Вкусен картофен кекс със овесени ядки
Ein tolles und schnelles Rezept für alle Leckermäuler!
Чудесна и бърза рецепта за всички кулинари!
Zutaten für eine 22 cm Backform:
125 g
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weiche Butter, oder Margarine
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150 g
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Zucker
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2 Stck.
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Eier
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etwa 200 g
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gekochte kalte Kartoffeln
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4 Tropfen
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Bittermandelöl
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70 g
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zarte Haferflocken
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175 g
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Mehl
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1 Pck.
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Backpulver
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1 Prise
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Salz
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2 EL
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Semmelbrösel, (Paniermehl) für die Form
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Für die Form:
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Butter
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Zum Bestäuben:
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Puderzucker
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Zubereitung:
Den Backofen auf 175°C vorheizen und eine 22 cm große Springform fetten und mit den Bröseln ausstreuen.
Das Fett mit dem Zucker schaumig schlagen, nach und nach die Eier unterrühren.
Die Kartoffeln schälen, durch die Kartoffelpresse drücken oder mit einer Gabel zerdrücken und mit dem Bittermandelaroma unter die Masse rühren.
Die Haferflocken mit dem Mehl und dem Backpulver und dem Salz mischen und unter den Teig rühren.
Das Fett mit dem Zucker schaumig schlagen, nach und nach die Eier unterrühren.
Die Kartoffeln schälen, durch die Kartoffelpresse drücken oder mit einer Gabel zerdrücken und mit dem Bittermandelaroma unter die Masse rühren.
Die Haferflocken mit dem Mehl und dem Backpulver und dem Salz mischen und unter den Teig rühren.
Den Teig in die Form geben und glatt streichen.
Auf der untersten Schiene im Backofen etwa 40 Minuten backen. (Heißluft: mittlere Schiene und ca. 35 Min bei 160°C)
Den Kuchen einige Minuten in der Form abkühlen lassen, dann aus der Form lösen und auf einem Kuchengitter vollständig auskühlen lassen. Zum Servieren mit Puderzucker bestreuen.
Lasst es euch schmecken!
Auf der untersten Schiene im Backofen etwa 40 Minuten backen. (Heißluft: mittlere Schiene und ca. 35 Min bei 160°C)
Den Kuchen einige Minuten in der Form abkühlen lassen, dann aus der Form lösen und auf einem Kuchengitter vollständig auskühlen lassen. Zum Servieren mit Puderzucker bestreuen.
Lasst es euch schmecken!
Tipp:
- Sie können auch 50 g von den Kartoffeln durch Banane ersetzt - schmeckt auch sehr gut!
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Продукти за 22 cm форма:
125 г
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меко масло или маргарин
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150 г
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захар
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2 бр.
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яйца
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около 200 г.
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сварени студени картофи
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4 капки
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горчиво бадемово масло
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70 г
|
овесени ядки
|
175 г
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брашно
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1 пакетче
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бакпулвер
|
1 щипка
|
сол
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2 с. л.
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галета за формата
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за формата:
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масло
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за поръсване:
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пудра захар
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Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 175 ° C. Намажете формата с мазнина и е поръсете с галета.
Разбийте мазнината със захарта до
разтварянето на захарта и постепенно добавете яйцата като продължавате да разбърквате.
Обелете картофите, намачкайте ги
с вилица или преса за картофи, след това добавете бадемовата есенция към тях и ги добавете към сместа.
Смесете овесените
ядки с брашното, бакпулвера и солта и ги прибавете и разбъркате към сместа.
Изсипете тестото във формата и го загладете.
Сложете формата на най-долната шина във фурната за около 40 минути (със вентилатор: на средната шина за около 35 минути на
160 ° C) .
Оставете кекса да изстине за няколко минути във формата, след това го извадете от формата и го оставете да се охлади
напълно върху решетка.Преди сервиране го поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Съвет:
- Може да замените 50 г. от картофите със банан - става също много вкусно!
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Geri