Zitronenlimonade - der Durstlöscher für die heissen Tage
Домашна лимонада без варене
schnell vorbereitet - ohne Zusatzstoffe - ohne Chemie
бърза,освежаваща и подходяща за летните горещини
Zutaten für 1 Liter Zitronenlimonade:
3 Stck
|
Zitronen (möglichst Bioqualität)
|
3 gehäufte EL
|
Zucker oder Zuckerersatz (z.B. Xylith)
|
1050 ml
|
Trink- oder Mineralwasser
|
Zubereitung:
Die Zitronen waschen.
Von den Zitronen die Schale in eine große Schüssel reiben. Darauf achten, dass die weiße Schale der Zitrone nicht mit abgerieben, da sonst die Limonade bitter wird.Von den abgeriebenen Zitronen die Spitzen abschneiden und die Zitrone in kleine Stücke schneiden. Ich halbiere die Zitronen immer und schneide dann Spalten wie bei einem Apfel. Die Zitronenspalten halbiere ich nochmals.
Die Zitronenstücke in die Schüssel zur Zitronenschale geben und mit dem Zucker oder Zuckerersatz bestreuen.
Danach alles mit der Hand richtig durchkneten, bis sich der Zucker vollkommen aufgelöst hat. Dabei ruhig die Zitronenstücke mit der Hand zerquetschen.
Das Trink- oder Mineralwasser dazugeben. Nochmals verrühren und für ca. 40 - 45 Minuten kühl stellen. Nicht viel länger, da sonst zu viele Bitterstoffe aus der weißen Zitronenschale entweichen können - es sei denn, du liebst den Bittergeschmack.
Anschließend die Limonade durch ein Sieb in eine Karaffe filtern und genießen.
Tipp:
- Du kannst natürlich auch mehr oder weniger Limonade auf einmal herstellen.
Die Faustregel für 1 Zitrone ein gehäufter Esslöffel Zucker und 350 ml Wasser
So bleibt die Limonade herrlich kühl.
Einige dieser im Rezept genutzten Zutaten und viele weitere tolle und leckere Produkte, findet Ihr in meinem kleinen Shop.
Folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими продукти за 1 л. домашна лимонада:
3 бр.
|
лимони (за предпочитане био)
|
3 препълнени с. л.
|
кристална захар или подсладител
|
1050 мл.
|
питейна или минерална вода
|
Начин на приготвяне:
Измийте лимоните.
В голяма купа настържете кората от лимоните, като внимавате да не стържите от бялота ципа под кората за да не
стане лимонадата горчива.
Отстранете върховете на лимоните и нарежете остърганите лимони на малки парченца.
Аз ги разполовявам и после ги режа на резенчета като ябълка, а след това и резенчета ги режа на половина.
Изсипете нарязаните лимонови парчета в купата с настърганата лимонова кора и ги поръсете със захарта или подсладител.
Омесете сместа енергично с ръка, докато захарта се разтвори напълно.
Докато месите лимоновата смес със захар се опитайте да смачкате всички лимонови парчета.
Прибавете питейната или минерална вода, разбъркайте и оставете за около 40-45 на хладно място.
Не оставяйте за по-дълго време, тъй като се разтварят горчивите вещества от бялата ципа на лимоните - освен ако не обичате горчивия вкус.
След това прецедете лимонадата, сипете е в кана и се насладете на страхотния освежаващ вкус.
Отстранете върховете на лимоните и нарежете остърганите лимони на малки парченца.
Аз ги разполовявам и после ги режа на резенчета като ябълка, а след това и резенчета ги режа на половина.
Изсипете нарязаните лимонови парчета в купата с настърганата лимонова кора и ги поръсете със захарта или подсладител.
Омесете сместа енергично с ръка, докато захарта се разтвори напълно.
Докато месите лимоновата смес със захар се опитайте да смачкате всички лимонови парчета.
Прибавете питейната или минерална вода, разбъркайте и оставете за около 40-45 на хладно място.
Не оставяйте за по-дълго време, тъй като се разтварят горчивите вещества от бялата ципа на лимоните - освен ако не обичате горчивия вкус.
След това прецедете лимонадата, сипете е в кана и се насладете на страхотния освежаващ вкус.
Съвет:
- Разбира се, че може да направите повече от този лимонов еликсир:
Правилото е съвсем просто за един лимон се взема 1 препълнена супена лъжица захар и 350 мл вода!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!
Hi Geri,
AntwortenLöschenselbst gemachte Limo ist toll, da weiß man wenigstens was alles enthalten ist und hat die Süße selbst im Griff.
LG Melli