Donnerstag, 4. Juni 2015

Lachsfilet auf Linsenlauchbett - Сьомга върху канапе от леща и праз

Lachsfilet auf Linsenlauchbett
Сьомга върху канапе от леща и праз

Leicht und schnell zu kochen, außerdem hammerlecker- was will man mehr? :- !

Ястие, което се приготвя бързо и носи целия разкош на изисканата кухня




Zutaten für 4 Personen:

150 g
braune Linsen
2 Stck.
Lorbeerblätter
1 Stck.
Lauchstange
2 Stck.
Tomaten
1 - 2 EL
Sojasauce
nach Geschmack:
schwarzen Pfeffer, Salz
¼ TL
Curcuma
1 Stck.
Ingwer, etwa Daumengröße
250 ml
Gemüsefond
3 EL
Sahne
50 ml
Weißwein
2 EL
Olivenöl
1 Stck.
Zitrone, den Saft davon
4 Stck.
Lachsfilet mit Haut

Zubereitung:

Die Linsen mit 2 Lorbeerblättern kochen, bis sie weich sind.
Die Lauchstange der Länge nach halbieren, waschen und in Ringe schneiden und die Tomaten würfeln.
Den Ingwer in kleine Stücke schneiden und im heißen Olivenöl zusammen mit dem Lauch und etwas Salz andünsten.
Mit Weißwein ablöschen und reduzieren und mit allen Gewürzen abschmecken.
Den Gemüsefond und die gekochten Linsen hinzufügen.
Das Ganze unter Rühren 10 - 15 Minuten bei mittlerer Hitze kochen.
Die gewürfelte Tomaten dazugeben und weitere 8 Minuten köcheln lassen und im Anschluss noch mit der Sahne abschmecken.
Die Lachsfilet mit Salz, Pfeffer, Zitronensaft und Sojasauce marinieren und in einer Pfanne 10 Minuten von beiden Seiten goldbraun braten.
Das Linsenlauchgemüse mit frischer Petersilie oder Schnittlauch bestreuen und auf den Tellern anrichten.
Die fertige Lachsfilet obenauf legen.

Lasst es euch schmecken!

 
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.






Необходими продукти за 4 порции:

150 г
кафява леща
2 бр.
дафинови листа
1 стрък
праз лук
2 бр.
домати
1 - 2 с. л.
соев сос
на вкус:
черен пипер и сол
¼ ч. л.
куркума
1 парче колкото орех
джинджифил
250 мл.
зеленчуков бульон
3 с. л.
сладкарска сметана
50 мл.
сухо бяло вино
2 с. л.
зехтин
1 бр.
лимон, сока
4 бр.
филе от сьомга с кожата
за поръсване:
магданоз или див лук по желание



Начин на приготвяне:

Сварете лещата на умерен огън заедно с 2 дафинови листа, докато омекне.
Разрежете стръка праз наполовина, измийте и го нарежете на ивички, а доматите нарежете на малки кубчета.
Нарежете джинджифила на ситно и го запържете в сгорещения зехтин, заедно с нарязания праз и щипка сол.
Добавете бялото вино, оставете за кратко да се изпари алкохола, прибавете всички подправки, бульона и сварената леща.
При постоянно разбъркване оставете лещата в продължение на 10- 15 минути да къкри на среден огън.
След това добавете нарязаните на кубчета домати и оставете да къкри за още 8 минути, а накрая прибавете и сметаната.
Мариновайте филетата от сьомга със сол, черен пипер, лимонов и соев сос.
Изпържете ги в загрян на среден огън тиган, до златисто за около 10 минути от двете страни (първо от страната на кожата за по дълго време, а след това от другата страна за съвсем кратко).
Поръсете лещата с нарязания пресен магданоз или див лук, разбъркайте и е разпределете по средата в затоплените чинии.
Поставете изпържените филета от сьомга върху лещата и сервирайте.

Да ви е сладко!

 
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!


 




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri