Clafoutis mit Apfel und Mango
Клафути с ябълки и манго
fluffig und absolut köstlich
пухкаво и с невероятен вкус
1 St. (ca. 300 g)
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reife, gewürfelte Mango
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2 St. (ca. 300 g)
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säuerliche Äpfel (am besten Boskop)
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1
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Zitrone (der Saft)
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50 g
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Zucker
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Für den Teig:
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6
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Eier (M)
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50 g
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Zucker
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300 ml
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Milch
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180 g
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Sahne
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1 gehäuften EL
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Mehl Typ 405 oder Mandelmehl
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35 g
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gemahlene Mandeln
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Zubereitung:
Den Ofen auf 180°C Ober-/ Unterhitze vorheizen (alternativ 160°C Umluft, soll dann fluffiger werden).
Mango schälen, vom Kern schneiden, würfeln.
Äpfel schälen, vierteln, Kerngehäuse entfernen, würfeln.
Zitrone halbieren, den Saft auspressen und gemeinsam mit dem Zucker und dem Obst in einer Schüssel vermischen.
Eier mit dem Zucker pürieren, dann Milch mit Sahne und Mehl, Mandeln zugeben.
Alles gut verrühren (mit dem Pürierstab am besten).
Form einbuttern, Obst verteilen, dann den Teig darüber gießen.
Auf mittlerer Schiene 50-60 Minuten backen.
Warm mit Puderzucker bestreut servieren.
Lassen Sie sich den Clafoutis schmecken - zu jeder Jahreszeit und mit (fast) jedem Obst!
Mango schälen, vom Kern schneiden, würfeln.
Äpfel schälen, vierteln, Kerngehäuse entfernen, würfeln.
Zitrone halbieren, den Saft auspressen und gemeinsam mit dem Zucker und dem Obst in einer Schüssel vermischen.
Eier mit dem Zucker pürieren, dann Milch mit Sahne und Mehl, Mandeln zugeben.
Alles gut verrühren (mit dem Pürierstab am besten).
Form einbuttern, Obst verteilen, dann den Teig darüber gießen.
Auf mittlerer Schiene 50-60 Minuten backen.
Warm mit Puderzucker bestreut servieren.
Lassen Sie sich den Clafoutis schmecken - zu jeder Jahreszeit und mit (fast) jedem Obst!
- Tipp:Der Unterschied wird deutlich:
Mit Umluft geht der Clafoutis fluffiger auf als mit der normalen Ober- und Unterhitze und der Clafoutis bekommt eine Konsistenz ähnlich wie bei einer Crème brûlée - was auch ein schöner Effekt ist.
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Dieses Rezept ist mein zweiter Beitrag zum Blogevent von tomateninsel.de für die vegetarische Weltreise nach Frankreich.
За плодовете:
1 бр. (около 300 г.)
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добре узряло манго
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2 бр. (около 300 г.)
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кисели ябълки
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1 бр.
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лимон (сока)
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50 г.
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захар
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За тестото:
6
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яйца (M)
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50 г.
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захар
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300 мл.
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краве прясно мляко
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180 г.
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сладкарска сметана
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1 суп. л. с връх
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брашно тип 500 или смлени бадеми
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35 г.
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смлени бадеми
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Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 ° C (160 ° C с вентилатор става пухкаво).
Обелете мангото, отстранете костилката и го нарежете на кубчета.
Обелете ябълките, отстранете вътрешноста и ги нарежете също на кубчета.
Разрежете лимона наполовина, изстискайте сока и го разбъркайте заедно със захарта и плодовете в един съд.
Пасирайте яйцата със захарта, след това добавете млякото, сметаната, брашното, бадемите и разбъркайте добре (с блендера е най-добре, а не с миксер!).
Намажете формата за печене с масло,покрийте плътно дъното с плодовете и. излейте отгоре сместа.
Сложете клафутито на средната шина да се пече за около 50-60 минути.
Сервирайте клафутито топло (студено е също вкусно), поръсено с пудра захар.
Можете да приготвите клафути - всеки сезон и с (почти) всички плодове!
Да ви е сладко!
Обелете ябълките, отстранете вътрешноста и ги нарежете също на кубчета.
Разрежете лимона наполовина, изстискайте сока и го разбъркайте заедно със захарта и плодовете в един съд.
Пасирайте яйцата със захарта, след това добавете млякото, сметаната, брашното, бадемите и разбъркайте добре (с блендера е най-добре, а не с миксер!).
Намажете формата за печене с масло,покрийте плътно дъното с плодовете и. излейте отгоре сместа.
Сложете клафутито на средната шина да се пече за около 50-60 минути.
Сервирайте клафутито топло (студено е също вкусно), поръсено с пудра захар.
Можете да приготвите клафути - всеки сезон и с (почти) всички плодове!
Да ви е сладко!
Съвет:
- Разликата при печенето е съвсем видима: с вентилатор клафутито става пухкаво,
при нормално печене горен и долен реотан на фурната клафутито получава консистенция подобна на крем брюле - което е също
добър ефект.
Както го предпочитате, така го изпечете. И при двата варианта вкуса е страхотен така че, ви го препоръчвам най-горещо!.
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