Griechischer Zucchini-Auflauf
Гръцки пай с тиквички
Das Rezept ist der Hammer und wirklich mega lecker!
засищащ и много вкусен
Zutaten für eine Auflaufform:
700 g
|
Zucchini
|
5 Stck.l
|
Eier
|
130 g
|
Mehl
|
200 g
|
Fetakäse
|
200 g
|
geriebenen Käse
|
250 g
|
dicken Joghurt
|
100 ml
|
Olivenöl
|
1 Bd
|
Frühlingszwiebeln
|
1 Bd
|
Petersilie
|
1 Bd
|
Dill
|
3 TL
|
Backpulver
|
nach Geschmack:
|
Salz, Pfeffer und Paprikapulver
|
1 Stck.
|
kleine Zucchini
|
Die Zucchini in kleine Würfel und die Frühlingszwiebeln in Ringe schneiden.
Im Olivenöl bei mittlerer Hitze für ca. 15 - 20 Minuten dünsten, aber nicht matschig werden lassen.Auf die Seite stellen und abkühlen lassen.
Die Eier in einer Schüssel verquirlen, das Joghurt dazugeben und nochmal umrühren.
Das Mehl zusammen mit dem Backpulver einrieseln lassen und unterrühren.
Anschließend mit Salz, Pfeffer und Paprikapulver abschmecken und kleingeschnittenen Kräuter dazugeben.
Den Fetakäse zerbröseln, den geriebenen Käse und die leicht abgekühlte Zucchini-Mischung hinzufügen und alles gut vermengen.
Die Mischung in eine ausgefettete Auflaufform geben, die kleine Zucchini in Scheiben schneiden und die obenauf dekorieren.
Im vorgeheiztem Backofen bei 180 °C Umluft ca. 1 Stunde backen.
Nach dem Backen 15 Minuten abkühlen lassen, in Portionen schneiden und servieren.
Guten Appetit.
Einige dieser im Rezept genutzten Zutaten und viele weitere tolle und leckere Produkte, findet Ihr in meinem kleinen Shop.
700 г
|
тиквички
|
5 бр.
|
яйца
|
130 г
|
брашно
|
200 г
|
краве сирене
|
200 г
|
овчи кашкавал
|
250 г
|
цедено кисело мляко
|
100 мл
|
зехтин
|
1 връзка
|
пресен лук
|
1 връзка
|
магданоз
|
1 връзка
|
копър
|
3 ч. л.
|
бакпулвер
|
на вкус:
|
сол, черен и червен пипер
|
1 малка
|
тиквичка
|
Начин на приготвяне:
Тиквичките се нарязват на малки кубчета, а лукът – на ситно.
Готвят се на слаб огън със зехтина за около 15–20 минути, да омекнат, но не и да се разкашкат. Оставят се да се охладят.
В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко и пак се разбива.
Сипват се брашното и бакпулверът, разбива се.
Овкусява се със сол, черен и червен пипер.
Поръсва се наситненият магданоз и копър.
Добавят се натрошеното сирене, настъргания кашкавалът и леко охладените тиквички и лук, и се разбърква.
Сместа се изсипва в намазана със зехтин тавичка и отгоре се подреждат шайби от тиквичката за украса.
Пече се за 1 час в загряна на 180 °C фурна, с вентилатор.
Преди да се нареже се охлажда за 15 минути.
Добър апетит!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!
Тиквичките се нарязват на малки кубчета, а лукът – на ситно.
Готвят се на слаб огън със зехтина за около 15–20 минути, да омекнат, но не и да се разкашкат. Оставят се да се охладят.
В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко и пак се разбива.
Сипват се брашното и бакпулверът, разбива се.
Овкусява се със сол, черен и червен пипер.
Поръсва се наситненият магданоз и копър.
Добавят се натрошеното сирене, настъргания кашкавалът и леко охладените тиквички и лук, и се разбърква.
Сместа се изсипва в намазана със зехтин тавичка и отгоре се подреждат шайби от тиквичката за украса.
Пече се за 1 час в загряна на 180 °C фурна, с вентилатор.
Преди да се нареже се охлажда за 15 минути.
Добър апетит!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!
Чудесно предложение Гери за горещите летни дни.Тази година имаме много тиквички и непременно ще го опитам.
AntwortenLöschenПоздрави !