Waldorf pudding
Уолдорф пудинг
Dessert aus dem 12-Gänge-Menü der Titanik
Десерт от менюто на 'Титаник'
Die liebe Becky von Becky’s Diner veranstaltet aktuell ein Blog-Event, in dem es darum geht, Gerichte aus Filmen nachzukochen.
Zutaten für 4 Portionen:
240 g
|
Mehl
|
100 g
|
Zucker
|
40 g
|
Butter
|
250 ml
|
Milch
|
2 Stck.
|
Eier
|
2 Stck.
|
Äpfel
|
130 g
|
Walnüsse
|
80 g
|
Rosinen
|
1 Pck.
|
Backpulver
|
1 Pck.
|
Vanille
|
1 Prise
|
Salz
|
3 EL
|
Rum
|
3 EL
|
Wasser
|
für die Formen
|
Butter und Mehl
|
für die Creme
|
|
140 g
|
Zucker
|
2 Stck.
|
Eigelb
|
250 ml
|
Sahne
|
1 EL
|
geriebene Zitronenschale
|
½ Tasse
|
Wasser
|
Zubereitung:
Vanillepulver, Backpulver, Eier, Walnüsse und in Rum und Wasser eingeweichte Rosinen sowie die in Würfel geschnittenen Äpfel vermischen.
Den Teig in vier gebutterte und bemehlte Auflaufformen verteilen.
Die Auflaufformen in ein hohes Backblech, gefüllt mit etwas Wasser, stellen. Das Backblech zusammen den Auflaufformen mit einer Alufolie bedecken und 40 Min. bis 1 Stunde im vorgeheizten Backofen bei 180 °C backen.
Für die Creme das Wasser zusammen mit dem Zucker einkochen bis es zum Sirup geworden ist.
Von der Platte nehmen und die verquirlten Eigelbe unter ständigem Rühren nach und nach dazugeben.
Die Creme mit der geriebenen Zitronenschale aromatisieren, mit einer Klarsichtfolie abdecken und im Kühlschrank abkühlen lassen.
Die Sahne leicht aufschlagen und unter die abgekühlte Creme heben.
Die fertiggebackenen Auflaufformen auf einen Teller stürzen und zusammen mit der kalten Creme servieren.
Guten Appetit!
Необходими продукти за 4 порции:
240 г
|
брашно
|
100 г
|
захар
|
40 г
|
краве масло
|
250 мл.
|
прясно мляко
|
2 бр.
|
яйца
|
2 бр.
|
ябълки
|
130 г
|
орехи
|
80 г
|
стафиди
|
1 пакетче
|
бакпулвер
|
1 пакетче
|
ванилия
|
1 щипка
|
сол
|
3 с. л.
|
ром
|
3 с. л.
|
вода
|
за намазване и поръсване:
|
масло и брашно
|
за крема:
|
|
140 г.
|
захар
|
2 бр.
|
жълтъка
|
250 мл.
|
готварска сметана
|
1 с. л.
|
настъргана лимонова кора
|
½ ч. ч
|
вода
|
Начин на приготвяне:
Смесете в голяма купа брашното, захарта, солта, разтопеното масло, млякото, ванилията, бакпулвера,
яйцата, орехите, предварително накиснатите в ром и вода стафиди и нарязаните на кубчета ябълки.
Разбъркайте добре сместа и е изсипете в намазаните с масло и поръсени с брашно порцеланови купички.
Поставете ги в тава с малко вода на дъното.
Покрийте купичките с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 °C фурна за 40 минути до 1 час.
Кипнете захарта и водата за крема и варете, докато се получи захарен сироп.
Отдръпнете от котлона и прибавете разбитите жълтъци на тънка струйка.
Ароматизирайте крема с настърганата лимонова кора и оставете да се охлади, покрит с фолио за свежо съхранение.
След това разбийте на лека пяна сметаната и е смесете внимателно с охладения крем.
Разбъркайте добре сместа и е изсипете в намазаните с масло и поръсени с брашно порцеланови купички.
Поставете ги в тава с малко вода на дъното.
Покрийте купичките с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 °C фурна за 40 минути до 1 час.
Кипнете захарта и водата за крема и варете, докато се получи захарен сироп.
Отдръпнете от котлона и прибавете разбитите жълтъци на тънка струйка.
Ароматизирайте крема с настърганата лимонова кора и оставете да се охлади, покрит с фолио за свежо съхранение.
След това разбийте на лека пяна сметаната и е смесете внимателно с охладения крем.
Обърнете пудинга в десертна чиния и го поднесете с крема.
Да ви е сладко!
Да ви е сладко!
Ein toller zweiter Beitrag von dir, vielen Dank. :)
AntwortenLöschenLG, Becky