Montag, 30. März 2015

Pilztarte nach Lea Linster - Тарт с гъби

Tolles Rezept...einfach in der Zubereitung...schnell gemacht... genial einfach
чудесна рецепта...лесна, бърза...просто...гениална

Diesen Monat geht die Reise von Melli nach Belgien und ich bin auch wieder mit meinem ersten Beitrag dabei.
Vegetarische Weltreise - Belgien


Zutaten für 4 Portionen
1 Pck.
Blätterteig
400 g
Champignons
2 Stck.
Schalotten
3 EL
Sahne
3 Stängel
glatte Petersilie
2 EL
Butter
3-4 EL
Olivenöl
nach Wunsch:
Salz und Pfeffer

Zubereitung:
Eine Springform mit Backpapier auslegen und den Blätterteig einlegen.
Mit einer Gabel überall einstechen und an den Seiten hochklappen.
Den Backofen auf 220 °C vorheizen.
Gut die Hälfte der Champignons sowie die Schalotten fein hacken.
Beides in einer Pfanne in etwas Butter und Olivenöl anbraten.
Die Sahne dazu geben und 10 Min köcheln lassen.
In der Zwischenzeit die Petersilie vom Stängel zupfen, waschen, trocknen und hacken.
Die restlichen Champignons in Scheiben schneiden.
Wenn das Gemüse in der Pfanne fertig ist, 3/4 der gehackten Petersilie unterrühren, salzen und pfeffern.
Die Masse auf den Blätterteig gegeben und die Champingnonscheiben obenauf dekorieren.
Nun noch 2 EL Olivenöl und etwas Salz auf die Tarte träufeln und für 20 Minuten in den Ofen geben.
Kurz vor dem Ende der Backzeit noch die restliche Petersilie darüber streuen.
Heiß servieren.
Viel Spaß beim Nachbacken.

Необходими продукти:
1 пакет
бутер тесто
400 г
гъби печурки
2 малки глави
лук
3 с. л.
сладкарска сметана
3 стръка
магданоз
2 с. л.
масло
3-4 с. л.
зехтин
на вкус:
сол и чер пипер

Начин на приготвяне:
Покрийте формата за тарт с пергаментова хартия, а върху нея разстилете бутер тестото, като оставите краищата да се показват.
Надупчете с вилица тестото и оставете формата настрани.
Загрейте фурната на 220 °C.
По голямата част от почистените гъби и всички пънчета нарежете на ситно, а няколко по хубави гъби заделете настрани.
Нарежете и лука на ситно.
В загрят тиган с малко масло и зехтин запържете нарязаните гъби и лук.
Добавете сметаната и оставете да къкри за още10 минути на слаб огън.
В това време си нарежете на ситно почистения и измит магданоз.
Нарежете отделените гъби на филийки.
Прибавете към зеленчуците в тигана ¾ от ситно нарязания магданоз.
Овкусете плънката със сол и черен пипер и оставете да се охлади за кратко.
След това разпределете плънката върху бутер тестото, а върху плънката наредете нарязаните филийки гъби.
Прегънете краищата все едно искате да ги затворите или ги навийте да се получи бордюр.
Поръсете тартът с 2 супени лъжици зехтин и малко сол и печете за 20 минути във загряната фурна.
Поръсете с останалият магданоз малко преди края на печене.
Сервирайте веднага след изпичането със салата според сезона.
Да ви е сладко!


3 Kommentare:

  1. Hi Geri,
    die Tarte ist ganz nach meinem Geschmack und wenn sie dann auch noch einfach in der Zubereitung ist, umso besser ;-)
    LG Melli

    AntwortenLöschen
  2. Гери, здравей, от едно известно време приготвям доста от нещата, които презентираш тук. Сега се спрях на тази рецепта. Имам само 1 въпрос- понеже чета и двата варианта, за да мога да се ориентирам в продуктите, в българския вариант пишеш за кисело мляко, а в немския липсва и ако има къде се слага. Благодаря ти предварително и
    поздрави
    Дафи :-)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Здравей Дафи,
      много се радвам че посещаваш блога и приготвяш някой от моите предложения!
      В тази рецепта няма кисело мляко, направих корекцията и ти благодаря!
      Ще се радвам ако пишеш нали са ти харесали изпитаните рецепти!
      Поздрави и хубави почивни дни!

      Löschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri