Reispfanne
mit Chinakohl
Китайско зеле с ориз
Zutaten
für 4 Personen:
800 g
-1 kg
|
Chinakohl(alternativ
auch mit Weißkohl möglich)
|
700
ml
|
Rinderfond
oder -brühe
|
400
g
|
Hackfleisch
vom Rind
|
250
g
|
Langkornreis
|
200
g
|
Sahne
|
150
g
|
Möhren
|
150
g
|
Erbsen
|
2
Stk
|
Zwiebeln
|
2
Stk
|
Knoblauchzehen
|
1
Stk
|
Paprikaschote,
gelb oder rot
|
4
EL
|
Öl
|
5
EL
|
Wein,
weiß
|
1
EL
|
Currypulver
|
Nach
Geschmack
|
Salz,
Pfeffer, Paprikapulver und Petersilie
|
Einfache
Zubereitung:
Die Zwiebeln und die
Knoblauchzehen schälen.und
fein würfeln. Die Möhren in Scheiben, die Paprikaschote und den Chinakohl in Streifen schneiden. Die Strunkstücke vom Chinakohl separat legen. Das Öl in einer Pfanne erhitzen, die Zwiebeln, den geschnittenen Knoblauch und den Reis zugeben und kurz andünsten. Alles mit dem Rinderfond aufgießen und zugedeckt 15 Minuten bei niedrige Hitze quellen lassen. Das Hackfleisch in Öl anbraten, die Möhren 5 Minuten mitbraten. Dann die Paprikaschote und Erbsen dazugeben und noch 1 Minute weiter dünsten. Salz, Pfeffer, Paprikapulver, sowie 1 EL Currypulver hinzugeben und verrühren. Mit Wein und Sahne ablöschen und einige Minuten einkochen lassen. Nun die Strunkstücke vom Chinakohl dazugeben und ca. 3-4 Minuten köcheln lassen. Chinakohl darauf geben und einköcheln, so das er leicht zusammenfällt. Den Reis zufügen und abschmecken oder die Chinakohlhackfleischmasse über den Reis geben. In vorgewärmten Tellern anrichten und mit geschnittener Petersilie dekorieren. Tipp: Wer für Kinder kocht und keinen Wein verwenden möchte, kann auf etwas Apfelsaft oder zu einem Spritzer weißem Balsamico zurückgreifen. Guten Hunger
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
|
Продукти
за 4 човека:
китайско
зеле (възможно и със прясно зеле)
|
|
телешки
бульон
|
|
телешка
кайма
|
|
250
гр.
|
дълъг
ориз
|
200
гр.
|
готварска
сметана
|
150
гр.
|
моркови
|
150
гр.
|
грах
|
2
бр.
|
кромид
лук
|
2
скилидки
|
чесън
|
1
бр.
|
жълта
или червена чушка
|
олио
|
|
5
суп. лъж.
|
бяло
вино
|
1
суп. лъж.
|
|
сол,
черен пипер, червен пипер и магданоз
|
Начин на
приготвяне:
Обелете
лука и чесъна и ги нарежете на
ситно.
Нарежете морковите на колелца,чушката и зелето на ленти.
Нарежете морковите на колелца,чушката и зелето на ленти.
Кочана
от китайско зеле нарежете отделно.на
ситно.
Загрейте олиото в тиган, добавете нарязания на ситно лук, чесън, ориз. и запържете за кратко.
Залейте сместа с бульона, похлупете и оставете на слаб огън за 15 минути да къкри.
Загрейте олиото в тиган, добавете нарязания на ситно лук, чесън, ориз. и запържете за кратко.
Залейте сместа с бульона, похлупете и оставете на слаб огън за 15 минути да къкри.
В
друг съд с останалото олио запържете
каймата, добавете морковите и задушете
за 5 минути.
След това добавете чушката и граха и задушете за още 1 минута.
Прибавете солта, черният пипер, червеният пипер и 1 супена лъжица къри на прах при непрекъснато разбъркване.
Заливате с виното и сметаната и я оставете да поври за няколко минути.
Прибавете нарязаният кочан от китайско зеле и се оставете да поври на тих огън за около 3-4 минути.
Добавете китайското зеле и го оставете за малко да къкри, така че да намали лесно обема си и да спадне.
След това добавете чушката и граха и задушете за още 1 минута.
Прибавете солта, черният пипер, червеният пипер и 1 супена лъжица къри на прах при непрекъснато разбъркване.
Заливате с виното и сметаната и я оставете да поври за няколко минути.
Прибавете нарязаният кочан от китайско зеле и се оставете да поври на тих огън за около 3-4 минути.
Добавете китайското зеле и го оставете за малко да къкри, така че да намали лесно обема си и да спадне.
Смесете
сместа със готовият ориз и овкусете или
поотделно сервирайте сместаа върху
ориза.
Сервирайте в затоплени чиний и украсете с нарязания магданоз.
Съвет:
Който готви за деца и не иска да ползва вино, може да го замени с ябълков сок или бял балсамов оцет.
Да ви е вкусно!
Сервирайте в затоплени чиний и украсете с нарязания магданоз.
Съвет:
Който готви за деца и не иска да ползва вино, може да го замени с ябълков сок или бял балсамов оцет.
Да ви е вкусно!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri