Minze-Sirup
Сироп от мента
schmeckt total fein und sehr erfrischend
нежна, ароматна и освежаваща лятна напитка
Dieses Rezept passt auch gut zum Tierfreitag von Katharina.
Zutaten für ca. 300 ml Sirup:
70 g
|
Minzezweige mit Stielen
|
375 g
|
Zucker oder Xucker
|
250 ml
|
Wasser
|
Zubereitung:
Die Minze waschen.
Den Zucker zusammen mit dem Wasser in einem Topf aufkochen, bis sich der Zucker gelöst hat.
Anschließend die Minze in die noch heiße Zuckerlösung legen und 24 - 30 Stunden bei Zimmertemperatur ziehen lassen. Danach absieben, in eine kleine Flasche füllen und kühl lagern.
Ungeöffnet haltbar bis zu einem Jahr, geöffnet ca. 1 Monat.
Den Zucker zusammen mit dem Wasser in einem Topf aufkochen, bis sich der Zucker gelöst hat.
Anschließend die Minze in die noch heiße Zuckerlösung legen und 24 - 30 Stunden bei Zimmertemperatur ziehen lassen. Danach absieben, in eine kleine Flasche füllen und kühl lagern.
Ungeöffnet haltbar bis zu einem Jahr, geöffnet ca. 1 Monat.
Eignet sich hervorragend für ein Erfrischungsgetränk, gespritzt in Wein oder Sekt oder als Geschmacksverstärker in Kuchen und Desserts.
So bleibt das fertige Getränk schön kühl.
Einige dieser im Rezept genutzten Zutaten und viele weitere tolle und leckere Produkte, findet Ihr in meinem kleinen Shop.
Folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
So bleibt das fertige Getränk schön kühl.
Einige dieser im Rezept genutzten Zutaten und viele weitere tolle und leckere Produkte, findet Ihr in meinem kleinen Shop.
Folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими продукти за 300 мл. сироп:
70 г
|
прясна мента със стеблата
|
375 г
|
захар
|
250 мл.
|
вода
|
Начин на приготвяне:
Измийте ментата добре под течаща студена вода.
Изсипете в една тенджера водата заедно със захарта и оставете да заври, бъркайте докато захарта се разтвори напълно.
След това поставете измитата мента в горещия захарен сироп.
Похлупете и оставете сиропа на стайна температура за 24 - 30 часа.
Прецедете сиропа през цедка, пресипете го в малка бутилка и го съхранявайте на хладно.
Не отворен сиропа е годен до една година, а отворен за около 1 месец.
Ментовия сироп е идеална освежаваща напитка за горещените през лятото, разреден с газирана вода, бучка лед и гарниран с резенче лимон или пък разреден с бяло вино или шампанско, също така като добавка към сладкиши, десерти и т. н..
Горещо ви препоръчвам да пробвате този чудесен ментов еликсир!
Наздраве!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!
Изсипете в една тенджера водата заедно със захарта и оставете да заври, бъркайте докато захарта се разтвори напълно.
След това поставете измитата мента в горещия захарен сироп.
Похлупете и оставете сиропа на стайна температура за 24 - 30 часа.
Прецедете сиропа през цедка, пресипете го в малка бутилка и го съхранявайте на хладно.
Не отворен сиропа е годен до една година, а отворен за около 1 месец.
Ментовия сироп е идеална освежаваща напитка за горещените през лятото, разреден с газирана вода, бучка лед и гарниран с резенче лимон или пък разреден с бяло вино или шампанско, също така като добавка към сладкиши, десерти и т. н..
Горещо ви препоръчвам да пробвате този чудесен ментов еликсир!
Наздраве!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!
Токущо си го спретнах. Благодаря за идеята! Мента имам през цялата година и много я обичам под формата на чай или някакви други напитки. Рецептата е като за мен!
AntwortenLöschenПоздрави!