Hackfleisch-Brotrezept nach türkischer Art
Кайма с хляб по турски (Ekmek-Kebabi)
Tolles Rezept...genial einfach und total köstlich
чудесна рецепта ... бърза, лесна и невероятно вкусна
Da es bei Zorra im Kochtopf gerade ein passendes Event gibt, sauer macht lustig, und in meinem Gericht Schmand und Joghurt verarbeitet sind, darf es auch teilnehmen und wer weiß, vielleicht gewinne ich ja mit meiner schmackhaften, orientalischen Speise ein kleine Reise
auf einen Milchbauernhof.
Zutaten für 4 Portionen:
300 g
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Toastbrot
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500 g
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Hackfleisch
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200 g
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Schmand
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200 g
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Joghurt
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1-2 Stck.
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Knoblauchzehen
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1 EL
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Tomatenmark
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2-3 EL
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Öl
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nach Geschmack:
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Salz, Pfeffer und scharfes Paprikapulver
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½ Bund
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gehackte Petersilie oder Schnittlauch
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Zubereitung:
Das Toastbrot in Würfel schneiden, etwas doppelt so groß wie ein Zuckerwürfel.
Auf ein, mit Backpapier belegtes Blech geben, etwas Öl darüber verteilen und im vorgeheizten Backofen bei 250 °C knusprig backen.
Das Hackfleisch anbraten und mit Tomatenmark, Salz, Pfeffer und scharfem Paprikapulver würzen und abschmecken.
Den Joghurt mit dem Schmand mischen und die kleingehackten Knoblauchzehen untermischen und noch mit Salz abschmecken.
Auf den Teller erst das knusprige Brot geben, anschließend die Joghurtmischung darüber verteilen und zuletzt das Hackfleisch darüber verteilen.
Evtl. mit Petersilie oder Schnittlauch garnieren.
Fertig !!!!!
Auf ein, mit Backpapier belegtes Blech geben, etwas Öl darüber verteilen und im vorgeheizten Backofen bei 250 °C knusprig backen.
Das Hackfleisch anbraten und mit Tomatenmark, Salz, Pfeffer und scharfem Paprikapulver würzen und abschmecken.
Den Joghurt mit dem Schmand mischen und die kleingehackten Knoblauchzehen untermischen und noch mit Salz abschmecken.
Auf den Teller erst das knusprige Brot geben, anschließend die Joghurtmischung darüber verteilen und zuletzt das Hackfleisch darüber verteilen.
Evtl. mit Petersilie oder Schnittlauch garnieren.
Fertig !!!!!
Необходими продукти за 4 порции:
300 г
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тост хляб
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500 г
|
кайма
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200 г
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заквасена сметана
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200 г
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кисело мляко
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1-2 бр.
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скилидки чесън
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1 с. л.
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доматено пюре
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2-3 с. л.
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олио
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на вкус:
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сол, черен пипер и лют червен пипер
|
½ връзка
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нарязан магданоз или див лук
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Начин на приготвяне:
Нарежете тост хляба на кубчета “ крутони“, два пъти по големи от една бучка захар.
Сложете нарязаните кубчета в голяма тава покрита с хартия за печене, поръсете ги с олио и печете в предварително загряна на 250 ° C фурна, до получаването на златист загар и хрупкава коричка.
Запържете каймата добре, добавете доматеното пюре и разбъркайте.
След това овкусете със сол, черен пипер и лют пипер на вкус.
Смесете киселото мляко със заквасената сметана, прибавете нарязания на ситно чесън и подправете със сол.
Преди сервиране разпределете препечените крутони във затоплени чиний, върху тях изсипете сместа от кисело мляко, а най от горе разпределете каймата.
По желание поръсете със ситно нарязан магданоз или див лук.
Готово!!!!!
Нарежете тост хляба на кубчета “ крутони“, два пъти по големи от една бучка захар.
Сложете нарязаните кубчета в голяма тава покрита с хартия за печене, поръсете ги с олио и печете в предварително загряна на 250 ° C фурна, до получаването на златист загар и хрупкава коричка.
Запържете каймата добре, добавете доматеното пюре и разбъркайте.
След това овкусете със сол, черен пипер и лют пипер на вкус.
Смесете киселото мляко със заквасената сметана, прибавете нарязания на ситно чесън и подправете със сол.
Преди сервиране разпределете препечените крутони във затоплени чиний, върху тях изсипете сместа от кисело мляко, а най от горе разпределете каймата.
По желание поръсете със ситно нарязан магданоз или див лук.
Готово!!!!!
Да ви е сладко!
Честит 8-ми март, на патерици, Гери.Бъди здрава, усмихната и много , много щастлива.Макар, че съм отказала месото преди доста години, по различни поводи се налага да приготвям и такива рецепти.А тази е една много лесна, бърза и вкусна рецепта.
AntwortenLöschenПоздрави !
Liebe Geri,
AntwortenLöschenwow, wie lecker das aussieht, da bekommt man gleich Hunger!
Liebe Grüße,
Sarah
Mmmh, klingt lecker und ist auch noch schnell gemacht! Danke fürs Mitmachen!
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