Gebackene
Holunderblüten
Бухтички с цвят от бъз
Zutaten
für 4 Personen:
200
ml
|
Milch
|
150
g
|
Mehl
|
8
|
Holunderblütendolden
|
2
|
Eier
|
1
Prise
|
Salz
|
zum
Frittieren:
|
Speiseöl
|
zum
Bestäuben:
|
Puderzucker
|
Zubereitung:
Die
Eier trennen.Mehl,
Milch und Eigelbe mit 1 Prise Salz zu einem
Teig glatt rühren.
Den Teig ca. 20-30 Minuten quellen lassen.
Eiweiße steif schlagen und unter den Teig heben.
Den Teig ca. 20-30 Minuten quellen lassen.
Eiweiße steif schlagen und unter den Teig heben.
Die Holunderblüten verlesen.
Das Speiseöl erhitzen. Es ist heiß genug, wenn an einem ins Fett getauchten Holzlöffel Bläschen aufsteigen.Die Holunderblüten am Stiel anfassen, in den Teig tauchen und mit dem Stiel nach oben in das heiße Öl tauchen und 2–3 Minuten von beiden Seiten goldbraun ausbacken.
Herausheben, kurz auf einem Küchenpapier gut abtropfen lassen.
Auf Tellern anrichten und anschließend mit Puderzucker bestäuben.
Dazu passt sehr gut: Eis, Apfelmus, Johannisbeere usw.
Echt empfehlenswert, macht auch optisch was her und ist wirklich nicht sehr aufwändig.
Gutes
Gelingen
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
200
мл.
|
прясно
мляко
|
150
г
|
брашно
|
8 бр.
|
цвята
от бъз
|
2 бр.
|
яйца
|
1
щипка
|
сол
|
За
пържене:
|
олио
|
За
поръсване:
|
пудра
захар
|
Начин на
приготвяне:
Жълтъците
и белтъците на яйцата се разделят.
Брашното, млякото и жълтъците с 1 щипка сол се разбиват, до получаване на гладко тесто.
Оставете настрани тестото за 20-30 минути да отлежи.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят внимателно към сместа с жълтъците.
Цветовете на бъза се почистват добре върху бяла салфетка за да не остане някоя бъболечка.
Загрейте олиото.Потопете дървена лъжица в олиото и когато се появяват мехурчета значи олиото е достатъчно горещо.
Хванете цвета на бъза за дръжката, потапете го в тестото, отцедете го леко и го сложетете в горещото олио с дръжката нагоре,запържете до златисто кафяво за 2-3 минути. След това отрежете дръжката и обърнете от другата страна да се изпържи.
Изкарвате бухтите от тигана и ги слагате върху кухненска хартия за да се отцедят.
Сервирайте ги в чиния поръсени с пудра захар.
Може да ги сервирате също със сладолед, ябълков мус, сладко от касис и т.н.
Наистина ви препоръчвам, да ги пробвате тези бухтички, защото се приготвят лесно, визуално изглеждат ефектно и интересно, а в действителност са много вкусни.
Успех!
Брашното, млякото и жълтъците с 1 щипка сол се разбиват, до получаване на гладко тесто.
Оставете настрани тестото за 20-30 минути да отлежи.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят внимателно към сместа с жълтъците.
Цветовете на бъза се почистват добре върху бяла салфетка за да не остане някоя бъболечка.
Загрейте олиото.Потопете дървена лъжица в олиото и когато се появяват мехурчета значи олиото е достатъчно горещо.
Хванете цвета на бъза за дръжката, потапете го в тестото, отцедете го леко и го сложетете в горещото олио с дръжката нагоре,запържете до златисто кафяво за 2-3 минути. След това отрежете дръжката и обърнете от другата страна да се изпържи.
Изкарвате бухтите от тигана и ги слагате върху кухненска хартия за да се отцедят.
Сервирайте ги в чиния поръсени с пудра захар.
Може да ги сервирате също със сладолед, ябълков мус, сладко от касис и т.н.
Наистина ви препоръчвам, да ги пробвате тези бухтички, защото се приготвят лесно, визуално изглеждат ефектно и интересно, а в действителност са много вкусни.
Успех!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri