Hackbällchen im Teigkörbchen
Кюфтенца в тестени чашки
interessant, leicht und köstlich
ефектно, лесно и вкусно
Zutaten für 12 Stück Muffinformen:
Für den Teig
|
|
175 g
|
Mehl
|
1 Stck.
|
Eiweiß
|
220 ml
|
Milch
|
100 ml
|
Wasser
|
1 Prise
|
Salz
|
Für die Hackbällchen
|
|
300 g
|
Hackfleisch
|
1 Stck
|
mittelgroße Zwiebel
|
30 g
|
Paniermehl
|
2 EL
|
kleingeschnittene Frühlingszwiebeln
|
1 EL
|
Worcestersauce
|
1 Stck.
|
Ei
|
3 EL
|
Öl
|
nach Geschmack
|
Salz, Pfeffer, Petersilie oder Schnittlauch
|
Zubereitung:
Den Backofen auf 220 °C vorheizen
Die Muffinformen mit Öl einfetten.
In wenig Öl die kleingeschnittene Zwiebel andünsten.
Das Hackfleisch, die gedünsteten Zwiebeln, die geschnittenen Frühlingszwiebeln, das Ei, das Paniermehl und die Worcestersauce zusammen mit den Gewürzen in eine Schüssel geben und alles gut durchmischen.
Aus der Hackfleischmasse kleine, gleichgroße Bällchen formen und in die Muffinformen geben und
10 Min. in den Backofen stellen.Die Muffinformen mit Öl einfetten.
In wenig Öl die kleingeschnittene Zwiebel andünsten.
Das Hackfleisch, die gedünsteten Zwiebeln, die geschnittenen Frühlingszwiebeln, das Ei, das Paniermehl und die Worcestersauce zusammen mit den Gewürzen in eine Schüssel geben und alles gut durchmischen.
In der Zwischenzeit den Teig vorbereiten.
Das gesiebte Mehl, Eiweiß, Salz und Milch in eine Schüssel geben und gut verrühren.
Unter Rühren das Wasser nach und nach zugeben bis sich eine Pfannenkuchenteig ähnliche Konsistenz gebildet hat.
Die gebackenen Hackbällchen aus dem Ofen nehmen und prüfen, ob sie an der Form angebacken sind. Wenn ja, von der Form lösen.
Den Teig zügig und vorsichtig in die Formen gießen, so dass die Hackfleischbällchen zu zwei Drittel bedeckt und ummantelt sind. Alternativ kann man auch erst die Bällchen aus den Formen nehmen, die Teig einfüllen und danach die Hackfleischbällchen wieder einsetzen.
Die gefüllten Muffinformen für 25 - 30 Min. zu Ende backen.
Die Hackbällchen werden warm mit frischem Gemüse oder Salat serviert.
Lasst es euch schmecken!
Необходими продукти за 12 мъфини:
за тестото:
|
|
175 г
|
брашно
|
1 бр.
|
белтък
|
220 г
|
прясно мляко
|
100 мл.
|
вода
|
1 щипка
|
сол
|
за кюфтенцата:
|
|
300 г
|
кайма
|
1 средно голяма глава
|
лук
|
30 г
|
галета
|
2 с. л.
|
ситно нарязани пера от зелен лук
|
1 с. л.
|
уорчестър сос
|
1 бр.
|
яйце
|
3 с. л.
|
олио
|
на вкус:
|
сол, черен пипер и магданоз или див лук
|
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 220 С.
Подмажете формичките за мъфини с олио.
Нарежете лука на ситно и го запържете с малко олио.
Поставете в купа каймата, запържения лук, зеления лук, галетата, яйцето, соса, подправките и разбъркайте добре сместа.
От получената смес оформете малки кръгли кюфтенца, сложете ги във формичките за мъфини и ги запечете във фурната за 10 минути.
През това време си пригответе тестото.
В подходящ съд изсипете пресятото брашно, прибавете белтъка, солта, млякото и разбийте с телена бъркалка или миксер. При непрекъснато бъркане, започнете да добавяте водата докато получите еднородно, не много гъсто тесто.
Тестото трябва да бъде с консистенцията на палачинково тесто.Подмажете формичките за мъфини с олио.
Нарежете лука на ситно и го запържете с малко олио.
Поставете в купа каймата, запържения лук, зеления лук, галетата, яйцето, соса, подправките и разбъркайте добре сместа.
От получената смес оформете малки кръгли кюфтенца, сложете ги във формичките за мъфини и ги запечете във фурната за 10 минути.
През това време си пригответе тестото.
В подходящ съд изсипете пресятото брашно, прибавете белтъка, солта, млякото и разбийте с телена бъркалка или миксер. При непрекъснато бъркане, започнете да добавяте водата докато получите еднородно, не много гъсто тесто.
Извадете от фурната формичките със запечените кюфтенца.
Не е необходимо да ги изваждате от формичките, но проверете да не са залепнали отдолу.
Ако това се е случило ги отлепете.
Бързо и внимателно разсипете тестото във формичките, така че всяко кюфтенце да бъде обиколено от тесто, но не трябва да бъде покрито с тесто. Ако мислите че ще ви е по-лесно, извадете изпечените кюфтенца от формичките, налейте по малко от тестото и сложете обратно кюфтенцата вътре.
Около ⅓ от кюфтенцето трябва да остане не покрито с тесто.
Върнете във фурната и печете за още 25-30 минути до зачервяване.
Сервирайте горещи със свежи зеленчуци, салата според сезона или кетчуп.
.
So viele tolle Rezepte und alles sieht so lecker aus.
AntwortenLöschenIch lade mich demnächst bei dir zum Essen ein.
Schönen Abend
Daniela von glitzerkram-produkttest-and-more.blogspot.com
Здравей Генка! Страхотни са станали! :)
AntwortenLöschenПоздрави!
Hayırlı haftalar, çok güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
AntwortenLöschenSaygılar.