Freitag, 26. Juni 2015

Gefüllte Champignons mit Ei - Пълнени гъби с яйца

Gefüllte Champignons mit Eiern
Пълнени гъби с яйца


Low Carb und superlecker
нищо особено, но вкусно






Zutaten:

250 g
frische große Champignons
4-6 Stck.
Eier
200 g
Frischkäse mit Kräutern
1 Stck.
große Tomate
nach Geschmack
Salz und Pfeffer
½ Bd.
frischen Schnittlauch oder Petersilie

Zubereitung:

Die Champignons säubern (NICHT im Wasser), abbürsten oder mit einem feuchten Tuch abreiben und die Stiele herausdrehen.
Die Champignonstiele hacken und die Tomate in kleine Würfel schneiden.
In eine Auflaufform geben und mit Salz und Pfeffer würzen.
Die Champignons von Innen etwas salzen und pfeffern.
Dann in jede Pilzkappe ein Ei schlagen und die Pilze vorsichtig in die Auflaufform stellen.
Salz und Pfeffer auf die Eier geben.
Mit einem Teelöffel kleine Frischkäsehäufchen auf die Zwischenräume setzen.
Petersilie oder Schnittlauch darüber streuen.
Im, auf 200 °C vorgeheizten Backofen, auf mittlere Schiene 35 Min. überbacken.
Dieses Gericht passt gut zu einem grünen Salat, Low Carb Brot, Rahmwirsing, Rahmspinat oder anderem Gemüse.

Lasst es euch schmecken!


Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!





Необходими продукти:

250 г
големи гъби печурки за пълнене
4-6 бр.
яйца
200 г
крема сирене с билки
1 голям
домат
на вкус:
сол, черен пипер и индийско орехче
½ връзка
пресни див лук или магданоз

Начин на приготвяне:

Почистете гъбите (не във вода!) с четка или ги избършете с влажна кухненска хартия.
Отстранете внимателно пънчетата от гъбите и ги нарежете на ситно.
Нарежете и домата на малки кубчета.
Изсипете нарязаните пънчета и домат в тавичката за печене и поръсете със сол и черен пипер на вкус.
Поръсете вътрешността на гъбите със сол и чер пипер.
След това във всяка гъба чукнете по едно яйце и ги поставете внимателно в тавичката за печене.
Поръсете яйцата със сол и черен пипер.
С чаена лъжичка разпределете крема сиренето между гъбите.
Поръсете със ситно нарязан магданоз или див лук и печете в предварително загряна на 200 °C фурна, на средната шина за около 35 минути.
Поднесете със зелена салата, протеинов хляб, зеле или спаначен сметанов сос.

Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!







Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly