Kürbis gefüllt mit Cremé
Пълнена тиква с крем
unglaublich köstlicher HERBSTRAUM!
невероятното есенно изкушение
Bei Zorra gibt es gerade einen Event, der zur Jahreszeit passt. Sie sucht mit Cristina von „LeBonVivant“ nach der Quintessenz des Herbstes, was aus meiner Sicht diese Cremé ist.
Außerdem nimmt das Rezept an der Blogparade-festliches Menü teil.
Außerdem nimmt das Rezept an der Blogparade-festliches Menü teil.
Zutaten:
1 Stck (ca. 1 - 1,5 kg)
|
Speisekürbis Mini Muskat
|
500 ml
|
Milch
|
4 Stck.
|
Eier
|
4 EL
|
Zucker oder Xucker
|
1 Stck
|
Vanilleschote
|
etwas
|
Mehl oder Mandelmehl zum Bestreuen
|
Vom Kürbis oben am Stiel ca. eine 2 cm starke Scheiben abschneiden (dient später als Deckel beim Backen)
Die Kerne entfernen und noch etwas mit einem Löffel säubern und aushöhlen.
Den ausgehöhlten Kürbis innen großzügig bemehlen wie eine Backform und den Überschuss entleeren.
Die Eier kurz mit dem Zucker verquirlen.
Die Milch und das ausgekratzte Vanillemark dazugeben und vermischen.
Die gemischte Milchmasse in den Kürbis gießen und abgeschnittenen Deckel oben aufsetzen.
Den Kürbis in einen großen Topf stellen und mit Wasser füllen, bis ca. 1 Finger breit unterhalb des Kürbisrand.
Im vorgeheizten Backofen bei 160-170 °C ca. 2 Stunden backen. Darauf Acht geben, dass das Wasser nicht kocht . Dann entweder die Backofentür kurz öffnen oder die Temperatur etwas reduzieren.
Nach dem Backen den Topf aus dem Backofen und etwas abkühlen lassen, bis der Kürbis gefahrlos aus dem Topf genommen werden kann.
Den Kürbis danach für ein paar Stunden kühl stellen bis er auch innen komplett ausgekühlt ist.
Zum Servieren in Scheiben schneiden und auf Tellern anrichten.
Guten Appetit.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
1 бр. (около 1 - 1,5 kг.))
|
тиква (добре почистена от семки и жилки)
|
500 мл.
|
прясно мляко
|
4 бр.
|
яйца
|
4 с. л.
|
захар
|
1 бр.
|
ванилова шушулка
|
за поръсване:
|
брашно
|
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта за кратко, добавете прясното мляко и ванилията.
Поръсете обилно с брашно почистената тиква.
Излишното брашно го изтръскайте и изсипете млечната смес в почистената тиква.
Разбийте яйцата и захарта за кратко, добавете прясното мляко и ванилията.
Поръсете обилно с брашно почистената тиква.
Излишното брашно го изтръскайте и изсипете млечната смес в почистената тиква.
Сложете тиквеното капаче и прехвърлете тиквата в голяма тенджера.
Налейте вода достигаща до 1 пръст от отвора на тиквата.
Сложете тенджерата във загряна на 160-170 °C фурна и печете около 2 часа.
Внимавайте да не заври водата в тенджерата.
Ако това се случи намалете температурата или отваряйте от време на време фурната (при мен нямаше нужда).
Налейте вода достигаща до 1 пръст от отвора на тиквата.
Сложете тенджерата във загряна на 160-170 °C фурна и печете около 2 часа.
Внимавайте да не заври водата в тенджерата.
Ако това се случи намалете температурата или отваряйте от време на време фурната (при мен нямаше нужда).
Изкарайте опечената тиква от фурната и е оставете да изстине малко в тенджерата(за да не се изгорите).
След като се охлади е изкарайте от тенджерата.
Изчакайте пълното и охлаждане, преди да я нарежете (най добре да е сложите за няколко часа в хладилника)!
Преди сервиране нарежете тиквата на рязани и се насладете на страхотния вкус.
Сърдечно благодаря на Ив за страхотната идея и рецепта!
След като се охлади е изкарайте от тенджерата.
Изчакайте пълното и охлаждане, преди да я нарежете (най добре да е сложите за няколко часа в хладилника)!
Преди сервиране нарежете тиквата на рязани и се насладете на страхотния вкус.
Сърдечно благодаря на Ив за страхотната идея и рецепта!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Разкошна идея и прекрасно поднесена! Поздравления, Гери!
AntwortenLöschenУ дома сме почитатели на тиквата - този прекрасен плод.Когато беше жива баба ми почти всекидневно печеше тиква.Твоята изглежда прекрасна.Благодаря ти за рецептата и чудните снимки.
AntwortenLöschenПоздрави и лека седмица!
Hallo Geri
AntwortenLöschenich kann nur zustimmen! Dein Kürbis gefüllt mit Cremé kann zum Herbst gehören :)
Vielen Dank für dein Rezept
Cristina