Mille feuille von Auberginen und Zucchini
Милфьой патладжан и тиквички
Eine regelrechte Verführung der Geschmacksknospen!
Неустоимо вкусно лятно ястие!
Mit diesem leckeren Sommergericht bin ich diese Woche beim Vegetarischer Donnerstag von Kerstin dabei.
Zutaten für 2 Portionen:
1 große
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Aubergine
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1 große
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Zucchini
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1 Stck.
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klein geschnittene Zwiebel
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2-3 Stck.
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kleingehackten Knoblauchzehen
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400 g
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geschälte, frische Tomaten oder aus der Dose (Pizzatomaten)
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1 EL
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Zucker oder Xucker
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1 EL
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gehackten, frischen Majoran
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2 EL
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Olivenöl
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150 g
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geriebene Käse (Scamorza)
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nach Gusto
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Salz und Pfeffer aus der Mühle
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Zubereitung:
Die Auberginen und die Zucchini längs in Scheiben schneiden.
Entweder in einer beschichtete Pfanne mit 1 EL Olivenöl von jeder Seite kurz anbraten oder in einer Grillpfanne anbraten und danach mit Olivenöl beträufeln.
Die Tomaten für 3-4 Minuten in kochendem Wasser blanchieren, um sie leichter schälen zu können. Die Kerne entfernen und in Würfel schneiden.
Die klein geschnittene Zwiebel im restlichen Olivenöl kurz anbraten bis sie glasig sind. Dann noch den Knoblauch und den Zucker dazugeben, verrühren und kurz mitbraten bis der Zucker karamellisiert.
Die Tomaten, Salz und Pfeffer und den Majoran hinzufügen und abgedeckt für ca. 20 Minuten köcheln bis die Sauce eingedickt ist.
Ein Backblech mit Backpapier auslegen. Schichtweise das Backpapier mit dem Gemüse belegen. Zuerst die Auberginenscheiben, dann ein paar Löffel Tomatensauce und darüber geriebenen Käse streuen und dann noch die Zuccini obenauf legen. Danach nochmals mit Auberginen, Soße und Käse belegen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 200 °C für 8 - 10 Minuten backen, bis der Käse goldgelb geschmolzen ist.
Das Gericht kann warm oder kalt serviert werden.
Viel Spaß beim Nachkochen!
Entweder in einer beschichtete Pfanne mit 1 EL Olivenöl von jeder Seite kurz anbraten oder in einer Grillpfanne anbraten und danach mit Olivenöl beträufeln.
Die Tomaten für 3-4 Minuten in kochendem Wasser blanchieren, um sie leichter schälen zu können. Die Kerne entfernen und in Würfel schneiden.
Die klein geschnittene Zwiebel im restlichen Olivenöl kurz anbraten bis sie glasig sind. Dann noch den Knoblauch und den Zucker dazugeben, verrühren und kurz mitbraten bis der Zucker karamellisiert.
Die Tomaten, Salz und Pfeffer und den Majoran hinzufügen und abgedeckt für ca. 20 Minuten köcheln bis die Sauce eingedickt ist.
Ein Backblech mit Backpapier auslegen. Schichtweise das Backpapier mit dem Gemüse belegen. Zuerst die Auberginenscheiben, dann ein paar Löffel Tomatensauce und darüber geriebenen Käse streuen und dann noch die Zuccini obenauf legen. Danach nochmals mit Auberginen, Soße und Käse belegen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 200 °C für 8 - 10 Minuten backen, bis der Käse goldgelb geschmolzen ist.
Das Gericht kann warm oder kalt serviert werden.
Viel Spaß beim Nachkochen!
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Quelle: Ivana’s Blog: „Mit Messer und Gabel in der Hand“
Продукти за 2 порции:
1 голям
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патладжан
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1 голяма
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тиквичка
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1 бр.
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ситно нарязан кромид лук
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2-3 скилидки
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ситно нарязан чесън
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400 г
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пресни или обелени консервирани домати
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1 с. л.
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захар
|
1 с. л.
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нарязан на ситно пресен риган
|
2 с. л.
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зехтин
|
150 г
|
настърган кашкавал (скаморца)
|
на вкус:
|
сол и чер пипер
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Начин на приготвяне:
Запържете ги с малко зехтин за кратко в тиган с незалепващо дъно.
Или може да ги запечете на грил тиган без мазнина и след това да ги поръсите със зехтин.
Бланширайте доматите за 3-4 мин. във вряща вода за да ги обелите по-лесно.
Изчистете ги от семето и ги нарежете на кубчета.
В останалия зехтин запържете ситно нарязания лук до прозрачност.
След това добавете захарта и чесъна, разбъркайте и задушете за кратко.
Накрая добавете нарязаните домати подправете със сол, чер пипер и майоран.
Оставете соса да къкри похлупен за около 20 минути, докато се сгъсти и остане на мазнина.
Покрийте тавичка с хартия за печене и започнете да редите зеленчуците първо започнете с патладжана, сложете върху патладжана няколо лъжици от доматения сос, поръсете с настъргания кашкавал, а върху кашкавала сложете тиквички.
После пак патладжан, дом. сос и скаморца (кашкавал).
Или може да ги запечете на грил тиган без мазнина и след това да ги поръсите със зехтин.
Бланширайте доматите за 3-4 мин. във вряща вода за да ги обелите по-лесно.
Изчистете ги от семето и ги нарежете на кубчета.
В останалия зехтин запържете ситно нарязания лук до прозрачност.
След това добавете захарта и чесъна, разбъркайте и задушете за кратко.
Накрая добавете нарязаните домати подправете със сол, чер пипер и майоран.
Оставете соса да къкри похлупен за около 20 минути, докато се сгъсти и остане на мазнина.
Покрийте тавичка с хартия за печене и започнете да редите зеленчуците първо започнете с патладжана, сложете върху патладжана няколо лъжици от доматения сос, поръсете с настъргания кашкавал, а върху кашкавала сложете тиквички.
После пак патладжан, дом. сос и скаморца (кашкавал).
Запечете на загряна на 200 °C фурна за 8-10 мин.
Поднесете топло, но и студено е разкошно ястие!
Поднесете топло, но и студено е разкошно ястие!
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Das glaube Ich sofort das dass eine Verführung ist ;) Mich haste schon verzaubert ... ein herrliches Gericht ganz nach meinem Geschmack.
AntwortenLöschenVielen Dank liebe Grüße Kerstin
Чудесно ястие, Гери! Радвам се, че ви се е усладила рецептата:)!
AntwortenLöschenПоздрави! Хубав летен ден!
Много апетитно и изкусително, Гери! А и снимките са страхотни! Поздравления и усмихнат ден ти пожелавам!
AntwortenLöschenКрасиво изглеждащо и сигурна съм вкусно милфьолче :)!Поздравления за изразителните снимки,Гери!
AntwortenLöschenБлагодаря ви момичета за хубавите коментари!
AntwortenLöschenПробвайте го непременно и няма изобщо да съжелявате!
Желая ви приятен и изпълнен с много усмивки и положителни емоции петък!