Rotwein-Cranberries-Kuchen
Кекс с червено вино и боровинки
Ging superschnell & einfach, schmeckt dazu noch absolut klasse.
невероятно вкусен
Das ist mein zweiter Beitrag beim Blog-Event „Nachgekocht“ von Herzköchin.
Das Rezept so gut zur Blogparade „Cranberries“ von USA-kulinarisch passt, veröffentliche ich es dort auch gleich.
Zutaten für eine Gugelhupfform:
250 g
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weiche Butter
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200 g
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Rohrzucker
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1 Pck.
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Vanillezucker
|
1 TL
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Zimtpulver
|
1 Prise
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Meersalz
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4 Stck.
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Eier
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250 g
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Weizenmehl, Typ 405
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1 EL
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Kakaopulver
|
1 Pck.
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Backpulver
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125 ml
|
Rotwein
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50 g
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Schokoladenraspel
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100 g
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Cranberries
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etwas
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Butter für die Form
|
etwas
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Semmelbrösel oder Mehl für die Form
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Für den Rotweinguss:
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|
125 g
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Puderzucker
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3-5 EL
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Rotwein
|
2 EL
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getrockneten Cranberries zum Bestreuen
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Zubereitung:
Zuerst die Butter, Zucker, Vanillezucker und 1 Prise Salz mit einem Handrührgerät mindestens 6 Minuten schaumig rühren.
Die Eier einzeln jeweils gut unterrühren.
Abwechselnd, das mit Backpulver, Zimt, Kakao vermischte und gesiebte Mehl, sowie den Rotwein daruntermischen
Zum Schluss die Schokoladenraspel und Cranberries unter den Teig heben.
Den Teig in eine gefettete, mit Mehl ausgestäubte Gugelhupfform geben.
Im vorgeheizten Backofen bei 175 °C auf der 2. Schiene von unten ca. 45-50 Minuten backen.
10 Minuten in der Form lassen, dann auf ein Gitter stürzen und abkühlen lassen.
Für den Guss Puderzucker mit dem Rotwein glatt rühren, so dass eine dickflüssige Masse entsteht, über den Kuchen verteilen, mit 2 EL getrockneten Cranberries bestreuen.
Der Kuchen hält sich eine ganze Woche und wird von Tag zu Tag besser.
Lasst es euch schmecken!
Die Eier einzeln jeweils gut unterrühren.
Abwechselnd, das mit Backpulver, Zimt, Kakao vermischte und gesiebte Mehl, sowie den Rotwein daruntermischen
Zum Schluss die Schokoladenraspel und Cranberries unter den Teig heben.
Den Teig in eine gefettete, mit Mehl ausgestäubte Gugelhupfform geben.
Im vorgeheizten Backofen bei 175 °C auf der 2. Schiene von unten ca. 45-50 Minuten backen.
10 Minuten in der Form lassen, dann auf ein Gitter stürzen und abkühlen lassen.
Für den Guss Puderzucker mit dem Rotwein glatt rühren, so dass eine dickflüssige Masse entsteht, über den Kuchen verteilen, mit 2 EL getrockneten Cranberries bestreuen.
Der Kuchen hält sich eine ganze Woche und wird von Tag zu Tag besser.
Quelle
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Необходими продукти за форма с 23 cm Ø:
250 г
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меко краве масло
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200 г
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кафява захар
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1 пакетче
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ванилова захар
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1 ч. л.
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канела
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1 щипка
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морска сол
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4 бр.
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яйца
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250 г
|
брашно
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1 с. л.
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какао
|
1 пакетче
|
бакпулвер
|
125 мл.
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червено вино
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50 г
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шоколадови стърготини
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100 г
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червени американски боровинки (може и сушени)
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за формата:
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малко масло и брашно
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за винения топинг:
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125 г
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пудра захар
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3-5 с. л.
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червено вино
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2 с. л.
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сушени червени боровинки за украса
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Начин на приготвяне:
Разбийте маслото с двата вида захар и 1 щипка сол, докато сместа побелее и стане пухкава (най-малко за 6 минути
с миксер).
Добавете едно по едно яйцата и при всяко разбъркайте добре.
В купа пресейте и смесете брашното, какаото и бакпулвера.
Добавете сухите съставки и виното на части, като ги редувате и разбърквате.
Накрая прибавете и разбъркайте шоколадите стърготини и боровинки в тестото.
Изсипете сместа в намазаната с масло и поръсена с брашно или галета кексова форма.
Печете в предварително загряна на 175 ° C фурна на 2 шина от долу на горе за около 45-50 минути.
Оставете кекса за 10 минути във формата, след което го обърнете върху метална скара и го оставете да се охлади напълно.
За топинга смесете пудрата захар с червеното вино и разбърквайте докато получите гладка и еднородна смес “ каша“.
Разпределете сместа върху кекса и разпределете сушените боровинки върху топинга.
Добавете едно по едно яйцата и при всяко разбъркайте добре.
В купа пресейте и смесете брашното, какаото и бакпулвера.
Добавете сухите съставки и виното на части, като ги редувате и разбърквате.
Накрая прибавете и разбъркайте шоколадите стърготини и боровинки в тестото.
Изсипете сместа в намазаната с масло и поръсена с брашно или галета кексова форма.
Печете в предварително загряна на 175 ° C фурна на 2 шина от долу на горе за около 45-50 минути.
Оставете кекса за 10 минути във формата, след което го обърнете върху метална скара и го оставете да се охлади напълно.
За топинга смесете пудрата захар с червеното вино и разбърквайте докато получите гладка и еднородна смес “ каша“.
Разпределете сместа върху кекса и разпределете сушените боровинки върху топинга.
Да ви е сладко!
по идея на: Herzköchin
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Интересна рецепта за кекс с вино и винен топинг ни поднасяш ,Гери.Идеален за Коледните празници, а боровинките перфектно го допълват.
AntwortenLöschenПоздрави и приятни почивни дни !
Наистина е много подходящ за Коледните празници, освен това е траен и всеки ден става още по вкусен!
AntwortenLöschenГорещо ти го препоръчвам, Ели.
Желая ти усмихнат и спокоен ден!
Hmm, sieht superlecker aus - einen Rotweinkiuchen habe ich schon mal gebacken, die Idee, Cranberries hineinzugebenm ist klass! Dankeschön für das tolle Rezept...
AntwortenLöschenHallo Geri, der Kuchen sieht spitze aus wie aus dem Bilderbuch. Grüße von der Herzensköchin
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