Freitag, 19. April 2013

Kirschsaft Dessert - Десерт със сок от вишни

eifrei, fruchtig

 без яйца, плодов


Gute Idee für Kirschsaftverwertung,entweder mit Blätterteig oder ohne Blätterteig.
Wenn ich den Kirschmichl mache, dann mache ich diese Creme immer mit dem Rest vom Kirschensaft.
Rezept für 4 Personen:
350 ml
Sauerkirschsaft
20 g
Vanille Puddingpulver
3 Blatt
Gelatine rot oder weiß
250 g
Quark
1 Päckchen
Vanillezucker
30 g
Zucker
1 Pak
Blätterteig
Zubereitung:
Blättersteigvariante
:
Wenn man mit Blätterteig Dessert machen möchte sollte man:
Den Backofen auf 200º (Heißluft) oder 220º (Ober- und Unterhitze) vorheizen.
Den Blätterteig auf einem Backblech ausrollen und mit einem Formring Formen ausstechen, damit später darauf die Creme aufgeschichtet werden kann.
Für jedes Dessert werden 2 Stck. Blätterteig benötigt, eines für Boden und eines als Deckel.
Die ausgestochenen Teig-formen werden mit Wasser bestrichen und auf einem Backblech mit Backpapier auslegt und mit einer Gabel mehrmals eingestochen.
Auf der mittleren Schiene im Backofen für 15 – 20 Minuten gebacken bis sie goldbraun sind.
Heraus nehmen und auskühlen lassen.
Wenn man die Creme mit Blätterteig serviert, dann legt man eingebackenes Blättersteigstück unten in die Ringform und gießt die Pudding creme darauf . Zum Abschluss legt man das zweite Blättersteigstück noch obenauf.
Die gefüllte Ringform kommt nun noch einige Stunden in den Kühlschrank bis sie fest geworden ist.
Vor dem Servieren aus der Ringform lösen, mit Puderzucker bestäuben und beliebig servieren.
 
Die Pudding creme:
Gelatine-blätter im kalten Wasser quellen lassen.
Vanille Puddingpulver mit 5 Esslöffel vom Kirschsaft glatt rühren.
Restlichen Saft zusammen mit dem Zucker zum Kochen bringen, vom Herd nehmen und der Puddingmischung unterrühren.
Topf wieder auf die Herdplatte stellen und einmal aufkochen lassen.


Ausgedrückte Gelatine in der heißen Masse auflösen (nicht kochen!) und den Pudding fast abkühlen lassen.
Quark mit Vanillezucker glatt rühren. Nach und nach den fast erkalteten Pudding unterheben.
Wenn man nur Pudding creme servieren will, die Pudding creme in Förmchen gießen und im Kühlschrank einige Stunden fest werden lassen.Vor dem Servieren auf einen Teller stürzen und evtl. noch nach Phantasie dekorieren .
Tipp:
Damit man die Creme ohne "Unfall" stürzen kann, werden die Form oder Förmchen für ca. 1 Stunde ins Gefrierfach gestellt.
Die Creme passt auch sehr gut z.B. zum Kaiserschmarrn, zu Milchreis, etc.
Guten Appetit.
 
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.


Добра идея за оползотворяване на черешовия сок от компот,със или без бутер тесто!Когато правя Черешовмихел ми оставя сока от компота и правя това кремче!

Продукти
350 мл.
сок от компот(череши или вишни)
20 г
пудинг ванилия на д-р Йоткер
3 бр.
желатин, червен или бял
250 г
извара
1
ванилия
30 г
захар
1 пакет
бутер тесто на Бела
Начин на приготвяне:
Варианта с бутер тесто:Ако искате да направите десерта с бутер тесто:
Загрейте фурната на 200 ° (горещ въздух) или 220 ° (отгоре и отдолу).
Размразява се бутер тестото и се разточва леко във всички посоки.
Изрязвате кръгли форми от тестото, за всеки десерт се нуждаете по две кръгчета за долу и за отгоре и ги нареждате в тава покрита с хартия за печене или използвате хартията от
бутер тестото.
Преди да се сложат във фурната се намазват с вода и се надупчват с вилица,за да не се вдигнат много при печенето.
Печете по средата във фурната за
15-20 минути до златисто кафяво.
Извадете и оставете да се охлади.
След охлаждането слагате едно изпечено кръгче в цилиндричният пръстен и изсипвате отгоре охладеният крем,а съвсем от горе другото кръгче като леко го притискате към крема.
Готовите кремчета оставяте за няколко часа в хладилника да се охладят и стегнат.
Преди да сервирате,издърпайте металният пръстен и ги поръсете обилно с пудра захар, може да украсите по желание.
Пудинг крем: 
Залейте желатина със студена вода и оставете да набъбне.
В отделна купа разтварят
e пудинга с 5 супени лъжици сок от череши.
Останалият сок със захарта загрявате в тенджера до завиране.
Отстранете от огъня и разбъркайте сместа с пудинга.
Връщате тенджерата на котлона само да заври и веднага е отстранявате от огъня.
Прибавете изстискания желатин в пудинга и бъркайте до пълното му разтваряне.
Разбъркайте изварата с ванилова захар до гладка смес и прибавете към почти охладеният пудинг като разбърквате внимателно до еднородна смес.
Изсипете крема в силиконови фсрмички, ако искате по
-късно да го обърнете лесно и го оставете в хладилника за няколко часа.
Преди сервиране обърнете в чиния и украсявате по ваше въображение.
Съвет:
За да можете да изкарате крема без "авария", сложете формите преди сервиране за около 1 час във фризера.
Кремът пасва много добре например за палачинки,оризов пудинг и т.н.

Да ви е сладко!

 
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!



5 Kommentare:

  1. Много ми хареса варианта с бутер тесто,Гери :) !
    Изглежда и много красиво !
    Прегръдка с пожелание за хубави събота и неделя !

    AntwortenLöschen
  2. Благодаря Ив!
    Много леко и освежаващо кремче!
    Сподели после дали ти е харесал :)
    Поздрави и хубав уикенд :)

    AntwortenLöschen
  3. С бутер и без бутер,все е красиво и вкусно.Благодаря за споделената рецепта,ще се възползвам от нея,само,че в сливов вариант.
    Хубава събота!

    AntwortenLöschen
  4. Благодаря Ели!
    Ще се радвам да го пробваш и да споделиш!
    Поздрави с пожелание за хубави събота и неделя !

    AntwortenLöschen
  5. Много ми хареса и идеята с бутер тестото, и изварата в крема. Такъв крем не съм правила и предполагам, че е много вкусен. Поздрави и всичко най-добро!

    AntwortenLöschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri