Ein
wenig Aufwand, der sich lohnt...einfach köstlich und leicht zu
machen!
Малко усилия и си заслужава...уникално вкусен и лесен за приготвяне!
Малко усилия и си заслужава...уникално вкусен и лесен за приготвяне!
Zutaten:
Für
den Boden:
|
|
75
g
|
Butter
|
150
g
|
Kekse
sehr fein zerbröselt
(Butterkekse)
|
4
|
Eier
|
200
g
|
Zucker
|
1
Pack.
|
Vanillinzucker
|
125
g
|
Schlagsahne
|
40
g
|
Speisestärke
|
800
g
|
Doppelrahmfrischkäse
|
1
kg
|
Erdbeeren
|
Für
den Guss:
|
|
1
Stück
|
Zitrone,
nur die abgeriebene Schale
|
1
Pack.
|
Tortenguss,
weiß oder rot
|
25
g
|
Zucker
|
Zubereitung:
Butterkekse
in einem Gefrierbeutel geben und ganz fein bröseln.
Butter schmelzen und mit den zerbröselten Butterkekse vermischen.
Diese Masse dann in einer mit Backpapier ausgelegten Springform (max. 26 cm Ø) geben und fest auf den Boden drücken Ein Rand ist nicht nötig; wenn man Backpapier verwendet oder das Blech gut einfettet, löst sich der Kuchen super.
Ca. 30 Min. kühl stellen.
Backofen auf 175°C vorheizen.
Eier, Zucker, abgeriebene Zitronenschale und Vanillinzucker cremig schlagen.
Sahne und Speisestärke nach und nach dazugeben, Frischkäse kurz unterrühren.
Die Masse
gleichmäßig auf dem Kuchenboden verstreichen. Butter schmelzen und mit den zerbröselten Butterkekse vermischen.
Diese Masse dann in einer mit Backpapier ausgelegten Springform (max. 26 cm Ø) geben und fest auf den Boden drücken Ein Rand ist nicht nötig; wenn man Backpapier verwendet oder das Blech gut einfettet, löst sich der Kuchen super.
Ca. 30 Min. kühl stellen.
Backofen auf 175°C vorheizen.
Eier, Zucker, abgeriebene Zitronenschale und Vanillinzucker cremig schlagen.
Sahne und Speisestärke nach und nach dazugeben, Frischkäse kurz unterrühren.
Im vorgeheizten Backofen ca. 75 Minuten backen.
Den Kuchen erst 15 Minuten im ausgeschalteten Backofen bei geöffneter Tür abkühlen lassen und anschließend herausholen zum kompletten Auskühlen.
Erdbeeren waschen, vom Grün befreien und auf dem Kuchen verteilen.
Den Tortenguss mit dem Zucker, wie auf dem Päckchen beschrieben, zubereiten und über die Erdbeeren geben.
Varianten:
Wer mag, kann statt der Erdbeeren auch frische Blaubeeren oder Himbeeren nehmen.
Statt der Butterkekse Amaretti, Erdnuss-Kekse oder an Weihnachten Spekulatius verwenden.
Wer mag, kann statt der Erdbeeren auch frische Blaubeeren oder Himbeeren nehmen.
Statt der Butterkekse Amaretti, Erdnuss-Kekse oder an Weihnachten Spekulatius verwenden.
Guten
Appetit.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
Продукти:
75
г
|
масло
|
150
г
|
чаени
или обикновени
бисквити
|
4
|
|
200
г
|
захар
|
1
пак.
|
ванилия
|
125
г
|
сметана
|
40
г
|
нишесте
|
800
г
|
крема
сирене
|
1
кг
|
ягоди
|
1
|
настъргана
кора от лимон
|
1
пак.
|
глазура
за торти бяла или червена
|
25
г
|
захар
|
Начин
на приготвяне:
Слагате бисквитите в найлонов пакет и ги натрошавате съвсем на ситно.
Разтопете маслото и смесете с натрошените бисквити до получаване на маслена смес.
Застелете формата за печене (макс. 26 cm диаметър) с пергаментова хартия и с леко притискане равномерно разпределяте бисквитената маса върху дъното на формата за печене, от страни по стените на формата не е необходимо, защото сте сложили хартия за печене и сладкиша се отделя без проблемно.
Прибл. за 30 мин.оставяте формата в хладилника за да стегне..
Загрейте фурната на 175 ° C.
Яйцата, захарта, лимоновата кора от лимона и ванилията разбийте до побеляване.
Постепенно добавете сметаната, царевичното нишесте и накрая добавете крема сиренето и разбъркайте за кратко до получаване на еднородна смес.
Разпределяте сместа равномерно върху дъното на формата и заглаждате.
В предварително загрята фурна печете за около 75 минути.
След изпичането,оставете чийзкейка за 15 минути при отворена врата във фурната и след това го изкарайте на вън до пълното охлаждане .
Измитите и почистени ягоди подредете върху сладкиша.
Глазурата със захарта, както е описано на опаковката се подготвя и се изсипва върху ягодите.
Варианти:
Ако желаете, можете да вземете вместо ягоди, пресни боровинки или малини.
Вместо бисквити може да вземете чаени бисквитки или коледни сладки.
Да ви е сладко!
Слагате бисквитите в найлонов пакет и ги натрошавате съвсем на ситно.
Разтопете маслото и смесете с натрошените бисквити до получаване на маслена смес.
Застелете формата за печене (макс. 26 cm диаметър) с пергаментова хартия и с леко притискане равномерно разпределяте бисквитената маса върху дъното на формата за печене, от страни по стените на формата не е необходимо, защото сте сложили хартия за печене и сладкиша се отделя без проблемно.
Прибл. за 30 мин.оставяте формата в хладилника за да стегне..
Загрейте фурната на 175 ° C.
Яйцата, захарта, лимоновата кора от лимона и ванилията разбийте до побеляване.
Постепенно добавете сметаната, царевичното нишесте и накрая добавете крема сиренето и разбъркайте за кратко до получаване на еднородна смес.
Разпределяте сместа равномерно върху дъното на формата и заглаждате.
В предварително загрята фурна печете за около 75 минути.
След изпичането,оставете чийзкейка за 15 минути при отворена врата във фурната и след това го изкарайте на вън до пълното охлаждане .
Измитите и почистени ягоди подредете върху сладкиша.
Глазурата със захарта, както е описано на опаковката се подготвя и се изсипва върху ягодите.
Варианти:
Ако желаете, можете да вземете вместо ягоди, пресни боровинки или малини.
Вместо бисквити може да вземете чаени бисквитки или коледни сладки.
Да ви е сладко!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Много вкусен, Гери, тези свежи ягодки отгоге, са направо неустоими! Поздрави!
AntwortenLöschenСъвсем скоро се убедих каква вкусотия е домашният чийзкейк и то с ягоди. Поздрави, адешке, прекрасен е и твоят!
AntwortenLöschenХубава вечер!
Гери, този сладкиш е като огнена експлозия!
AntwortenLöschenПоздрави и приятна вечер!