Freitag, 26. Februar 2016

Blitzschnelles Low-Carb Brot - Бърз и вкусен протеинов хляб

Blitzschnelles Low-Carb Brot
Бърз и вкусен протеинов хляб


Wenig Kohlenhydrate – dafür viel Proteine und schmeckt sehr lecker!
Подходящ хляб за всички, които желаят да отслабнат!




Zutaten für 1 Brot:

100 g
100 g
50 g
2 EL
1 Päckchen
Backpulver
1 TL
Salz
300 g
Magerquark
6 Stck.
Eiweiße
nach Geschmack

Zubereitung:
Leinsamen, Mandeln, Weizenkleie, Dinkelvollkornmehl, Backpulver und das Salz vermischen.
Den Quark und das Eiweiß hinzufügen und mit Hilfe eines Rührgerätes zu einem glatten Teig verarbeiten.
Eine Kastenform mit etwas Wasser ausstreichen und den Boden der Form mit Backpapier auslegen.
Den Teig in die Form füllen und je nach Geschmack mit Sonnenblumen- oder Kürbiskernen bestreuen.
Das Brot im vorgeheizten Backofen (Umluft: 150°C / Ober-Unter-Hitze: 175°C) circa 50 min goldbraun backen.
Lassen Sie das Brot 10-15 Minuten lang ruhen bevor Sie es vorsichtig aus der Form stürzen.
Das fertige Brot können Sie nun nach Lust und Laune mit allem belegen wonach Ihnen gerade ist!
Guten Appetit und viel Spaß beim Backen und Abnehmen!

Tipp:

  • Eiweißbrot ist aufgrund der Zutaten Quark und Ei leichter verderblich als andere Brotsorten – frieren Sie das Brot in Scheiben ein und tauen Sie es bei Bedarf scheibenweise auf, dann bleibt es länger frisch!

Nährwerte für eine Scheibe:
Kcal 70, Eiweiß/Protein 5,3 g, Fett 4 g, Kohlenhydrate 3 g, Ballaststoffe 2,5 g
Quelle

Es lohnt sich einen Blick auf diese Produkte zu werfen:

       


Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.


 
 Необходими продукти за 1 хляб:

100 г
едро смляно ленено семе
100 г
смлени бадеми
50 г
пшеничени трици
2 с. л.
пълнозърнесто брашно от лимец
1 пакетче
бакпулвер
1 ч. л.
сол
300 г
нискокалорична извара
6 бр.
белтъци
на вкус за поръсване:
семена от слънчоглед, тиквени семки и т.н.

Начин на приготвяне:
Смесете всички сухи съставки (лененото семе, смлените бадеми, триците, брашното, бакпулвера и солта) в голяма купа.
Към тях добавете “мокрите” съставки –изварата и белтъците и разбъркайте сместа с миксер, до получаването на гладко тесто.
Намокрете формата за печене с малко вода и е покрийте с хартия за печене (по този начин ще залепне хартията за формата).
Изсипете сместа във формата, заравнете и поръсете по желание със слънчогледови или тиквени семки.
Печете в предварително загряната на 175 ° С фурна или (с вентилатор на 150 °C), за около 50 минути, до получаването на златиста коричка.
Преди да изкарате хляба от формата, оставете да се охлади за около 10-15 минути.
От хляба може да си направите сандвичи, да го поднесете с яйца на очи или както ви е вкусно на вас (важното е да е без въглехидрати!).
Добър апетит и успешно отслабване!

Съвет:

  • Протеиновия хляб за разлика от другите видове хляб, съдържа доста извара и белтъци и затова не може да се съхранява дълго - затова ако искате да го запазите за по дълго време го замразете на филийки (на отделни порции) във фризера.

Хранителни стойности за 1 филия протеинов хляб:
Калории: 70, Белтъчини: 5,3 г, Мазнини: 4 г., Въглехидрати: 3 г, Баластни вещества: 2,5 г


Харесайте страницата ми във Facebook, за което предварително Ви благодаря!




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly