Zebra-Käsekuchen
Немски сладкиш Зебра с извара
Optisch und geschmacklich super!
Разкошен, уникално вкусен и много лесен!
Die Anregung zu diesem Rezept kam von Julia Breucking mit ihrem Cheescake - Käsekuchen Event.
Zutaten für eine Springform 28 cm Ø:
Für den Boden:
|
|
225 g
|
Mehl
|
1 EL
|
Kakaopulver
|
1 TL
|
Backpulver
|
1 Prise
|
Salz
|
1 Stck.
|
Ei
|
100 g
|
Zucker
|
100 g
|
Butter - Zimmertemperatur
|
Für die Füllung:
|
|
2 Stck.
|
Eier
|
150 ml
|
Milch
|
400 g
|
saure Sahne
|
1 kg
|
Magerquark
|
150 g
|
Zucker
|
1 ½ Pck.
|
Puddingpulver (Vanille- oder Sahnegeschmack)
|
25 g
|
Kakaopulver
|
Zubereitung:
Für den Boden Mehl, Kakaopulver, Backpulver und Salz auf der Arbeitsfläche geben und eine Mulde hineindrücken.
Ei und Zucker hineingeben und Butter in Flocken rings auf dem Mehl verteilen.Nun vom Rand aus, alles zu einem Teig verkneten.
Den Teig in Folie wickeln und für ca. 15 Minuten in den Kühlschrank legen.
Den Backofen auf 175 °C Ober-/Unterhitze vorheizen.
Den Teig ausrollen und in eine gefettete Springform geben, dabei einen ca. 3 cm hohen Rand formen.
Für die Füllung alle Zutaten - bis auf das Kakaopulver - miteinander verrühren.
Die Quarkmasse halbieren und unter eine Hälfte des Kakaopulvers rühren.
Nun abwechselnd jeweils 2 EL der hellen und der dunklen Quarkmasse auf die Mitte des Teigbodens geben, bis Nichts mehr übrig ist. Auf keinen Fall verrühren, denn die Masse verläuft von allein, sodass sich das Zebramuster ergibt.
Nun ca. 1 Std. auf der mittleren Schiene backen.
Aus dem Ofen nehmen und abkühlen lassen.
Lasst es euch schmecken!
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Quelle: Küchenzauber Magazin 02/2015
Необходими продукти за форма с 28 см Ø:
За основата (масленото тесто):
|
|
225 г
|
пресято брашно
|
1 с. л.
|
какао на прах
|
1 ч. л.
|
бакпулвер
|
1 щипка
|
сол
|
1 бр.
|
яйце
|
100 г
|
захар
|
100 г
|
краве масло на стайна температура
|
За пълнежа (крема):
|
|
2 бр.
|
яйца
|
150 мл.
|
прясно мляко
|
400 г
|
заквасена сметана
|
1 кг.
|
нискомаслена извара
|
150 г
|
захар
|
1½ пак.
|
ванилов или сметанов пудинг на прах
|
25 г
|
какао на прах
|
Начин на приготвяне:
За основата пресейте върху работната повърхност или в голяма купа брашното, какаото на прах, бакпулвера, солта
и направете кладенче в средата.Чукнете яйцето в кладенчето, изсипете захарта от горе, а от страни на кладенчето, върху брашното нарежете на малки парченца маслото.
Замесете (загребвате от вън на вътре) с ръце гладко тесто.
Оформете тестото на топка, завийте го с прозрчно фолио и го оставете за около 15 минути в хладилника.
Загрейте фурната на 175 ° C.
Разточете охладеното тесто и го поставете в намазана с масло форма, оформете с пръсти основата като притискате тестото от ъглите нагоре към стените на формата, за да го разпределите равномерно и образувате около 3 см висок ръб.
За плънката (крема) смесете всички съставки (без какаото!) и ги разбийте с миксер до получаването на гладка смес.
Разделете сместа на две еднакви части и добавете към едната част какаото, разбъркайте.
От средата на формата, започнете да редувате двата крема, започнете с 2 лъжици от белия крем, а върху него изсипете 2 лъжици от какаовия крем, отново 2 лъжици от белия и така нататък, докато свършат и двата крема.
Не е необходимо да разтърсвате формата или да помагате на крема с лъжица, за да се стече, защото ще се развалят шарките! Крема се стича от само себе си и образува страхотни шарки.
Печете сладкиша на средната шина в загряната фурна за около 1 час.
Извадете го от фурната и го оставете да се охлади напълно, преди да го разрежете (най добре през нощта).
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Източник: Küchenzauber Magazin 02/2015
Наистина изглежда чудесен!
AntwortenLöschenPrekrasna e!
AntwortenLöschen