Donnerstag, 27. Februar 2014

Linsen-Brownies - Брауни от леща


Linsen-Brownies
Брауни от леща


kein Geschmack nach Linsen, sondern nach leckerer Schokolade
няма вкус на леща, а на вкусен шоколад

 

Tina von Lunch For One ruft für das aktuelle Thema des Linsen-Event bei Zorra dazu auf Linsenrezepte zu präsentieren.
Dies ist mein Beitrag dazu.
Ich habe die Linsen mal in einer Leckerei verpackt.
Blog-Event XCVI - Linsen (Einsendeschluss 15. März 2014)

Zutaten:
100 g
braune Linsen
60 g
Mehl
200 g
brauner Zucker
4
Eier (Größe L)
100 g
Zartbitter-Schokolade (72% Kakao)
115 g
Butter
1
Vanilleschote
1 Prise
Salz
Zubereitung:
Die Linsen mit 1 Tasse Wasser kochen bis sie weich sind.
Abkühlen lassen und pürieren.
Die Butter schmelzen.
Das Mehl mit dem Kakao mischen und sieben.
Das Linsen-Püree in eine große Schüssel geben.
Den Zucker und die Butter dazugeben.
Die Eier nach und nach dazu rühren.
Ebenfalls das Salz, das Vanillemark und die Mehl-Kakao-Mischung unterrühren.
Die Zartbitter-Schokolade schmelzen (Mikrowelle oder Wasserbad) und in die Teigmasse einrühren.
Eine Keramikform mit einem befeuchtetem Backpapier (auf der Rückseite befeuchten, dann haftet es in der Form) auslegen.
Den Kuchen im vorgeheizten Backofen bei 175°C mit Umluft 20 Minuten backen.
Abkühlen lassen und servieren.

Lasst es euch schmecken!

Quelle: Fernsehsendung bon apeti (bulgarisch)








Необходими продукти:
100 г
кафява леща
60 г
брашно
200 г
кафява захар
4
яйца (размер L)
100 г
черен шоколад (72% какао)
115 г
краве масло
50 г
какао
1
ванилия
1 щипка
сол

Начин на приготвяне:
Лещата се сварява с 1 ч. ч. вода до готовност. Охлажда се и се пюрира.
Маслото се разтопява.
Брашното се смесва с какаото и се пресява.
В голяма купа се смесват пюрето от леща, захарта, маслото, яйцата – едно по едно, солта, ванилията и брашното с какаото.
Накрая се прибавя предварително разтопения в микровълновата фурна черен шоколад.
Сместа се изсипва в керамична тава, на дъното на която има намокрена пергаментова хартия.
Сладкишът се пече в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.
След това се охлажда и се нарязва.

Да ви е сладко!
Източник: Предаване "Бон Апети" с Лора и Стоян



Kommentare:

  1. Много интересна рецепта,заинтригува ме,правила съм странни десерти с фасул,картофи,спанак,моркови,но за леща не ми е хрумвало.Ще го пробвам от любопитство,пък се надявам и да ми хареса,брауни ми е любим,правя често,но в класически вариант.
    Поздрави и благодаря за споделената рецепта.

    AntwortenLöschen
  2. Ще се радвам да го пробваш и да споделиш, Ели!
    Много вкусно, лесно и сочно брауни - страхотна рецепта, горещо ти е препоръчвам!
    Прегръдки и спокойна нощ!

    AntwortenLöschen
  3. Определено заинтригува и мен, Гери, и мисля да опитам! :)
    А да попитам - проблем ли е, ако се използва бяла захар?
    Благодаря и хубав ден! :)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Няма да съжаляваш изобщо, ако го изпробваш, Гери!
      Не е проблем да го направиш и с бяла захар, не влияе на вкуса изобщо!
      Прегръдки адашке и сладки сънища!

      Löschen
    2. Обещавам да го направя и ако успея да го направя толкова добре като теб, задължително ще ти се похваля! :)
      Поздрави, адашке! :)
      И честита Баба Марта!

      Löschen
  4. Изненадваща комбинация, но може и да е вкусно, като се има в предвид, че лещата е сладка :)
    Поздрави!

    AntwortenLöschen
  5. Жани, изненадваща комбинация но, страхотно вкусна и мога само горещо да ти е препоръчам!
    Сърдечни поздрави и прегръдки :)

    AntwortenLöschen
  6. Да благодаря за споделената рецепта,направих я,чудно стана,струва си да опитате,който се чуди,и да става и с бяла захар.
    Хубав ден!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Радвам се че, ти е допаднала рецептата, страхотно изглежда и чудесни снимки!

      Поздрави и прегръдки :)

      Löschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly