Zutaten für 4 Personen:
- 250 g Heidelbeeren - oder andere Beerenfrüchte nach Wahl
- 500 g Joghurt
- 200 g Sahne
- 80 g Zucker oder Xucker
- 15 g Zucker oder Xucker zum Bestreuen der Früchte
- 5 Blätter Gelatine oder 7-9 g Gelatinpulver
- Saft einer halben Zitrone
Das Obst mit 15 g Zucker bestreuen.
Gelatineblätter im kalten Wasser quellen lassen.
Joghurt mit Zucker und Zitronensaft glattrühren.
Gelatineblätter ausdrücken und langsam erhitzen (nicht kochen!).
Die Joghurtmasse nach und nach zur Gelatine geben. Abgedeckt kühl stellen.
Die Heidelbeeren gleichmäßig auf den Boden von 4 Dessertschälchen verteilen.
Sahne steif schlagen.
Wenn man mit dem Messer oder der Gabel eine Straße durch die Joghurtmasse ziehen kann, die Sahne unter die Joghurtmasse heben.
Die Masse dann sofort in die Dessertschälchen füllen.
Bist zum Festwerden der Creme, die Dessertschälchen abgedeckt kühl stellen (ca. 3 - 4 Stunden)
Lasst es euch schmecken.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Продукти
за 4 крема:
250
г
|
боровинки-или
други плодове по избор
|
500
г
|
кисело
мляко
|
200
г
|
сладкарска
сметана
|
80
г
|
захар
|
15
г
|
захар,
за поръсване на плодовете
|
7-9 г
|
желатин на прах или 5 листа
|
½
лимон
|
лимонов
сок
|
Начин на
приготвяне:
Поръсете
плодовете с 15 грама захар.
Заливате желатина със студена вода и го изчаквате да набъбне.
Разбърквате киселото мляко със захарта и лимоновия сок, докато се получи гладка смес.
Изстискайте желатиновите листа и ги загрейте на слаб огън (без завиране!).
Сместа с кисело мляко добавете постепенно към желатина и същевременно разбърквайте сместа за да се разтопи желатина напълно.Покритйте сместа и оставете на хладно място.
Разпределете боровинките равномерно върху дъното на 4 десертни купички.
Разбийте сметаната, до високи върхове.
Когато може да направите с нож или вилица диря или черта през масата кисело мляко,прибавете разбитата сметана към сместа и разбъркайте внимателно.
Веднага след това изсипете крема в десертните чаши или купички.
Покрийте крема с фолио и го оставете на хладно място за около 3-4 часа.
Да ви е вкусно!
Заливате желатина със студена вода и го изчаквате да набъбне.
Разбърквате киселото мляко със захарта и лимоновия сок, докато се получи гладка смес.
Изстискайте желатиновите листа и ги загрейте на слаб огън (без завиране!).
Сместа с кисело мляко добавете постепенно към желатина и същевременно разбърквайте сместа за да се разтопи желатина напълно.Покритйте сместа и оставете на хладно място.
Разпределете боровинките равномерно върху дъното на 4 десертни купички.
Разбийте сметаната, до високи върхове.
Когато може да направите с нож или вилица диря или черта през масата кисело мляко,прибавете разбитата сметана към сместа и разбъркайте внимателно.
Веднага след това изсипете крема в десертните чаши или купички.
Покрийте крема с фолио и го оставете на хладно място за около 3-4 часа.
Да ви е вкусно!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Честита Нова Година :) нека е вкусна, щастлива и успешна!!! Немският ми никакъв го няма, но снимките сами говорят за себе си - десертът е прекрасен!!!
AntwortenLöschenBlagodarya za hubavite pozelaniya!
LöschenNeka byde uspeshna i shtasliva novata 2013 iza vas!!!
Shte se radvam, ako poseshtavate bloga mi ot vreme na vreme i ako prevoda gore v lyvo ne e dostatychen s udovolstvie na bylgarski shte vi go obysnyvam!
Jelaya vi priyatna sybota i nedelya!