Saftiger Zwetschgenkuchen
Сочен сладкиш със сини сливи
Frisch der reinste Genuss!
Истинско изкушение!
Ich finde den Kuchen passt in das schöne Event von Sonja „Speisen unter freiem Himmel“, bei Amor & Kartoffelsack!
Zutaten für eine Springform (26 cm Ø) :
Für den Mürbeteig:
180 g
|
gesiebtes Mehl
|
80 g
|
Butter
|
80 g
|
Zucker
|
½ TL
|
Backpulver
|
2 TL
|
Vanillezucker
|
1 Stck.
|
Ei
|
Für den Belag:
500 g
|
Zwetschgen (Pflaumen)
|
1 ЕL
|
Semmel- oder Zwiebackbrösel
|
Zum Bestreuen:
|
Mandelblättchen
|
Für die Streusel:
150 g
|
Mehl
|
100 g
|
Zucker
|
100 g
|
Butter
|
½ TL
|
Zimt
|
Zubereitung:
Aus Mehl, Butter, Zucker, Backpulver, Vanillezucker und Ei einen Mürbeteig herstellen und eine halbe Stunde kalt stellen.
Die Zwetschgen waschen, halbieren und die Steine entfernen.
Eine Springform mit dem Mürbeteig auslegen und mit etwas Semmelbrösel ausstreuen.
Dann mit Zwetschgen belegen und mit Mandelblättchen bestreuen.
Für die Streusel Mehl, mit Zucker, Margarine und Zimt verkneten und auf dem Kuchen verteilen.
Backzeit: 10 Min. bei 200 C°, dann 50 Min. bei 150 C° backen.
Lasst es euch schmecken!
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Продукти за форма (26 см Ø) :
За масленото тесто (основата):
За масленото тесто (основата):
180 г
|
пресято бяло брашно
|
80 г
|
масло
|
80 г
|
захар
|
½ ч. л.
|
бакпулвер
|
2 ч. л.
|
ванилова захар
|
1 бр.
|
яйце
|
За плодовата плънка:
500 г.
|
сини сливи
|
1 с. л.
|
галета
|
за поръсване:
|
белени бадеми
|
За маслените трохи:
150 г
|
брашно
|
100 г
|
захар |
100 г
|
масло
|
½ ч. л.
|
канела
|
Начин на приготвяне:
От брашното, маслото, захарта, бакпулвера, ванилията, захарта и яйцето замесете маслено тесто и го оставете за ½ час в хладилника.
Измийте сините сливи, разрежете ги наполовина и отстранете костилките.
Разстелете тестото с ръце равномерно на дъното на формата и поръсете тестото равномерно с галета.
След това подредете равномерно сливите върху тестото и ги поръсете с обелените бадеми.
Смесете брашното, захарта, маслото и канелата до образуването на маслени трохи.
Поръсете равномерно сладкиша с маслените трохи.
Печете сладкиша в предварително загряна фурна на 200 ° C за 10 минути, а след това намалете фурната на 150 ° C и печете за още 50 минути.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Здравей, Гери! Добре дошла в моя блог, благодаря ти, че се присъедини към него!
AntwortenLöschenМного ми хареса твоя сладкиш със сливи, а снимките са очарователни!
С интерес ще следя и аз твоите кулинарни вълшебства!
WOW voll lecker mochte ich als Kind schon gerne
AntwortenLöschenБлагодаря за споделеното, супер сладкиш!
AntwortenLöschen