Spargelcremesuppe
Крем супа от аспержи
schmeckt
wirklich vorzüglich
наистина вкусна
и превъзходна
Zutaten
für 6 Personen:
1 kg
|
Spargel,
weißer
|
1½
Liter
|
Wasser
|
1
gestr TL
|
Zucker
|
60 g
|
Butter
|
40 g
|
Mehl
|
Nach
Belieben Salz, Pfeffer und Muskatnuss
|
|
1 EL
|
Weißwein
oder Zitronensaft
|
1
|
Eigelb
|
200 g
|
saure
Sahne
|
evtl.
|
Schinken,
gewürfelt
|
evtl.
|
Kräuter
(z. B. Schnittlauch, Petersilie, etc.)
|
Zubereitung:
Spargel
schälen und in 3 cm lange Stücke schneiden.Salzwasser
mit dem
Zucker
zum Kochen bringen und die Spargelstücke hinzugeben.Ca.
20 Minuten weich kochen.Für
die Einbrenne derweil
40 g Butter erhitzen und das
Mehl zugeben
und erhitzen bis es hellbraun ist.Dann
gleich, bevor das Mehl dunkel wird, mit
der Hälfte
der Spargelbrühe,
ohne
Spargelstücke,
langsam unter Rühren auffüllen bis
sie die gleiche Temperatur wie die Suppe hat.
Die Einbrenne in die Suppe geben und 15 Min. köcheln lassenDie Suppe pürieren und mit Salz und Pfeffer abschmecken.Weißwein oder Zitronensaft dazugeben und nochmal kurz aufkochen lassen. Danach vom Herd nehmen.
Das Eigelb mit Sahne verquirlen und unter Rühren hinzugeben.
Noch ca. 20 g Butter dazu, eventuell mit Muskat, Salz und Pfeffer nachwürzen - NICHT KOCHEN!!
Man kann nach Belieben auch gewürfelten Schinken, Kresse (oder andere Kräuter) und geröstete Knoblauch-Croutons in die Suppe geben.
Die Einbrenne in die Suppe geben und 15 Min. köcheln lassenDie Suppe pürieren und mit Salz und Pfeffer abschmecken.Weißwein oder Zitronensaft dazugeben und nochmal kurz aufkochen lassen. Danach vom Herd nehmen.
Das Eigelb mit Sahne verquirlen und unter Rühren hinzugeben.
Noch ca. 20 g Butter dazu, eventuell mit Muskat, Salz und Pfeffer nachwürzen - NICHT KOCHEN!!
Man kann nach Belieben auch gewürfelten Schinken, Kresse (oder andere Kräuter) und geröstete Knoblauch-Croutons in die Suppe geben.
Guten
Appetit.
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt
mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.
бели
аспержи
|
|
вода
|
|
1
равна ч.л.
|
захар
|
60
г
|
масло
|
40
г
|
брашно
|
на
вкус сол, черен пипер и индийско орехче
|
|
1 с. л.
|
бяло
вино или лимонов сок
|
1
|
жълтък
|
200 г
|
|
евент.
|
|
евент.
|
зелени
подправки (например див лук, магданоз
и др.)
|
Начин
на приготвяне:
Аспержите се белят и нарязват на 3 см дълги парчета.
Слагате водата да заври, заедно със солта и захарта и добавяте парчета аспержи.
Варите на умерен огън прибл.20 минути, докато омекнат.
След това правите застройката на супата, като затопляте 40 гр. масло и при енергично разбъркване, за да не прегори маслото,поръсвате брашното и запържвате до златисто, тогава прибавяте постепенно от горещия бульон до пълното темрериране.
Изсипете готовата застройка към останалата супа и оставете да къкри на тих огън за още 15 минути
След което пасирате супата и подправяте със сол и черен пипер.
Прибавете бялото вино или лимонов сок и отново оставете за кратко да заври.
След това свалете от огъня, добавете разбития.жълтък със сметана и останалото 20 гр.масло.НЕ СЕ ВАРИ ПОВЕЧЕ!!
Овкусете супата с индийско орехче, може би още малко сол и черен пипер.
Можете да украсите супата със нарязани кубчета от шунка, кресон (или други зелени подправки) или запържени крутони със чесън.
Да ви е сладко!!!
Аспержите се белят и нарязват на 3 см дълги парчета.
Слагате водата да заври, заедно със солта и захарта и добавяте парчета аспержи.
Варите на умерен огън прибл.20 минути, докато омекнат.
След това правите застройката на супата, като затопляте 40 гр. масло и при енергично разбъркване, за да не прегори маслото,поръсвате брашното и запържвате до златисто, тогава прибавяте постепенно от горещия бульон до пълното темрериране.
Изсипете готовата застройка към останалата супа и оставете да къкри на тих огън за още 15 минути
След което пасирате супата и подправяте със сол и черен пипер.
Прибавете бялото вино или лимонов сок и отново оставете за кратко да заври.
След това свалете от огъня, добавете разбития.жълтък със сметана и останалото 20 гр.масло.НЕ СЕ ВАРИ ПОВЕЧЕ!!
Овкусете супата с индийско орехче, може би още малко сол и черен пипер.
Можете да украсите супата със нарязани кубчета от шунка, кресон (или други зелени подправки) или запържени крутони със чесън.
Да ви е сладко!!!
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение,
натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen
Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri