Ein
Rezept aus früheren Zeiten, als man seine Reste in der Küche gut zu
verwerten wusste
Много
стара рецепта, когато нашите баби са
използвали остатъците от хляба за
приготвяне на вкусни специалитети
Zutaten
für 4 Personen:
1Glas,(700
g)
|
Sauerkirschen,
entsteint, frisch oder aus dem Glas
|
300
ml
|
Milch
(lauwarm)
|
210
g
|
Brötchen
vom Vortag
|
60
g
|
Zucker
|
50
g
|
Butter,
weich
|
2
|
Eigelb
|
2
|
Eiweiß,
steif geschlagen
|
6
g
|
Backpulver
|
4
Tropfen
|
Bittermandelöl
oder abgeriebene Zitronenschale
|
1
Pkt.
|
Vanillezucker
|
1
Prise
|
Salz
|
etwas
|
Butter
für die Form
|
etwas
|
Semmelbrösel
für die Form
|
etwas
|
Puderzucker
zum Bestäuben
|
Guten
Appetit.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Необходими
продукти:
1
бур. компот (720 мл)
|
вишни
или череши
изчистени от костилките (пресни) |
300
мл
|
прясно
мляко (хладко)
|
210
г
|
сух
бял хляб, франзела или сухар
|
60
г.
|
захар
|
50
г.
|
меко
краве
масло
|
2
|
жълтъка
|
2
|
белтъка
|
6
г
|
бакпулвер
|
4
капки
|
бадемова
есенция или настъргана
кора от един лимон
|
1
пакетче
|
ванилова
захар
|
1
щипка
|
сол
|
масло
|
за намазване на формата
|
галета
|
за поръсване на формата
|
пудра
захар
|
за поръсване на сладкиша
|
Начин
на приготвяне:
Измийте черешите, изчистете ги от костилките,а ако са от компот ги отцедете в гевгир добре от сока.
Натрошете хляба, залейте го с топлото мляко и го оставете настрани, докато течността се абсорбира.
Намажете с масло формата или тавичката, в която ще се пече сладкишът, и поръсете формата със галета.
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.
Разбъркайте в голяма купа жълтъците, маслото, захарта, ваниловата захар, бакпулвера, бадемовата есенция или лимоновата кора, а след това постепенно прибавете и омекналият хляб.
Разбъркайте всички продукти добре и прибавете внимателно разбитите със солта белтъци на гъст сняг и внимателно ги прибавете към сместа.
Накрая разбъркайте и черешите в сместа.
Изсипете получената смес във формата за печене и е загладете от горе.
Печете в предварително загрята фурна на 200° ( вентилатор 180 º ), на средната шина за 30 минути, до получаване на златиста коричка.
Сервирайте готовият сладкиш топъл поръсен с пудра захар.
Може да го сервирате също с топъл ваниов сос, ванилов сладолед, разбита сметана или да комбинирате със всичко по малко.
Съвет:
Може да замените черешите със ябълки, сини сливи или круши.
Да ви е сладко :)
Измийте черешите, изчистете ги от костилките,а ако са от компот ги отцедете в гевгир добре от сока.
Натрошете хляба, залейте го с топлото мляко и го оставете настрани, докато течността се абсорбира.
Намажете с масло формата или тавичката, в която ще се пече сладкишът, и поръсете формата със галета.
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци.
Разбъркайте в голяма купа жълтъците, маслото, захарта, ваниловата захар, бакпулвера, бадемовата есенция или лимоновата кора, а след това постепенно прибавете и омекналият хляб.
Разбъркайте всички продукти добре и прибавете внимателно разбитите със солта белтъци на гъст сняг и внимателно ги прибавете към сместа.
Накрая разбъркайте и черешите в сместа.
Изсипете получената смес във формата за печене и е загладете от горе.
Печете в предварително загрята фурна на 200° ( вентилатор 180 º ), на средната шина за 30 минути, до получаване на златиста коричка.
Сервирайте готовият сладкиш топъл поръсен с пудра захар.
Може да го сервирате също с топъл ваниов сос, ванилов сладолед, разбита сметана или да комбинирате със всичко по малко.
Съвет:
Може да замените черешите със ябълки, сини сливи или круши.
Да ви е сладко :)
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Sehr leckeres Rezept und richtig für den Sommer und jetzt die Kirschenzeit.
AntwortenLöschenLiebe Grüße
Ingrid
Ja, das Richtige für Alle, die gerne Süßspeisen essen.
AntwortenLöschenLiebe Grüße
Geri
Hallo Geri. Der Auflauf sieht lecker aus. Hab auch ein Kirschkuchen gebacken, wird bald auf den Blog zu sehen sein.
AntwortenLöschenLG
Чудесен се получи, Гери! Благодаря за рецептата! Опитах нещо ново и интересно :)
AntwortenLöschenСнежи,
AntwortenLöschenрадвам се, че ти е харесал, аз го приготвям често и си го хапваме винаги с удоволствие!
Поздрави!