Sonntag, 7. April 2013

Hühnereintopf mit Zitrone - Пилешка яхния с лимон

ganz simpel,leicht und erfrischend

много вкусна, лека и освежаваща



Rezept für 4 Personen:
1
Huhn
2 Bund
Frühlingszwiebeln
1 Bund
frischer Knoblauch
500 ml
Hühner Brühe
200 ml
Sahne
3
Eigelb
2 EL
Mehl oder
Kichererbsenmehl
2 EL
Olivenöl
1
Zitrone
1
Lorbeerblätter

Salz und Pfeffer nach Geschmack


Zubereitung:
Das ganze Huhn wird in 3-4 Liter kaltem Wasser zusammen mit dem Lorbeerblatt aufgekoch
t.
Den Schaum abschöpfen, damit eine klare Brühe entsteht.
Weiter kochen bis das Huhn gar ist.
Wenn das Huhn gar ist, die Haut abziehen und das Fleisch von den Knochen lösen. Das Fleisch in grobe Stücke reißen oder schneiden.
In einem Topf Olivenöl erhitzen und die klein geschnittenen Zwiebeln und Knoblauch anbraten.
Mit dem Mehl bestäuben und die geriebene Zitronenschale ebenfalls dazugeben und kurz andünsten.
Mit 500 ml der Hühnerbrühe ablöschen und mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Dem Eigelb den Zitronensaft zugeben und mit einem Schneebesen verquirlen.
Jetzt die Sahne dazugeben und nochmals gut verrühren.
Zum anpassen der Temperatur, etwas Brühe vom Eintopf dazugeben und verrühren, danach unter ständigem Rühren in den Eintopf gießen
Aufkochen lassen und das Hühnerfleisch dazugeben.
Kurz köcheln lassen und nochmals abschmecken.

Guten Appetit.
 
Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.



Необходими продукти:
1
пиле
2 връзки
пресен лук
1 връзка
пресен чесън
500 мл 
пилешки бульон
200 мл 
животинска сметана
3
жълтъка
2 с. л.
брашно
2 с. л.
зехтин
1
лимон
1
дафинов лист

сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Пилето се сварява цяло в 3–4 л студена вода, заедно с дафиновия лист, до готовност.
Водата се отпенва в началото на варенето, за да е бистър бульонът.
После пилето се обезкостява, кожата се отстранява, а месото се накъсва на едри парчета.
В тенджера се загрява зехтинът, в него се запържват лукът и чесънът, нарязани наситно, сипват се брашното и настърганата кора от лимона, Запържват се за кратко.
Налива се затопленият пилешки бульон и се овкусява със сол и черен пипер.
Жълтъците се смесват със сока от лимона, разбърква се с бъркалка, налива се сметаната и отново се разбърква. Част от течността от съда на котлона се прибавя към тях, за да се темперират.
След това се сипват в съда при останалите продукти. Щом кипне и леко се уплътни, в горещия сос се прибавя и накъсаното пиле.
Яхнията се оставя да се готви на слаб огън за кратко. Поднася се поръсена с черен пипер.

Приятен апетит!
 
Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!



Източник: Предаване "Бон Апети" с Лора иСтоян, 02.04.2013

1 Kommentar:

  1. Гери, много харесвам комбинацията между пиле и лимон. А този вариант звучи пролетно свежо. Задължително ще го опитам!
    Хубава вечер!

    AntwortenLöschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri

Top Food-Blogs Kochrezepte Basar -teilen,inspirieren,stöbern,entdecken- immer Freitag bis Sonntag - tobias kocht! Kuechenplausch Köstlich & Konsorten
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly