Low Carb Mini-Omelettes
Мини омлети
einfaches und cleveres Rezept - herzhafter Kracher
интересна и апетитна идея за всеки вкус...
Zutaten für 6 Muffinform:
6 Stck.
|
Eier
|
1 Stck.
|
Zwiebel
|
100 g
|
Schinken (Nach Wahl Wurst, Paprika, Oliven etc, alles was das Herz begehrt)
|
250 g
|
Pilze
|
1-2 EL
|
Milch
|
1 TL
|
Mehl (für Low Carb ohne Mehl oder Mehlersatz)
|
1 TL
|
Olivenöl
|
100- 150 g
|
geriebenen Käse (z.B. Emmentaler oder Gouda)
|
nach Geschmack
|
Salz, Pfeffer und Cayennepfeffer
|
Zubereitung:
Die Zwiebel und den Schinken klein würfeln; die Pilze in Scheiben schneiden.
Wenn die Muffinform nicht aus Silikon ist, leicht einfetten.
In einer Pfanne mit heißem Olivenöl die Zwiebelwürfel andünsten, bis sie glasig sind, dann noch die Pilze zugeben und mitdünsten, bis sie leicht goldbraun sind und mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Natürlich kann man dabei kreativ sein und seine Lieblingszutaten dafür nehmen (z.B. Paprika, Karotte etc).
Alles in die Muffinformen vierteilen.
Danach den Schinken in die Muffinformen und obenauf mit dem geriebenen Käse drüber bestreuen.
In einer Schüssel die Eier, Milch und 1 Teelöffel Mehl vermengen, mit Salz und Pfeffer abschmecken und mit einem Schneebesen verquirlen. Es sollte eine schön homogene Masse entstehen.
Anschließend die Ei-Mischung in den Muffinformen gleichmäßig verteilen und darauf achten, dass etwa 0,5 Zentimeter Platz zum Rand frei bleibt, weil die Omelettes noch in die Höhe gehen.
Auf mittlerer Schiene im vorgeheizten Backofen bei 180° °C für ca. 20-25 Minuten goldbraun backen.
Kurz auskühlen lassen, stürzen und genießen.
Dazu passt hervorragend ein Salat.
Probiere es aus, du wirst begeistert sein und kannst dieses einfache und clevere Rezept mit allen deinen Freunden, Verwandten und Bekannten teilen.
Wenn die Muffinform nicht aus Silikon ist, leicht einfetten.
In einer Pfanne mit heißem Olivenöl die Zwiebelwürfel andünsten, bis sie glasig sind, dann noch die Pilze zugeben und mitdünsten, bis sie leicht goldbraun sind und mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Natürlich kann man dabei kreativ sein und seine Lieblingszutaten dafür nehmen (z.B. Paprika, Karotte etc).
Alles in die Muffinformen vierteilen.
Danach den Schinken in die Muffinformen und obenauf mit dem geriebenen Käse drüber bestreuen.
In einer Schüssel die Eier, Milch und 1 Teelöffel Mehl vermengen, mit Salz und Pfeffer abschmecken und mit einem Schneebesen verquirlen. Es sollte eine schön homogene Masse entstehen.
Anschließend die Ei-Mischung in den Muffinformen gleichmäßig verteilen und darauf achten, dass etwa 0,5 Zentimeter Platz zum Rand frei bleibt, weil die Omelettes noch in die Höhe gehen.
Auf mittlerer Schiene im vorgeheizten Backofen bei 180° °C für ca. 20-25 Minuten goldbraun backen.
Kurz auskühlen lassen, stürzen und genießen.
Dazu passt hervorragend ein Salat.
Probiere es aus, du wirst begeistert sein und kannst dieses einfache und clevere Rezept mit allen deinen Freunden, Verwandten und Bekannten teilen.
Lass es euch schmecken!
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими продукти за 6 мъфина:
6 бр.
|
яйца
|
1 глава
|
лук
|
100 г
|
шунка (по ваш избор пикантни колбаси, чушки, маслини и т.н.)
|
250 г
|
гъби
|
1-2 с. л.
|
прясно мляко
|
1 ч. л.
|
брашно
|
1 ч. л.
|
зехтин
|
100-150 г
|
кашкавал
|
на вкус:
|
сол, черен пипер и лют червен пипер
|
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и шунката на малки кубчета; а гъбите на филийки.
Намажете гнездата на формата за мъфини с мазнина, ако не са от силикон.
Загрейте зехтина в тиган и запържете лука, докато стане прозрачен.
След това добавете нарязаните гъби и запържете, докато получат леко златист цвят, овкусете със сол и черен пипер.
Съвсем естествено, че може да замените или да добавите ваши любими съставки за пълнежа (например чушки, моркови и т.н.).
Разпределете запържената плънка равномерно в гнездата на формата за мъфини.
Върху плънката разпределете нарязаната шунка, а най отгоре поръсете с настъргания кашкавал.
В купа разбийте (на ръка с бъркалка) яйцата с млякото, брашното, солта и черния пипер, до получаване на гладка и хомогенна маса.
Разсипете яйчената смес около 0,5 см. под ръбчето на формата, защото се надига по време на печене.
Печете на средната шина в предварително загряна на 180 ° С фурна за около 20-25 минути, докато получат златиста коричка.
Оставете да се охладят за кратко и се насладите на чудесните омлети.
Може да ги сервирате със салата по ваш избор.
Опитайте и ще се изумите от тази невероятно бърза, а толкова вкусна рецепта, че ще е споделете с всичките си приятели, роднини и познати.
Да ви е сладко!
Намажете гнездата на формата за мъфини с мазнина, ако не са от силикон.
Загрейте зехтина в тиган и запържете лука, докато стане прозрачен.
След това добавете нарязаните гъби и запържете, докато получат леко златист цвят, овкусете със сол и черен пипер.
Съвсем естествено, че може да замените или да добавите ваши любими съставки за пълнежа (например чушки, моркови и т.н.).
Разпределете запържената плънка равномерно в гнездата на формата за мъфини.
Върху плънката разпределете нарязаната шунка, а най отгоре поръсете с настъргания кашкавал.
В купа разбийте (на ръка с бъркалка) яйцата с млякото, брашното, солта и черния пипер, до получаване на гладка и хомогенна маса.
Разсипете яйчената смес около 0,5 см. под ръбчето на формата, защото се надига по време на печене.
Печете на средната шина в предварително загряна на 180 ° С фурна за около 20-25 минути, докато получат златиста коричка.
Оставете да се охладят за кратко и се насладите на чудесните омлети.
Може да ги сервирате със салата по ваш избор.
Опитайте и ще се изумите от тази невероятно бърза, а толкова вкусна рецепта, че ще е споделете с всичките си приятели, роднини и познати.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Oar lecker *-* kann ich die pilze weglassen ?
AntwortenLöschen