Sonntag, 2. Februar 2014

Dominostein Gugelhupf - Кекс с шоколадови бонбони

Dominostein Gugelhupf
Кекс с шоколадови бонбони

Dieser Kuchen ist eine echte Gaumenfreude!
Този кекс е истинска наслада!

 

Zutaten für eine 22 cm Gugelhupf - Form:
250 g
Dominosteine oder dunkle, marzipangefüllte Schokolade
250 g
Butter oder Margarine
250 g
Mehl
125 ml
Eierlikör, Baileys oder Amaretto
100 g
Zucker
100 g
Nuss-Nougatmasse
4
Eier (Gr. M)
1 TL
Backpulver
zum Bestäuben oder zum Verstreichen:
Dunkle Schokoglasur (1 Beutel von Dr. Oetker) oder Puderzucker
Evtl. zum Verzieren
Dominosteine

Zubereitung:
Die Dominosteine halbieren.
Butter oder Margarine, Zucker und Nougat mit den Schneebesen des Handrührgerätes sehr cremig rühren.
Die Eier nacheinander unterrühren.
Eierlikör zugießen, weiterrühren.
Mehl und Backpulver mischen, darübersieben und locker unterrühren.
Halbierte Dominosteine vorsichtig mit dem Kochlöffel unterheben.
Den Teig in eine gut gefettete Gugelhupfform mit ca. 2,5 l Inhalt füllen und gleichmäßig glattstreichen.
Im vorgeheizten Backofen (E-Herd: 175 °C, Umluft: 150 °C) ca. 65-70 Minuten backen.
Den Kuchen herausnehmen und ca. 10 Min. auf dem Kuchengitter abkühlen lassen.
Dann aus der Form stürzen und vollständig erkalten lassen.
Nach Lust und Laune den Kuchen mit Schokoglasur bestreichen oder gleichmäßig mit Puderzucker bestäuben.

Lasst euch schmecken!.

Tipp:
  • Man kann die Dominosteine in Mehl wenden, dann versinken sie nicht so leicht auf den Kuchenboden.
  • Nach Lust und Laune, wer mag, gibt noch ein paar Spritzer Bittermandelöl oder Rumaroma, evtl. 1 Prise Zimt oder 2 TL Kakaopulver in den Teig.


 
Продукти за 22 cm кекс форма:
250 г
шоколадови бонбони с пълнеж или шоколад с пълнеж от марципан
250 г
масло или маргарин
250 г
брашно
125 ml
яйчен ликьор, Бейлис или Амарето
100 г
захар
100 г
нугат
4
яйца (размер M)
1 ч. л.
бакпулвер
за поръсване или за намазване:
пудра захар или шоколадова-тъмна глазура (1 пакетче)
евентуално за декориране:
шоколадови бонбони

Начин на приготвяне:
Разполовете шоколадовите бонбони.
Разбъркайте с миксера маслото или маргарина, захарта и нугата до получаването на кремообразна смес.
Пибавете последователно яйцата в сместа.
Изсипете яйченият ликъор към сместа и продължете разбъркването.
Смесете и пресейте брашното с бакпулвера през сито и ги разбъркайте към сместа.
Внимателно с лъжица добавете нарязаните наполовина шоколадови бонбони или шоколад.
Изсипете сместа в добре намазаната форма (с вместимост 2.5 литра) с мазнина и равномерно е загладете.
Изпечете кекса в предварително загрята фурна (електрическа фурна: 175 ° C / вентилатор 150 ° C) в продължение на около 65-70 минути.
Изкарайте кекса от фурната и го оставете да се охлади за около 10 минути на метална решетка.
След това го извадете от формата и го оставете да изстине напълно.
По желание го залейте равномерно с тъмна шоколадова глазура или го поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!
Съвет:
  • Можете да оваляте шоколадовите бонбони в брашно, така не потъват толкова лесно на дъното в тестото, а остават по средата.
    Ако искате по желание, може с няколко капки бадемова или ром арома да ароматизирате тестото или да добавите 1-2 ч.л. какао на прах и щипка канела.


Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!





3 Kommentare:

  1. hmmm wie lecker...danke für das tolle rezept muss ich bei gelegenheit gleich mal ausprobieren.
    herzlichst AnnA

    AntwortenLöschen
  2. Ах, Гери,
    колко се радвам, че се отби пак ...още по-радостна ме прави и коментара ти!
    Приятен ден и прегръдки!

    AntwortenLöschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri