten schon geantwortet, der Kommi scheint nicht bei Dir angekommen zu sein.
    Ich freue mich ganz besonders dass Du an unserem VeggiDay teilgenommen hast. Ich habe dein tolles Rezept in unsere Liste aufgenommen : http://vegetarischerdonnerstag.blogspot.de/2014/06/quark-souffle-mit-rhabarber.html

    Vielen Dank ... wenn du Lust und Zeit hast würden wir uns freuen wenn Du balad wieder dabei wärst.

    LG Kerstin

    AntwortenLöschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly