Englisches Dessert / Английски десерт
Rezept
für 6 Personen:
400 g
|
Frischkäse
(Doppelrahmstufe)
|
1
|
Eigelb
|
400 g
|
süße
Sahne
|
85 g
|
Zucker oder Xucker
|
2 Pkt.
|
Vanillezucker oder Vanille-Xylit
|
1 Pkt.
|
|
1 Glas
|
Kirschen
|
100 g
|
blättrige
Mandeln
|
1 EL
|
Zucker oder Xucker
|
1 EL
|
Butter
|
Zubereitung:
Die
Mandeln mit einem EL Zucker und Butter unter ständigem Wenden
hellbraun rösten und abkühlen lassen.Aufpassen, dass die Mandeln
nicht zu dunkel werden.Kirschen
gut abtropfen lassen.
Frischkäse glatt rühren
Eigelb, 200 g Sahne und 85 g Zucker unterrühren.
Sahnefestiger und Vanillin-Zucker mischen.
Dann in einer separaten Schüssel die andren 200 g Sahne mit dem Vanillezucker und dem Sahnesteif steif schlagen und mit der Frischkäsecreme vermengen.
In Gläsern unten eine Schicht Creme füllen, dann eine Schicht der abgetropften Kirschen. Darüber wieder die Creme füllen.
Kurz vor dem Servieren die gerösteten Mandeln auf die Creme streuen.
Guten Appetit.
Frischkäse glatt rühren
Eigelb, 200 g Sahne und 85 g Zucker unterrühren.
Sahnefestiger und Vanillin-Zucker mischen.
Dann in einer separaten Schüssel die andren 200 g Sahne mit dem Vanillezucker und dem Sahnesteif steif schlagen und mit der Frischkäsecreme vermengen.
In Gläsern unten eine Schicht Creme füllen, dann eine Schicht der abgetropften Kirschen. Darüber wieder die Creme füllen.
Kurz vor dem Servieren die gerösteten Mandeln auf die Creme streuen.
Guten Appetit.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Продукти
за 6 порции:
крема
сирене
|
|
1
|
|
400
г
|
сметана
|
85
г
|
захар
|
2
пак.
|
ванилия
|
1пак.
|
сметанов
стабилизатор
|
1компот
|
череши
или вишни
|
100
г
|
филирани
бадеми
|
1
суп. л.
|
захар
|
1
суп. л.
|
масло
|
Начин
на приготвяне:
Запечете бадемите с една супена лъжица захар и масло при постоянно разбъркване до златисто и ги оставете настрани да изстинат.
При запичането на бадемите трябва да внимавате да не станат кафяви!
Отцеждате компота от череши добре.
Разбъркайте крема сиренето до гладка смес.Добавете жълтъка,200 г сметана и 85 г захар и разбъркайте отново до еднородна смес.
Смесете ванилията със сметановия стабилизатор.
След това в отделна купа изсипете останалите 200 гр. сметана,добавете сместа от ванилова захар и сметанов стабилизатор и разбърквате до меки върхове, след което смесвате внимателно със сместа от крема сирене.
Разсипете върху дъното на чашите един слой от крема,след това прибавете отцедените череши и завършвете отново с крем.
Точно преди сервиране, поръсете препечените бадеми върху крема.
Да ви е сладко!
Запечете бадемите с една супена лъжица захар и масло при постоянно разбъркване до златисто и ги оставете настрани да изстинат.
При запичането на бадемите трябва да внимавате да не станат кафяви!
Отцеждате компота от череши добре.
Разбъркайте крема сиренето до гладка смес.Добавете жълтъка,200 г сметана и 85 г захар и разбъркайте отново до еднородна смес.
Смесете ванилията със сметановия стабилизатор.
След това в отделна купа изсипете останалите 200 гр. сметана,добавете сместа от ванилова захар и сметанов стабилизатор и разбърквате до меки върхове, след което смесвате внимателно със сместа от крема сирене.
Разсипете върху дъното на чашите един слой от крема,след това прибавете отцедените череши и завършвете отново с крем.
Точно преди сервиране, поръсете препечените бадеми върху крема.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително
ви благодаря!!
Определено май води до пристрастяване. Страшно апетитно изглежда.
AntwortenLöschenПоздрави!
Десерт за разглезване - бих се глезила по възможност всеки ден с него, чуден е! И снимките са красиви, поздрави и хубав ден!:)
AntwortenLöschen