Rhabarber-Quark-Dessert
Десерт
с ревен и извара
Schnell
und erfrischend
бърз
и освежаващ
Zutaten
für 4 Portionen:
800
g
|
Rhabarber
|
250
g
|
Quark
|
200
g
|
Schlagsahne
|
100
g
|
|
100
ml
|
Traubensaft
|
60
g
|
Traubensaft
|
40
g
|
|
10
g
|
Speisestärke oder Speisestärke-Ersatz
|
1
Päckchen
|
Zubereitung:
Den Rhabarber (am Besten rot-stielig) putzen und die Haut abziehen.
In ca. 1,5 cm große Würfel schneiden.
Die Erdbeerkonfitüre mit dem Traubensaft aufkochen.
Den gewürfelten Rhabarber zugeben und nochmal aufkochen, 2 Min. köcheln lassen.
Die Speisestärke und 60 g Traubensaft glatt rühren.
Vorsichtig unter den Rhabarber rühren und erneut kurz aufkochen lassen.
Danach die Masse in eine Schüssel füllen und abkühlen lassen.
Den Quark mit dem Puderzucker und dem Vanillezucker mit einem Handrührgerät drei Minuten cremig aufschlagen.
Die Sahne schlagen und unter die Quarkmasse heben.
Den Quark und das abgekühlte Kompott abwechselnd in Gläsern schichten.
Die abgefüllten Gläser im Kühlschrank 1 – 2 Std. kühlen.
Den Rhabarber (am Besten rot-stielig) putzen und die Haut abziehen.
In ca. 1,5 cm große Würfel schneiden.
Die Erdbeerkonfitüre mit dem Traubensaft aufkochen.
Den gewürfelten Rhabarber zugeben und nochmal aufkochen, 2 Min. köcheln lassen.
Die Speisestärke und 60 g Traubensaft glatt rühren.
Vorsichtig unter den Rhabarber rühren und erneut kurz aufkochen lassen.
Danach die Masse in eine Schüssel füllen und abkühlen lassen.
Den Quark mit dem Puderzucker und dem Vanillezucker mit einem Handrührgerät drei Minuten cremig aufschlagen.
Die Sahne schlagen und unter die Quarkmasse heben.
Den Quark und das abgekühlte Kompott abwechselnd in Gläsern schichten.
Die abgefüllten Gläser im Kühlschrank 1 – 2 Std. kühlen.
Guten
Appetit.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
800
г
|
ревен
|
250
г
|
извара
|
200
г
|
течна
сметана
|
100
г
|
конфитюр
от ягоди
|
червен
гроздов сок
|
|
60
г
|
червен
гроздов сок
|
40
г
|
|
10
г
|
нишесте
|
Начин
на приготвяне:
Измивате ревена(най-добре да купите с червеното стебло), обелвате го и го нарязвате на кубчета(1,5 см ).
В подходящ съд изсипвате конфитюра от ягоди, гроздовия сок и оставяте на котлона да заври.
След което прибавяте нарязания на кубчета ревен и оставяте отново да заври.
След завирането оставяте за още 2 минути на слаб огън да поври.
Разбърквате нишестето с гроздовия сок(60 г) до получаване на гладка каша.
Прибавяте кашичката внимателно при непрекъснато разбъркване към ревена и оставяте отново да заври за кратко.
След това изсипвате сместа в купа и оставяте да се охлади.
Разбъркайте до гладкост за 3 минути изварата заедно с пудрата и ванилова захар.
Разбийте сметаната до меки върхове и е прибавете внимателно към изварата.
В подходящи чаши или купички разпределете един слой извара един слой охладен компот от ревен и т.н.
Оставете за 1-2 часа в хладилника да се охлади.
Да ви е сладко!
Измивате ревена(най-добре да купите с червеното стебло), обелвате го и го нарязвате на кубчета(1,5 см ).
В подходящ съд изсипвате конфитюра от ягоди, гроздовия сок и оставяте на котлона да заври.
След което прибавяте нарязания на кубчета ревен и оставяте отново да заври.
След завирането оставяте за още 2 минути на слаб огън да поври.
Разбърквате нишестето с гроздовия сок(60 г) до получаване на гладка каша.
Прибавяте кашичката внимателно при непрекъснато разбъркване към ревена и оставяте отново да заври за кратко.
След това изсипвате сместа в купа и оставяте да се охлади.
Разбъркайте до гладкост за 3 минути изварата заедно с пудрата и ванилова захар.
Разбийте сметаната до меки върхове и е прибавете внимателно към изварата.
В подходящи чаши или купички разпределете един слой извара един слой охладен компот от ревен и т.н.
Оставете за 1-2 часа в хладилника да се охлади.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Първата ми реакция "Ихаа". Чудесен е, Гери, определено изглежда вкусно и освежаващо предложение.
AntwortenLöschenПоздрави!