Veganer-Reis-Spinat-Auflauf
Постна дроб сарма
einfach und superlecker
много вкусна рецепта
Und weil heute Freitag ist, nimmt das Rezept auch wieder am Tierfreitag von Katharaina teil.
Zutaten für eine Auflaufform:
300 g
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Pilze (z.B. Champignon frisch)
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200 g
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Reis alternativ Shirtakireis
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300 g
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Spinat
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2 Bund
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Frühlingszwiebeln (alternativ 1 normale Zwiebel)
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1 Bund
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Minze
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50 ml
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Öl
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1 EL
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rote Paprika
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nach Geschmack
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Salz und Pfeffer
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Zubereitung:
Die Frühlingszwiebeln klein schneiden und in heißem Öl kurz anbraten.
Die in Scheiben geschnittenen Pilze dazugeben und gut andünsten, bis sie braun gebraten sind.
Den Reis dazugeben und unter Rühren 1 - 2 Minuten glasig andünsten.
Den roten Paprika hinzufügen und die Pfanne von der Platte nehmen und unterrühren.
Den Spinat mit kochendem Wasser übergießen und sofort mit kaltem Wasser abschrecken, abtropfen lassen und kleinschneiden.
Den Spinat zum Reis geben, vermengen und mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Die Minze kleinschneiden, hinzugeben und verrühren.
Alles in eine Auflaufform geben, 500 ml Wasser dazugeben und mit einer Alufolie abdecken.
In den kalten Backofen stellen und den Backofen auf 180 °C stellen und 1 Stunde backen.
Nach einer Stunde die Alufolie abnehmen und nochmals für 5 - 10 Minuten backen.
Nach dem Backen für ca. 15 - 20 Minuten abkühlen lassen und servieren.
Guten Appetit.
Die in Scheiben geschnittenen Pilze dazugeben und gut andünsten, bis sie braun gebraten sind.
Den Reis dazugeben und unter Rühren 1 - 2 Minuten glasig andünsten.
Den roten Paprika hinzufügen und die Pfanne von der Platte nehmen und unterrühren.
Den Spinat mit kochendem Wasser übergießen und sofort mit kaltem Wasser abschrecken, abtropfen lassen und kleinschneiden.
Den Spinat zum Reis geben, vermengen und mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Die Minze kleinschneiden, hinzugeben und verrühren.
Alles in eine Auflaufform geben, 500 ml Wasser dazugeben und mit einer Alufolie abdecken.
In den kalten Backofen stellen und den Backofen auf 180 °C stellen und 1 Stunde backen.
Nach einer Stunde die Alufolie abnehmen und nochmals für 5 - 10 Minuten backen.
Nach dem Backen für ca. 15 - 20 Minuten abkühlen lassen und servieren.
Guten Appetit.
Einige dieser im Rezept genutzten Zutaten und viele weitere tolle und leckere Produkte, findet Ihr in meinem kleinen Shop.
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Необходими продукти:
300 г
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гъби (печурки, кладници, манатарки, пачи крак или микс)
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200 г
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перлен ориз
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200 г
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спанак или лапад (може и двете)
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2 връзки
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пресен лук (или 1 глава кромид лук)
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1 връзка
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пресен джоджен
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50 мл.
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олио
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1 с. л.
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червен пипер
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на вкус
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сол и черен пипер
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Начин на приготвяне:
В загряното олио запържете за кратко нарязания на колелца пресен лук.
Добавете нарязаните на филийки гъби и ги запържете заедно с лука, докато останат на мазнина.
Прибавете ориза и го задушете за около 1-2 минути до прозрачност, като разбърквате.
След това добавете червения пипер, отместете ястието от котлона и разбъркайте.
Със вряла вода залейте спанака или лапада, изплакнете веднага със студена вода, оставете да се отцеди в гевгир и го нарежете на ситно.
Смесете нарязания спанак или лапад с оризовата смес, подправете на вкус сместа със сол и прясно смлян черен пипер.
Нарежете само листата на пресния джоджен и ги добавете към сместа.
Разбъркайте добре сместа и е пресипете в керамична или порцеланова тава за печене.
Налейте 500 мл. вода и покрийте тавичката с алуминиево фолио.
Сложете я в студена фурна и включете на 180 °C.
След 1 час махнете фолиото и запечете за още 5-10 минути.
Оставете дроб сармата да се охлади за 15-20 минути и след това е сервирайте.
Ако желаете може да и направите и заливка като за мусака или да е поднесете с кисело мляко.
Добавете нарязаните на филийки гъби и ги запържете заедно с лука, докато останат на мазнина.
Прибавете ориза и го задушете за около 1-2 минути до прозрачност, като разбърквате.
След това добавете червения пипер, отместете ястието от котлона и разбъркайте.
Със вряла вода залейте спанака или лапада, изплакнете веднага със студена вода, оставете да се отцеди в гевгир и го нарежете на ситно.
Смесете нарязания спанак или лапад с оризовата смес, подправете на вкус сместа със сол и прясно смлян черен пипер.
Нарежете само листата на пресния джоджен и ги добавете към сместа.
Разбъркайте добре сместа и е пресипете в керамична или порцеланова тава за печене.
Налейте 500 мл. вода и покрийте тавичката с алуминиево фолио.
Сложете я в студена фурна и включете на 180 °C.
След 1 час махнете фолиото и запечете за още 5-10 минути.
Оставете дроб сармата да се охлади за 15-20 минути и след това е сервирайте.
Ако желаете може да и направите и заливка като за мусака или да е поднесете с кисело мляко.
Опитайте и няма да съжалявате, да ви е сладко!
Es war sehr lecker, danke fürs Rezept :-)!
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