Risotto mit Blumenkohlpüree
Ризото с пюре от карфиол
Tolles Gericht
великолепно ястие
Mit diesem herzhaftem Herbstrezept poste ich meinen zweiten Beitrag bei Christina von LeBonVivant beim Blog-Event "Quintessenz des Herbstes" auf 1 x Umrühren bitte aka Kochtopf mitzumachen.
Zutaten für 6 Portionen:
400 g
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Risotto-Reis (z. B. Arborio, Carnaroli oder Vialone Nano)
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2 Stck.
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Knoblauchzehen
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100 g
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tiefgefrorene Erbsen
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1 L
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Hühnerbrühe
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150 ml
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trockener Weißwein
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80 g
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geriebenen Parmesan
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60 g
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Butter
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50 ml
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Olivenöl
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4-5 Stengel
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Schnittlauch
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Nach Geschmack
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Salz, Pfeffer und Muskatnuss
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Für das Blumenkohlpüree:
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500 g
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Blumenkohl
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500 ml
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Hühnerbrühe
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100 ml
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Sahne
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100 ml
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Milch
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zur Verzierung
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100 g Blumenkohl und ein paar Schnittlauchstengel
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Zubereitung:
Blumenkohl in Röschen teilen und in einen Topf geben.
Mit der Hühnerbrühe für das Püree (500 ml) aufkochen bis der Blumenkohl weich ist.
Nach dem Kochen abgießen und pürieren.
Die Milch und die Sahne dazugeben und für ein paar Minuten auf den Herd geben und unter ständigem Rühren aufkochen.
Die Zwiebeln und Knoblauch ´in heißem Olivenöl kurz andünsten.
Den Reis dazugeben und dünsten bis er glasig ist.
Mit dem Wein ablöschen, wenn er reduziert ist, nach und nach die warme Hühnerbrühe dazugeben.
Wenn der Reis fast fertig ist, die Erbsen und das Blumenkohlpüree hinzufügen und alles verrühren. Nach 2 - 3 Minuten von der Herdplatte nehmen.
Danach noch die Butter, den Parmesan und kleingeschnittenen Schnittlauch hineingeben und kurz vermengen.
Vor dem Servieren mit Schnittlauchstengeln oder/und Blumenkohlröschen dekorieren.
Mit der Hühnerbrühe für das Püree (500 ml) aufkochen bis der Blumenkohl weich ist.
Nach dem Kochen abgießen und pürieren.
Die Milch und die Sahne dazugeben und für ein paar Minuten auf den Herd geben und unter ständigem Rühren aufkochen.
Die Zwiebeln und Knoblauch ´in heißem Olivenöl kurz andünsten.
Den Reis dazugeben und dünsten bis er glasig ist.
Mit dem Wein ablöschen, wenn er reduziert ist, nach und nach die warme Hühnerbrühe dazugeben.
Wenn der Reis fast fertig ist, die Erbsen und das Blumenkohlpüree hinzufügen und alles verrühren. Nach 2 - 3 Minuten von der Herdplatte nehmen.
Danach noch die Butter, den Parmesan und kleingeschnittenen Schnittlauch hineingeben und kurz vermengen.
Vor dem Servieren mit Schnittlauchstengeln oder/und Blumenkohlröschen dekorieren.
Guten Appetit.
400 г
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ориз „Арборио”
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2 скилидки
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чесън
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100 г
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замразен грах
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1 л
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пилешки бульон
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150 мл
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бяло вино
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80 г
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сирене „Пармезан”
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60 г
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краве масло
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50 мл
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зехтин
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4–5 стръка
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див лук
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на вкус:
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сол, черен пипер и индийско орехче
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за пюрето от карфиол:
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500 г
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карфиол
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500 мл
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пилешки бульон
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100 мл
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животинска сметана
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100 мл
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прясно мляко
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за украса:
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100 г
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карфиол
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няколко пера
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див лук
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Начин на приготвяне:
Карфиолът се накъсва на розички и се слага в съд за готвене. Залива се с бульона за пюрето. Вари се до омекване. После се отцежда и се пюрира.
Наливат се млякото и сметаната и съдът се слага на котлона. Готви се на слаб огън за няколко минути, като се разбърква.
Лукът (без дивия) и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина, предварително загрян на средна температура. Добавя се оризът и се запържва за много кратко. Налива се виното и след като изври, се сипва малко по малко от горещия бульон.
Когато оризът е почти готов, се добавят грахът и пюрето от карфиол.
Разбърква се и след 2–3 минути се дърпа от котлона. Слагат се маслото, настъргания пармезан и наситнения див лук. Бърка се закратко. Сервира се със стръкчета див лук и розички суров карфиол.
Да ви е сладко!
Източник:
Карфиолът се накъсва на розички и се слага в съд за готвене. Залива се с бульона за пюрето. Вари се до омекване. После се отцежда и се пюрира.
Наливат се млякото и сметаната и съдът се слага на котлона. Готви се на слаб огън за няколко минути, като се разбърква.
Лукът (без дивия) и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина, предварително загрян на средна температура. Добавя се оризът и се запържва за много кратко. Налива се виното и след като изври, се сипва малко по малко от горещия бульон.
Когато оризът е почти готов, се добавят грахът и пюрето от карфиол.
Разбърква се и след 2–3 минути се дърпа от котлона. Слагат се маслото, настъргания пармезан и наситнения див лук. Бърка се закратко. Сервира се със стръкчета див лук и розички суров карфиол.
Да ви е сладко!
Източник:
Интересна комбинация между ризото и карфиол.Актуално предложение за есенния сезон.
AntwortenLöschenПоздрави и лека седмица !