Auberginen-Rouladen
Патладжанени рулца
Ein einfaches und schlichtes Rezept mit hervorragendem Ergebnis!
Съвсем лесна рецепта, но с изключителен резултат!
Rezept für 4 Personen:
2 Stck.
|
Zwiebeln
|
2 Zehen
|
Knoblauch
|
100 ml
|
Olivenöl
|
1 Dose
|
Tomaten
|
1 Prise
|
Salz
|
1 Prise
|
Pfeffer
|
1 Prise
|
Chili
|
2 Stck.
|
Auberginen frisch
|
250 g
|
Mozzarella
|
50 g
|
Parmesan
|
Zubereitung:
Für die Auberginen-Rouladen die Zwiebeln schälen und klein würfeln.
Für die Auberginen-Rouladen die Zwiebeln schälen und klein würfeln.
Die Knoblauchzehen ebenfalls klein schneiden.
Anschließend die geschnittenen Zwiebeln in etwa 3 EL Öl in einer Pfanne weich dünsten.
Anschließend die geschnittenen Zwiebeln in etwa 3 EL Öl in einer Pfanne weich dünsten.
Wenn die Zwiebeln glasig gedünstet sind, die Knoblauchzehen hinzufügen, aber achtgeben, dass sie nicht anbrennen, sonst schmecken sie bitter.
Dann die Tomaten hinzufügen. Alles offen einkochen lassen. Mit Salz, Pfeffer und Chili würzen und die Sauce dann anschließend in eine Auflaufform gießen.
Die Auberginen waschen und den Stielansatz entfernen.
Die Auberginen längs in 5 mm dicke Scheiben schneiden und in einer Pfanne mit reichlich Öl von jeder Seite etwa 2 Minuten goldgelb braten.
Auf Küchenpapier gut abtropfen lassen.
Den Backofen auf 250°C (Umluft 220°C) vorheizen.
Den Mozzarella in dünne Scheiben schneiden.
Die Auberginenscheiben damit belegen, salzen und pfeffern und aufrollen.
Dazu passt Rucola- oder Feldsalat
Lasst es euch schmecken!
Diese oder gleichwertige Produkte wurden bei diesem Rezept verwendet:
2 бр.
|
кромид лук
|
2 скилидки
|
чесън
|
100 мл.
|
зехтин
|
1 консерва (400 г)
|
обелени домати
|
1 щипка
|
сол
|
1 щипка
|
чер пипер
|
1 щипка
|
чили на прах
|
2 бр.
|
пресни mатладжана
|
250 г
|
Моцарела
|
50 г
|
настърган пармезан
|
Начин на приготвяне:
Обелете лука и чесъна и ги нарежете на ситно.
След това запържете в тиган с около 3 суп. лъжици от зехтина нарязания на ситно лук, до омекване.
Когато лукът стане прозрачен, прибавете нарязания на ситно чесън, но бъдете внимателни да не прегори, защото ще горчи.
Добавете доматите и оставете да заврат.
Подправете със сол, черен пипер и чили, а след това изсипете соса в тавичката за печене.
Изчистените и измити патладжани нарежете надлъжно на резени с дебелина 5 мм..
Запържете ги в обилно количество загряна мазнина за около 2 минути от всяка страна, до златисто кафяво.
Извадете ги и ги сложете върху кухненска салфетка да се отцедят добре от мазнината.
Загрейте фурната на 250 °C / с вентилатор на 220 °C /.
През това време нарежете Моцарелата на тънки филийки.
Разпределете филийките нарязана Моцарела върху всяка лента изпържен патладжан.
Поръсете ги със сол и черен пипер на вкус и ги навийте на рулца.
Наредете рулцата едно до друго върху доматения сос в тавичката за печене и ги поръсете с настъргания пармезан.
Печете в предварително загряната фурна за около 15 минути.
Сервирайте със салата според сезона или с домашно приготвена багета.
След това запържете в тиган с около 3 суп. лъжици от зехтина нарязания на ситно лук, до омекване.
Когато лукът стане прозрачен, прибавете нарязания на ситно чесън, но бъдете внимателни да не прегори, защото ще горчи.
Добавете доматите и оставете да заврат.
Подправете със сол, черен пипер и чили, а след това изсипете соса в тавичката за печене.
Изчистените и измити патладжани нарежете надлъжно на резени с дебелина 5 мм..
Запържете ги в обилно количество загряна мазнина за около 2 минути от всяка страна, до златисто кафяво.
Извадете ги и ги сложете върху кухненска салфетка да се отцедят добре от мазнината.
Загрейте фурната на 250 °C / с вентилатор на 220 °C /.
През това време нарежете Моцарелата на тънки филийки.
Разпределете филийките нарязана Моцарела върху всяка лента изпържен патладжан.
Поръсете ги със сол и черен пипер на вкус и ги навийте на рулца.
Наредете рулцата едно до друго върху доматения сос в тавичката за печене и ги поръсете с настъргания пармезан.
Печете в предварително загряната фурна за около 15 минути.
Сервирайте със салата според сезона или с домашно приготвена багета.
Да ви е вкусно!
Sieht super lecker aus und werde es auf jeden Fall nach kochen, vielen Dank für ihr Rezept!!
AntwortenLöschenIch habe es heute Mittag ausprobiert uns alle waren begeistert. Sogar mein Sohn 8 Jahre fand es total lecker.
AntwortenLöschenMeistens mögen Kinder keine Auberginen, aber meine kleine fand es auch sehr lecker! Sie wollte sogar mal fragen, ob das Rezept bei https://www.meyer-menue.de/ verfügbar ist, weil sie in der Schule Essen auf Rädern bekommt.
AntwortenLöschen