Mittwoch, 12. Juni 2013

Rhabarberkuchen mit Streusel - Сладкиш с ревен и маслени трохи

Rhabarberkuchen mit Streusel
Сладкиш с ревен и маслени трохи

sehr frisch, fruchtig , saftig
много свеж, плодов и сочен



Zutaten für 1 Blech:
Für den Mürbeteig:
500 g
Mehl
320 g
Butter kalt
160 g
Zucker
2
Eier
2 EL
Rum
1 Prise
Salz
Für die Quark creme:
500 g
Quark
3
Eier
80 g
Zucker
1
die geriebene Schale einer Zitrone
1 Päckchen
Vanillepuddingpulver
Für den Belag:
1 kg
Rhabarber
Für die Streusel:
240 g
Mehl
160 g
Butter, kalte
160 g
Zucker
3 g
Zimt
n. B.
Puderzucker zum Bestäuben



                                           





                  
Zubereitung:
Für den Mürbeteig:
Das Mehl, Butter, Zucker, Eier, Salz und Rum in eine Schüssel geben und zu einem geschmeidigen Teig verkneten.
Den Teig zu einer Kugel formen, in Folie einwickeln und in den Kühlschrank stellen.
Den Rhabarber waschen, schälen, in 1-2 cm lange Stücke schneiden und beiseite stellen.

Für die Quarkcreme:
Den Quark abtropfen lassen, dann mit den Eiern, dem Zucker, dem Vanillepuddingpulver und der geriebenen Zitronenschale glatt rühren und ebenfalls beiseite stellen.
Für die Streusel:

Das Mehl mit der kalten Butter dem Zucker und den Zimt in eine Schüssel geben und zu krümeligen Bröseln verkneten, danach mit den Händen kurz zu Streuseln zerbröseln und beiseite stellen.
Das Backblech mit Butter einfetten und mit dem Mürbeteig auslegen und einen Rand hochziehen.
Die Quarkmasse auf de
m Teig glatt streichen, die Rhabarberstücke auf der Creme verteilen und zum Schluss die Streusel darüber streuen.
Den Kuchen im vorgeheizten Backofen bei 180 Grad Heißluft etwa 45-50 Min. backen.
In der Form etwa 2 Stunden auskühlen lassen und vor dem Servieren mit Puderzucker bestäuben.
Dazu schmeckt Schlagsahne.

Tipp:

Das Rezept entspricht einem Backblech, wer also nur eine Springform machen will, der kann die Hälfte der Menge aller Zutaten nehmen.
Varianten
:
Man kann diesen Kuchen auch mit andere
m säuerlichem Obst backen, z. B.mit Beeren, Kirschen oder Pflaumen.
Guten Appetit.
 
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.



Необходими продукти:
За масленото тесто (основата):
500 г
брашно
320 г
студено масло
160 г
захар
2
яйца
2 с. л.
ром
1 щипка
сол
За пълнежа с извара:
500 г
извара
3
яйца
80 г
захар
1
настърганата кора от един лимон
1 пакет
ванилов пудинг
За пълнежа:
1 кг.
ревен
За маслените трохи:
240 г
брашно
160 г
студено масло
160 г
захар
3 гр.
канела
На вкус:
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
За масленото тестото:
В голяма купа объркайте брашното, маслото, захарта, яйцата, солта, рома и замесете гладко тесто.
Оформете тестото на топка, увийте го във фолио и го поставете в хладилника.
Измийте ревена, обелете го и го нарежете на 1-2 см.кубчета и го оставете настрана.

За пълнежа с извара:

Отцедете изварата, след което е разбъркате с яйцата, захарта, ваниловият пудинг на прах и настърганата лимонова кора, до гладка смес и оставете настрана.

За маслените трохи:

С ръце разбъркайте маслото (маслото трябва да е студено и нарязано на малки парченца), заедно с брашното, захарта и канелата, до получаване на ронливи трохи и оставете настрана.
Намажете правоъгълната тава за печене с масло,разстилете масленото тесто от горе и издърпайте краищата му нагоре по стените на тавата.
Изсипeте вурху тестото изварата и загладете, а върху нея разпределете нарязаният ревен,а най отгоре разпределете маслените трохи.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса вентилатор за около 45-50 минути.
Оставете
сладкиша  да се охлади за около 2 часа в тавата, а преди сервиране го поръсете с пудра захар.
Може да го
поднесете също с разбита сметана.
Съвет:
Рецептата съответства за правоъгълната тава (от печката), така че, който иска да направи сладкиша в 26 см. форма, трябва да намали всички съставки на половина.
Варианти:Този спадкиш може да го приготвите също със други кисели плодове (напр. ягоди, череши, вишни, сини сливи и т.н.).
Да ви е сладко!



Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!



1 Kommentar:

  1. Прекрасно предложение за вкусен сладкиш, изглежда чудесно!
    Поздрави, Гери! :)

    AntwortenLöschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly