Diesen Auflauf mit Crème fraîche ist mein zweiter Beitrag, den ich bei Zorra’s Sauermilch-Event einreiche.
Zutaten für 4-6 Personen:
2 Stck.
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mittelgroße Zwiebeln, geschält, fein gewürfelt
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4 EL
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Olivenöl
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500 g
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Hackfleisch
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2 EL
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Paprikapulver (edelsüß)
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300 g
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Sauerkraut (frisch oder aus der Dose)
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250 ml
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Gemüsebrühe
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2-3 EL
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milde Sojasoße
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750 g
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Kartoffeln, geschält, in Scheiben geschnitten
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150 g
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Crème fraîche
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100 g
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Sahne
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200 g
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geriebenen Emmentaler
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nach Geschmack:
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Salz, Pfeffer und scharfes Paprikapulver
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½ Bund
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gehackte Petersilie oder in Röllchen geschnitten Schnittlauch
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für die Auflaufform:
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Butter
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Zubereitung:
Zwiebeln in Olivenöl glasig dünsten. Hackfleisch zugeben und bei starker Hitze unter Rühren anbraten. Paprikapulver und Kraut unterrühren. Die Brühe angießen und die Hackfleisch-Kraut-Mischung offen
bei mittlerer Hitze 20-25 Minuten garen.
Danach kräftig mit Salz, scharfem Paprikapulver und Pfeffer oder, wer es noch würziger mag, noch mit 2-3 EL Sojasoße würzen.
Kartoffeln in leicht kochendem Salzwasser ca. 5 Minuten blanchieren, abgießen und abschrecken.
Die Hälfte der Kartoffelscheiben in eine gebutterte Auflaufform legen, die Hackfleischmischung darauf verteilen und mit den restlichen Kartoffelscheiben die freien Zwischenräumen belegen.
Crème fraîche mit Sahne, Salz und Pfeffer glattrühren, Emmentaler zugeben und die Mischung gleichmäßig auf dem Auflauf verteilen.
Den Sauerkraut-Auflauf im vorgeheizten Ofen auf der 2. Schiene von unten bei 200 °C Umluft ca. 30-35 Minuten überbacken.
Den Auflauf aus dem Ofen nehmen, in gleichmäßige Portionen schneiden, auf Tellern verteilen und zuletzt mit den Schnittlauchröllchen oder gehackter Petersilie bestreuen.
Als Beilage passt Salat nach Saison.
Lasst es euch schmecken!
Danach kräftig mit Salz, scharfem Paprikapulver und Pfeffer oder, wer es noch würziger mag, noch mit 2-3 EL Sojasoße würzen.
Kartoffeln in leicht kochendem Salzwasser ca. 5 Minuten blanchieren, abgießen und abschrecken.
Die Hälfte der Kartoffelscheiben in eine gebutterte Auflaufform legen, die Hackfleischmischung darauf verteilen und mit den restlichen Kartoffelscheiben die freien Zwischenräumen belegen.
Crème fraîche mit Sahne, Salz und Pfeffer glattrühren, Emmentaler zugeben und die Mischung gleichmäßig auf dem Auflauf verteilen.
Den Sauerkraut-Auflauf im vorgeheizten Ofen auf der 2. Schiene von unten bei 200 °C Umluft ca. 30-35 Minuten überbacken.
Den Auflauf aus dem Ofen nehmen, in gleichmäßige Portionen schneiden, auf Tellern verteilen und zuletzt mit den Schnittlauchröllchen oder gehackter Petersilie bestreuen.
Als Beilage passt Salat nach Saison.
Lasst es euch schmecken!
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2 средни глави
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лук, обелени и нарязани на ситно
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4 с. л.
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зехтин
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500 г
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кайма
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2 с. л.
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червен пипер
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300 г
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кисело зеле (прясно или консервирано)
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250 мл.
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зеленчуков бульон
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2-3 с. л.
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лек соев сос
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750 г
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обелени картофи, нарязани на филийки
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150 г
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заквасена сметана
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100 г
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сладкарска сметана
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200 г
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настърган кашкавал
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на вкус:
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сол, черен пипер и лют червен пипер
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½ връзка
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нарязан на ситно магданоз или на колелца див лук
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за намазване на формата:
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масло
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Начин на приготвяне:
Запържете лукът до прозрачност. Добавете каймата, запържете е на силен огън, като постоянно разбърквате.
След това прибавете червения пипер и нарязаното на ситно зеле, разбъркайте отново.
Изсипете бульона към сместа и без капак оставете ястието да къкри на умерен огън за около 20-25 минути.
След което го овкусете на вкус със сол, черен пипер и лют червен пипер, ако ви харесва, дори по-пикантно, прибавете и 2-3 супени лъжици соев сос.
Бланширайте нарязаните картофи в леко подсолена вряща вода за около 5 минути, изцедете и изплакнете със студена вода.
Наредете половината от бланшираните картофи в намазнена с масло тавичка, разпределете върху тях готовата смес, а върху нея наредете останалите филийки картофи.
Смесете заквасената сметана със сладкарската сметана, настъргания кашкавал, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте до получаването на гладка смес и залейте ястието.
Печете в предварително загрята на 200 градуса с вентилатор фурна на 2-та шина от дъното на горе за около 30-35 минути.
Нарежете готовата запеканка като мусака, поръсете с нарязан на ситно див лук или магданоз и е поднесете със салата според сезона.
Да ви е сладко!
След това прибавете червения пипер и нарязаното на ситно зеле, разбъркайте отново.
Изсипете бульона към сместа и без капак оставете ястието да къкри на умерен огън за около 20-25 минути.
След което го овкусете на вкус със сол, черен пипер и лют червен пипер, ако ви харесва, дори по-пикантно, прибавете и 2-3 супени лъжици соев сос.
Бланширайте нарязаните картофи в леко подсолена вряща вода за около 5 минути, изцедете и изплакнете със студена вода.
Наредете половината от бланшираните картофи в намазнена с масло тавичка, разпределете върху тях готовата смес, а върху нея наредете останалите филийки картофи.
Смесете заквасената сметана със сладкарската сметана, настъргания кашкавал, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркайте до получаването на гладка смес и залейте ястието.
Печете в предварително загрята на 200 градуса с вентилатор фурна на 2-та шина от дъното на горе за около 30-35 минути.
Нарежете готовата запеканка като мусака, поръсете с нарязан на ситно див лук или магданоз и е поднесете със салата според сезона.
Да ви е сладко!
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Morgen wird es bei uns wieder kälter, dann kommt dein Seelenwärmer gerade richtig!
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