Rhabarber-Clafoutis
Клафути с ревен
so ein Genuss - einfach, aber echt superlecker
Сладко изкушение за ценители!
Mit diesem Rezept nehme ich an Janke's Soulfood-Blogevent Geschmackswandel anläßlich ihres ersten Blog-Geburtstag's teil.
Zutaten:
3 Stängel
|
Rhabarber
|
2 Stück
|
Eier
|
60 g
|
brauner Zucker
|
1 Pck.
|
Vanillezucker
|
1 Prise
|
Salz
|
80 g
|
Mehl
|
135 ml
|
Milch
|
65 ml
|
Sahne
|
Zum Einfetten
|
Butter
|
Nach Wunsch
|
Puderzucker zum Bestäuben
|
Zubereitung:
Den Rhabarber putzen und in kleine Stücke schneiden und mit kochendem Wasser übergießen, 3 Minuten ziehen lassen.
Danach abgießen, abtropfen und erkalten lassen.
Nun die Eier, Zucker, Vanillezucker und Salz verquirlen.
Mehl, Milch und Sahne dazugeben und alles miteinander mit einem Schneebesen zu einem glatten Teig verrühren.
Eine feuerfeste Form mit Butter einfetten und die Rhabarberstücke darin gleichmäßig verteilen.
Jetzt den Teig gleichmäßig über den Rhabarber gießen und im vorgeheizten Ofen bei 180 °C auf der 2. Schiene von unten 20 Minuten backen.
Anschließend aus dem Ofen nehmen, nach Wunsch noch mit Puderzucker bestreuen, und heiß servieren.
Dazu passt Eis oder auch eine Vanillesauce.
Lasst es euch schmecken!
Danach abgießen, abtropfen und erkalten lassen.
Nun die Eier, Zucker, Vanillezucker und Salz verquirlen.
Mehl, Milch und Sahne dazugeben und alles miteinander mit einem Schneebesen zu einem glatten Teig verrühren.
Eine feuerfeste Form mit Butter einfetten und die Rhabarberstücke darin gleichmäßig verteilen.
Jetzt den Teig gleichmäßig über den Rhabarber gießen und im vorgeheizten Ofen bei 180 °C auf der 2. Schiene von unten 20 Minuten backen.
Anschließend aus dem Ofen nehmen, nach Wunsch noch mit Puderzucker bestreuen, und heiß servieren.
Dazu passt Eis oder auch eine Vanillesauce.
Lasst es euch schmecken!
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Продукти:
3 стебла
|
ревен
|
2 бр.
|
яйца
|
60 г
|
кафява захар
|
1 пакетче
|
ванилова захар
|
1 щипка
|
сол
|
80 г
|
брашно
|
135 мл.
|
прясно мляко
|
65 мл.
|
сладкарска сметана
|
за намазване на формата:
|
масло
|
по желание за поръсване:
|
пудра захар
|
Начин на приготвяне:
Почистете ревена и го нарежете на малки парчета.
Залейте го с вряща вода и го оставете да кисне в продължение на 3 минути.
След това го оставете в сито да се отцеди и го оставете настрани да се охлади.
Разбийте яйцата, захарта, ваниловата захар и солта.
След това добавете брашното, млякото, сметаната и разбъркайте всичко заедно с бъркалка, до получаване на гладко тесто.
Намажете формата за печене с масло, изсипете охладения ревен и го разпределете равномерно по дъното на формата.
Изсипете тестото равномерно върху ревена и печете в предварително загряната на 180 ° C фурна, на 2-рата шина от долу на горе за около 20 минути.
След това го извадете от фурната, поръсете с пудра захар по желание и сервирайте горещо.
Може да го сервирате също със сладолед или ванилов сос.
Да ви е сладко!
Залейте го с вряща вода и го оставете да кисне в продължение на 3 минути.
След това го оставете в сито да се отцеди и го оставете настрани да се охлади.
Разбийте яйцата, захарта, ваниловата захар и солта.
След това добавете брашното, млякото, сметаната и разбъркайте всичко заедно с бъркалка, до получаване на гладко тесто.
Намажете формата за печене с масло, изсипете охладения ревен и го разпределете равномерно по дъното на формата.
Изсипете тестото равномерно върху ревена и печете в предварително загряната на 180 ° C фурна, на 2-рата шина от долу на горе за около 20 минути.
След това го извадете от фурната, поръсете с пудра захар по желание и сервирайте горещо.
Може да го сервирате също със сладолед или ванилов сос.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Гери,
AntwortenLöschenрастението ревен е много известно в някои страни, но в България не се намира лесно.От миналата година търся семена за да го посея в градината ни, но не съм много наясно как точно се използва и какъв вкус има в прясно и топлинно обработено състояние.Гледала съм някои кулинарни предавания, в които се правят десерти с ревен.
Поздрави !
Ели, равена е зеленчук и е едно и също семейство с киселеца!
AntwortenLöschenВкуса му е кисел и затова се използва за сладкиши, торти, десерти и т. н.
Точно сега започва сезона и продължава до юни.
И за мен беше непознат ревена , но сега го чакам с нетърпение да му дойде сезона за да се насладя на страхотния му вкус!
Liebe Geri,
AntwortenLöschenvielen Dank für deinen tollen Beitrag - du warst die Erste ♥ Rhabarber gehört zu den Dingen, die ich tatsächlich schon als Kleinkind gegessen habe, aber ich kann sehr gut verstehen, dass er durchaus befremdlich schmeckt, wenn man nicht damit groß wurde :-)
Schön, dass du ihn jetzt doch noch mögen gelernt hast. So eine Clafoutis ist nämlich soooooo lecker.
Liebe Grüße
Janke
Bè anche se non capsico quello che cè dentro nella ricetta, sembra di essere davvero molto buonoo!:-)
AntwortenLöschenMi pare di avere già gustato i ´clafoutis´una volta.;-) Tanti saluti dal merano terme, Giulia.
Ich danke Dir wieder mal für den Link!! Deine Bilder sind wieder umwerfend!!! Ich habe gerade Rhabarber da und werde nun auch einen Clafoutis machen.Ich bekam Lust darauf, als ich Deinen sah ;-)
AntwortenLöschenGanz liebe Grüße
Irène