Baguette (Pain Paillasse)
Вкусна и необикновенна багета
Das ist ja wirklich ein einfaches und köstliches Rezept - außen knusprig, innen fein!
Хрупкава от вън - мека от вътре!
Mit diesem Beitrag beteilige ich mich am Blog-Event 66. von Zorra veranstalteten BBD (ultimative Baguette Rezept ) den Karins Food for Angels and Devils organisiert hat.
Zutaten für ein Baguette:
250 g
|
Mehl (Weizenmehl Typ 405 oder Typ 550
oder Dinkelmehl Typ 630) |
150 ml
|
eiskaltes Wasser evtl. mit Eiswürfeln
|
6 g
|
frische Hefe
|
1 TL
|
Salz
|
1 Prise
|
Zucker
|
Zubereitung:
Die Hefe zerbröckeln und mit dem eiskalten Wasser vermischen.
Das Mehl mit dem Salz und mit dem Zucker gut vermischen.
Das Hefewasser zum Mehl geben und alles zusammen zu einem glatten Teig kneten.
Der Vorgang sollte ca. 5 Min. oder 3 Min mit der Küchenmaschine auf Brotstufe dauern.
Den Teig in eine ausreichend große und mit Mehl ausgesiebte Schüssel geben. Abdecken und mindestens ca. 10-12 Stunden in den Kühlschrank stellen.
Danach den Backofen auf 240°C Ober-/Unterhitze vorheizen und ein Backblech mit Backpapier auslegen.
Den Teig aus dem Kühlschrank nehmen (er sollte nun gut aufgegangen sein, mindestens doppelt so hoch) und NICHT mehr kneten, sondern zu einem länglichen Laib formen und in sich etwa zweimal drehen (nicht mehr gehen lassen!) und auf das mit Backpapier belegtes Backblech legen.
Eine Schale mit heißem Wasser in den Backofen stellen und das Baguette sofort in den vorgeheizten Ofen geben 2. Stufe von unten.
15 Minuten bei 240°C backen, dann die Backtemperatur auf 200°C reduzieren und nochmals etwa weitere 15 Minuten backen (je nach gewünschter Bräunung).
Viel Spaß beim Backen.
Das Mehl mit dem Salz und mit dem Zucker gut vermischen.
Das Hefewasser zum Mehl geben und alles zusammen zu einem glatten Teig kneten.
Der Vorgang sollte ca. 5 Min. oder 3 Min mit der Küchenmaschine auf Brotstufe dauern.
Den Teig in eine ausreichend große und mit Mehl ausgesiebte Schüssel geben. Abdecken und mindestens ca. 10-12 Stunden in den Kühlschrank stellen.
Danach den Backofen auf 240°C Ober-/Unterhitze vorheizen und ein Backblech mit Backpapier auslegen.
Den Teig aus dem Kühlschrank nehmen (er sollte nun gut aufgegangen sein, mindestens doppelt so hoch) und NICHT mehr kneten, sondern zu einem länglichen Laib formen und in sich etwa zweimal drehen (nicht mehr gehen lassen!) und auf das mit Backpapier belegtes Backblech legen.
Eine Schale mit heißem Wasser in den Backofen stellen und das Baguette sofort in den vorgeheizten Ofen geben 2. Stufe von unten.
15 Minuten bei 240°C backen, dann die Backtemperatur auf 200°C reduzieren und nochmals etwa weitere 15 Minuten backen (je nach gewünschter Bräunung).
Viel Spaß beim Backen.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Продукти за 1 багета:
250 г
|
брашно (бяло пшенично брашно (тип 405 или 550)
или брашно от лимец (тип 630) |
150 мл
|
ледено студена вода (евентуално с кубчета лед)
|
6 г.
|
прясна мая за хляб
|
1 ч. л.
|
сол
|
1 щипка
|
захар
|
Начин на приготвяне:
Раздробете маята и е смесете с ледено студената вода.
В купа смесете брашното със солта и захарта и разбъркайте добре.
Налейте водата с маята към брашното и замесете всичко до получаването на гладко тесто.
Замесването трябва да продължи не повече от 5 минути или 3 минути в кухненски робот или машина за хляб.
След измесването поставете тестото в достатъчно голяма купа, поръсена с брашно.
Покрийте купата със стреч фолио и веднага е сложете в хладилника най-малко за 10-12 часа или една нощ.
След това загрейте фурната (на следващия ден)на 240 ° C и застелете тавата с пергаментова хартия.
Вземете тестото от хладилника (трябва да е увеличило обема си, най-малко два пъти).
ТЕСТОТО НЕ СЕ МЕСИ повече, само го оформете на продълговата питка и го навийте с ръце около два пъти (не се оставя да втасва!), а веднага го поставете в подготвената тава за печене.
Сложете съд с гореща вода във фурната и пъхнете тавата с франзелата веднага в загрятата фурна (на 2 шина от долу на горе).
Печете на 240 ° С в продължение на 15 минути, след това намалете температурата на 200 ° С и продължете печенето за още 15 минути(в зависимост от желанието, до златисто).
В купа смесете брашното със солта и захарта и разбъркайте добре.
Налейте водата с маята към брашното и замесете всичко до получаването на гладко тесто.
Замесването трябва да продължи не повече от 5 минути или 3 минути в кухненски робот или машина за хляб.
След измесването поставете тестото в достатъчно голяма купа, поръсена с брашно.
Покрийте купата със стреч фолио и веднага е сложете в хладилника най-малко за 10-12 часа или една нощ.
След това загрейте фурната (на следващия ден)на 240 ° C и застелете тавата с пергаментова хартия.
Вземете тестото от хладилника (трябва да е увеличило обема си, най-малко два пъти).
ТЕСТОТО НЕ СЕ МЕСИ повече, само го оформете на продълговата питка и го навийте с ръце около два пъти (не се оставя да втасва!), а веднага го поставете в подготвената тава за печене.
Сложете съд с гореща вода във фурната и пъхнете тавата с франзелата веднага в загрятата фурна (на 2 шина от долу на горе).
Печете на 240 ° С в продължение на 15 минути, след това намалете температурата на 200 ° С и продължете печенето за още 15 минути(в зависимост от желанието, до златисто).
Добър апетит!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Мисля, че думата е една - идеална! :)
AntwortenLöschenХубава вечер, Гери!
Благодаря, Гери!
AntwortenLöschenСпокойна нощ и сладки сънища :)
Гери, наистина интересна багета - с тази студена вода! Много обещаваща изглежда на снимките и ще я пробваме на вкус скоро :)
AntwortenLöschenПоздрави!
Албенче, ще се радвам да е пробваш и да споделиш!
AntwortenLöschenСърдечни поздрави и сладки сънища :)