Bulgur mit Pilzen
Булгур с гъби
köstliche, vegane Hauptmahlzeit mit Zitronen-Frische
вкусно постно ястие с лимонова свежест
Zutaten für 4 Personen:
4 EL
|
Olivenöl
|
250 g
|
braune Champignons
|
3 Zehen
|
Knoblauch
|
3 Stange
|
Lauch
|
170 g
|
Bulgur
|
1 Stiele
|
Thymian
|
500 ml
|
Gemüsebrühe
|
nach Geschmack:
|
Salz und Pfeffer
|
Für die Gremolata:
|
|
1 Stiele
|
Rosmarin
|
1 unbehandelte Zitrone
|
Zitronenschale
|
¼ Bund
|
Petersilie
|
1 Zehe
|
Knoblauch
|
Zubereitung:
Pilze putzen, in Scheiben schneiden und 2 EL heißem Olivenöl andünsten, bis sie eine schöne Bräune haben und danach aus der Pfanne nehmen.
Mit dem restlichen Olivenöl den kleingeschnittenen Porree und Knoblauch andünsten.
Die Pilze wieder zurück zum angedünstetem Gemüse geben und verrühren.
Den Bulgur in die Gemüsepfanne geben und unterrühren.
Mit dem restlichen Olivenöl den kleingeschnittenen Porree und Knoblauch andünsten.
Die Pilze wieder zurück zum angedünstetem Gemüse geben und verrühren.
Den Bulgur in die Gemüsepfanne geben und unterrühren.
Nun noch den Thymian und die Gemüsebrühe hinzugeben und mit geschlossenem Deckel bei mittlerer Hitze 10 Min. köcheln lassen und danach noch 10 Minuten bei ausgeschalteter Platte ziehen lassen.
Mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Rosmarin, Petersilie, feingeschnittenen Knoblauch und geriebene Zitronenschale gut vermischen und vor dem Servieren den Bulgur damit bestreuen.
Rosmarin, Petersilie, feingeschnittenen Knoblauch und geriebene Zitronenschale gut vermischen und vor dem Servieren den Bulgur damit bestreuen.
Lasst es euch schmecken.
Quelle
Необходими продукти:
4 с. л.
|
зехтин
|
250 г
|
кафяви печурки
|
3 скилидки
|
чесън
|
3 стръка
|
праз
|
170 г
|
булгур
|
1 стрък
|
мащерка
|
500 мл
|
зеленчуков бульон
|
на вкус:
|
сол и черен пипер
|
за гремолатата:
|
|
1 стрък
|
розмарин
|
от 1 лимон
|
кората
|
¼ връзка
|
магданоз
|
1 скилидка
|
чесън
|
Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват, нарязват се на филийки, запържват се до златисто в 2 с. л. зехтин и се изваждат.
Гъбите се почистват, нарязват се на филийки, запържват се до златисто в 2 с. л. зехтин и се изваждат.
Нарязаните на ситно праз и чесън се запържват в останалия зехтин.
Гъбите се връщат в съда.
Разбърква се и се сипва булгурът.
Добавя се мащерката, налива се бульонът и се готви 10 минути на умерен огън, под капак.
Ястието се оставя още 10 минути върху изключен котлон, а след това се овкусява със сол и черен пипер.
Розмаринът, магданозът и чесънът се наситняват, смесват се с настърганата лимонова кора и се разбърква добре.
Булгурът се сервира с поръсената гремолата.
Да ви е сладко!
Гъбите се връщат в съда.
Разбърква се и се сипва булгурът.
Добавя се мащерката, налива се бульонът и се готви 10 минути на умерен огън, под капак.
Ястието се оставя още 10 минути върху изключен котлон, а след това се овкусява със сол и черен пипер.
Розмаринът, магданозът и чесънът се наситняват, смесват се с настърганата лимонова кора и се разбърква добре.
Булгурът се сервира с поръсената гремолата.
Да ви е сладко!
Ето за такова ястие не съм се сещала Гери.Правила съм гъбите с ориз и 1 - 2 с.л. елда, но не и с булгур.Благодаря за прекрасната идея.
AntwortenLöschenПоздрави !