Dienstag, 3. März 2015

Hackbällchen im Teigkörbchen - Кюфтенца в тестени чашки

Hackbällchen im Teigkörbchen
Кюфтенца в тестени чашки


interessant, leicht und köstlich
ефектно, лесно и вкусно





Zutaten für 12 Stück Muffinformen:

Für den Teig
175 g
Mehl
1 Stck.
Eiweiß
220 ml
Milch
100 ml
Wasser
1 Prise
Salz
Für die Hackbällchen
300 g
Hackfleisch
1 Stck
mittelgroße Zwiebel
30 g
Paniermehl
2 EL
kleingeschnittene Frühlingszwiebeln
1 EL
Worcestersauce
1 Stck.
Ei
3 EL
Öl
nach Geschmack
Salz, Pfeffer, Petersilie oder Schnittlauch


Zubereitung:

Den Backofen auf 220 °C vorheizen
Die Muffinformen mit Öl einfetten.
In wenig Öl die kleingeschnittene Zwiebel andünsten.
Das Hackfleisch, die gedünsteten Zwiebeln, die geschnittenen Frühlingszwiebeln, das Ei, das Paniermehl und die Worcestersauce zusammen mit den Gewürzen in eine Schüssel geben und alles gut durchmischen.
Aus der Hackfleischmasse kleine, gleichgroße Bällchen formen und in die Muffinformen geben und 10 Min. in den Backofen stellen.
In der Zwischenzeit den Teig vorbereiten.
Das gesiebte Mehl, Eiweiß, Salz und Milch in eine Schüssel geben und gut verrühren.
Unter Rühren das Wasser nach und nach zugeben bis sich eine Pfannenkuchenteig ähnliche Konsistenz gebildet hat.
Die gebackenen Hackbällchen aus dem Ofen nehmen und prüfen, ob sie an der Form angebacken sind. Wenn ja, von der Form lösen.
Den Teig zügig und vorsichtig in die Formen gießen, so dass die Hackfleischbällchen zu zwei Drittel bedeckt und ummantelt sind. Alternativ kann man auch erst die Bällchen aus den Formen nehmen, die Teig einfüllen und danach die Hackfleischbällchen wieder einsetzen.
Die gefüllten Muffinformen für 25 - 30 Min. zu Ende backen.
Die Hackbällchen werden warm mit frischem Gemüse oder Salat serviert.

Lasst es euch schmecken!

Quelle





Необходими продукти за 12 мъфини:

за тестото:
175 г
брашно
1 бр.
белтък
220 г
прясно мляко
100 мл.
вода
1 щипка
сол
за кюфтенцата:
300 г
кайма
1 средно голяма глава
лук
30 г
галета
2 с. л.
ситно нарязани пера от зелен лук
1 с. л.
уорчестър сос
1 бр.
яйце
3 с. л.
олио
на вкус:
сол, черен пипер и магданоз или див лук

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 С.
Подмажете формичките за мъфини с олио.
Нарежете лука на ситно и го запържете с малко олио.
Поставете в купа каймата, запържения лук, зеления лук, галетата, яйцето, соса, подправките и разбъркайте добре сместа.
От получената смес оформете малки кръгли кюфтенца, сложете ги във формичките за мъфини и ги запечете във фурната за 10 минути.
През това време си пригответе тестото.
В подходящ съд изсипете пресятото брашно, прибавете белтъка, солта, млякото и разбийте с телена бъркалка или миксер. При непрекъснато бъркане, започнете да добавяте водата докато получите еднородно, не много гъсто тесто.
Тестото трябва да бъде с консистенцията на палачинково тесто.
Извадете от фурната формичките със запечените кюфтенца.
Не е необходимо да ги изваждате от формичките, но проверете да не са залепнали отдолу.
Ако това се е случило ги отлепете.
Бързо и внимателно разсипете тестото във формичките, така че всяко кюфтенце да бъде обиколено от тесто, но не трябва да бъде покрито с тесто. Ако мислите че ще ви е по-лесно, извадете изпечените кюфтенца от формичките, налейте по малко от тестото и сложете обратно кюфтенцата вътре.
Около ⅓ от кюфтенцето трябва да остане не покрито с тесто.
Върнете във фурната и печете за още 25-30 минути до зачервяване.
Сервирайте горещи със свежи зеленчуци, салата според сезона или кетчуп.

 .


Да ви е сладко!

Източник


3 Kommentare:

  1. So viele tolle Rezepte und alles sieht so lecker aus.
    Ich lade mich demnächst bei dir zum Essen ein.
    Schönen Abend
    Daniela von glitzerkram-produkttest-and-more.blogspot.com

    AntwortenLöschen
  2. Здравей Генка! Страхотни са станали! :)
    Поздрави!

    AntwortenLöschen
  3. Hayırlı haftalar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    AntwortenLöschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri