Zucchini-Hackfleisch-Auflauf
Запеканка с тиквички и кайма
Göttlich lecker, sehr einfach und schnell.
Божествено вкусно, много лесно и бързo.
Noch bis zum 15. September suchen Claudia und Zorra nach Smooth Food. Bei diesem Event möchte ich natürlich auch dabei sein und spendiere den beiden doch gerne gleich mal einen lockeren, weichen Auflauf.
Zutaten für 6 Portionen:
750 g
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Zucchini
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500 g
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Hackfleisch
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100 g
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Frühstückspeck, in Streifen geschnitten
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200 g
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Frischkäse (z.B. Philadelphia)
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1 große
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Zwiebel, fein gehackt
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2 Zehen
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Knoblauch, fein gehackt
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200 g
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geriebenen Käse (z.B. Edamer)
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1 EL
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Öl
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nach Geschmack
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Salz, Pfeffer und Cayennepfeffer
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nach Wunsch
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kleingeschnittene Petersilie oder Schnittlauch
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Zubereitung:
Das Hackfleisch und die Speckstreifen leicht anbraten, bis das Hackfleisch krümelig ist.
In einer anderen Pfanne die Zwiebeln und Knoblauch in heißem Öl glasig dünsten.
Das Hackfleisch dazu geben und mit Salz und Pfeffer würzen.
Den Frischkäse dazugeben, ebenfalls die grob geschnittenen Zucchini und alles ca. 10 Min. dünsten lassen.
Anschließend alles in eine Auflaufform geben und mit dem geriebenen Käse bestreuen.
Im vorgeheizten Backofen bei 180-200°C ca. 20-30 Min. überbacken.
Vor dem Servieren nach Wunsch mit kleingeschnittener Petersilie oder Schnittlauch bestreuen.
Lasst euch diese schnelle Köstlichkeit schmecken.
In einer anderen Pfanne die Zwiebeln und Knoblauch in heißem Öl glasig dünsten.
Das Hackfleisch dazu geben und mit Salz und Pfeffer würzen.
Den Frischkäse dazugeben, ebenfalls die grob geschnittenen Zucchini und alles ca. 10 Min. dünsten lassen.
Anschließend alles in eine Auflaufform geben und mit dem geriebenen Käse bestreuen.
Im vorgeheizten Backofen bei 180-200°C ca. 20-30 Min. überbacken.
Vor dem Servieren nach Wunsch mit kleingeschnittener Petersilie oder Schnittlauch bestreuen.
Lasst euch diese schnelle Köstlichkeit schmecken.
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750 г
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тиквички
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500 г
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кайма
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100 г
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бекон (на лентички нарязан)
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200 г
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крем сирене (филаделфия)
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1 голяма глава
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кромид лук
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1 скилидки
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чесън
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200 г
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настърган кашкавал
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1 с. л.
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олио
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на вкус:
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сол, черен пипер и лют червен пипер
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по желание за поръсване:
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нарязан на ситно пресен магданоз или див лук
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Начин на приготвяне:
В тиган запържете каймата заедно с бекона, докато каймата стане на „трохи“.
В друг тиган със сгорещеното олио запържете лукът и чесъна до прозрачност.
Прибавете запържената кайма и подправете със сол и черен пипер.
След това добавете крем сиренето, едро нарязаните тиквички и задушете ястието за още 10 минути.
Изсипете в подходяща тава цялата смес и е поръсете с настъргания кашкавал.
В предварително загряна фурна на 180-200 ° С запечете ястието за около 20-30 минути, до получаването на златиста коричка.
При сервиране по желание, може да поръсите с нарязан на ситно магданоз или див лук.
Да ви е сладко!
В друг тиган със сгорещеното олио запържете лукът и чесъна до прозрачност.
Прибавете запържената кайма и подправете със сол и черен пипер.
След това добавете крем сиренето, едро нарязаните тиквички и задушете ястието за още 10 минути.
Изсипете в подходяща тава цялата смес и е поръсете с настъргания кашкавал.
В предварително загряна фурна на 180-200 ° С запечете ястието за около 20-30 минути, до получаването на златиста коричка.
При сервиране по желание, може да поръсите с нарязан на ситно магданоз или див лук.
Да ви е сладко!
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Hallo Geri, danke für das tolle Rezept. Hackfleisch ist die einzige Form, wie ich Fleisch überhaupt noch essen kann. Liebe Grüße, Claudia
AntwortenLöschenТова е божествено! Страхотна идея, Гери! Усмихната седмица ти пожелавам!
AntwortenLöschenВаля, радвам се че, ти допада рецептата, пробвай ще ти хареса, обещавам!
AntwortenLöschenПрегръдки и сладки сънища ти желая!