Ruck-Zuck Omelett-Pizza
Омлет-пица
super lecker, leicht und blitzschnell gemacht
светкавично бърза, лесна и много вкусна
Zutaten für eine Auflaufform ca 30 x 20 cm:
6 Stck
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Eier
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100 ml
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Milch
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90 g
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gesiebtes Mehl
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für den Belag - nach Wahl z.B.
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100 g
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Schinken oder Salami klein gewürfelt (Vegetarierer weglassen!)
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1 Bund
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Frühlingszwiebeln in Ringe geschnitten
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1 Stck.
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Paprika oder Karotte in Würfel geschnitten
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5 - 6 Stck.
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Pilze geschnitten und vorher angebraten
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1 Stck
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Tomate gewürfelt
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100 g
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Käse gewürfelt oder gerieben
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einige
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Oliven ohne Stein, gewürfelt
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Butter
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zum Einfetten der Form
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nach Geschmack
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Salz und Pfeffer
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zum Bestreuen
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nach Wunsch mit Petersilie oder Schnittlauch, kleingehackt
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Zubereitung:
Die Eier, Milch und das Mehl mit der Hand zu einer glatten Masse vermischen - keinen Elektromixer verwenden, da sonst zu viel Schaum entsteht und beim Backen die Pizza aufgeht wie ein Ballon.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken
Die Masse in die gefettete Form geben (falls keine ´Form in dieser Größe vorhanden ist, eine kleinere Form verwenden, da sonst die Pizza zu dünn wird)
Anschließend mit den Zutaten für den Belag bestreuen und im vorgeheiztem Backofen bei 200 °C auf mittlerer Schiene für 15 - 20 Min backen, bis eine goldbraune Kruste entsteht.
Vor dem Servieren nach Wunsch noch mit Petersilie oder Schnittlauch bestreuen.
Lasst es euch schmecken.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken
Die Masse in die gefettete Form geben (falls keine ´Form in dieser Größe vorhanden ist, eine kleinere Form verwenden, da sonst die Pizza zu dünn wird)
Anschließend mit den Zutaten für den Belag bestreuen und im vorgeheiztem Backofen bei 200 °C auf mittlerer Schiene für 15 - 20 Min backen, bis eine goldbraune Kruste entsteht.
Vor dem Servieren nach Wunsch noch mit Petersilie oder Schnittlauch bestreuen.
Lasst es euch schmecken.
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6 бр.
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яйца
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100 мл.
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прясно мляко
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90 г
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пресято брашно
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За поръсване по ваш избор, например:
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100 г
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колбас (нарязан на кубчета)
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1 връзка
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зелен лук (нарязан на колелца)
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1 бр.
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чушка или морков (нарязан(а) на малки кубчета)
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5-6 бр.
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гъби (предварително обработени с масло)
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1 бр.
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домат (нарязана на малки кубчета)
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100 г
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кашкавал (настърган или нарязан на кубчета)
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няколко
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маслини без костилки или каквото ви се намира в хладилника
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за намазване на тавата
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масло
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на вкус
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сол и чер пипер
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за поръсване по желание
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нарязан на ситно магданоз или див лук
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Начин на приготвяне:
Разбъркайте яйцата, млякото и пресятото брашното до гладка смес ( не разбивайте с миксер на бързи обороти за
да не станат яйцата на пяна и от там при печенето да се надуе омлета като балон!).
Овкусете със сол и чер пипер на вкус.
Изсипете сместа в намазаната с масло тава (с размер 30 см. на 20 см., може и по малка, но не и по голяма за да не стане много тънък омлета).
След това поръсете яйчената смес със ситно нарязаните продукти и печете на средната шина в предварително загряната на 200 °C фурна за около 15-20 минути, до получаването на златиста коричка.
По желание може да поръсите с нарязан на ситно магданоз или див лук.
Да ви е сладко!
Овкусете със сол и чер пипер на вкус.
Изсипете сместа в намазаната с масло тава (с размер 30 см. на 20 см., може и по малка, но не и по голяма за да не стане много тънък омлета).
След това поръсете яйчената смес със ситно нарязаните продукти и печете на средната шина в предварително загряната на 200 °C фурна за около 15-20 минути, до получаването на златиста коричка.
По желание може да поръсите с нарязан на ситно магданоз или див лук.
Да ви е сладко!
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Geri