Sonntag, 24. Februar 2013

Spanische Tortilla - Испанскa Тортия

schnell, einfach und lecker



Rezept für 2 Personen:

3 Stck.
Kartoffeln mittelgroß
1 Stck.
Zwiebel
5 Stck.
Eier
70 – 100 ml
Olivenöl
nach Geschmack
Salz, Pfeffer und Muskatnuss


Zubereitung:

Kartoffeln waschen, schälen und in kleine Würfel schneiden.
Zwiebeln schälen, klein schneiden und mit den Kartoffeln vermischen.
Olivenöl in einer beschichteten Pfanne (24 cm Durchmesser) erhitzen und die Kartoffel-Zwiebelmischung unter häufigem Rühren halb braun bis goldgelb 12 – 15 Min. braten. Mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken.
Die Kartoffeln sollen dabei aber nicht knusprig werden.
Die gebratene Masse in ein Sieb geben und das Öl ablaufen lassen.
Nun die abgetropfte Kartoffel-Zwiebelmischung in den geschlagenen Eier unterrühren.
Die Masse in eine beschichtete Pfanne mit 1 – 2 EL heißem Öl geben und bei mittlerer Temperatur braten bis die Eier am Boden durchgebraten sind.
Dann die Tortilla wenden, am Besten geht das, wenn man einen Teller auf die Pfanne legt und das Ganze zügig umdreht. Der Zeitpunkt des Wenden liegt am eigenen Geschmack, manche mögen es gut durchgebraten, manche wiederum etwas saftiger.
Nun die Tortilla umgedreht nochmal von der anderen Seite durchbraten.
Lasst es euch schmecken!

Möchtet ihr immer auf dem neuesten Stand sein? - Dann folgt mir auf Facebook und verpasst kein Rezept mehr.




Auf einen Teller geben und z.B. mit grünem Salat servieren.

Weitere spanische Rezepte in meinem Blog:



Рецепта за 2-ма:
3 бр.
картофи
1 глава
лук
5 бр.
яйца
70 – 100 мл.
зехтин
на вкус

сол, черен пипер и индийско орехче

Приготвяне на Картофена тортия:

Измивате и почиствате картофите и лука, които нарязватe на малки кубчета.
Пържите  нарязаните катрофи и лук в загрята мазнина първо на по-силен огън,a после на по-слаб, 
докато започнат леко да се зачервяват (12-15 минути ), след което прецеждате  добре.
Посолете всичко и го добавете към предварително разбитите яйца в голяма купа и разбърквате внимателно.
Сипвате от  сместa в подходящ тиган с 1-2 с.л. сгорещена мазнина, като разбутвате от време на време за 
да може суровата смес отгоре да проникне през вече втвърдената отдолу и също да се запече (5-10 минути), 
докато дъното стане кафяво.
В момента в който тортията е готова отдолната страна, с помоща на голяма чиния или капак я обръщате 
да се запече  и от другата страна.
Моментът на това обръщане е според индивидуалните  предпочитания. Има хора, на които им харесва по- сочна, 
а на други по-препечена.
Сложете готовата тортия в чиния и след като леко се охлади, я поднесете със зелена салата.
Приятен апетит!


Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона Like на страничката ми във Facebook, за което предварително ви благодаря!


 





2 Kommentare:

  1. Гери, много вкусно изглежда... Но има една малка подробност. От позицията на човек, който вече 15г. живее и я приготвя тази тортия, мога смело да заявя, че Индийско орехче НЕ се слага, но вместо това в самото начало на приготвянето, когато зехтина е добре нагорещен и преди да се сложат картофите, се пускат няколко скилидки чесън (необелени) за да овкусят зехтина. Същите се вадят от тигана преди поставянето на картофите. Лука се добавя, когато картофите са се позапържили мъничко. И НИКОГА не се разбърква. С една вилица се боцка и побутва лекичко, за да може суровата смес да се премести по-близо до дъното и да се обработи топлинно. Приятен апетит!

    AntwortenLöschen
  2. Благодаря за съвета, но затова съм написала, че се овкусява на вкус.
    На мен специално ми харесва тази комбинация, но това за скилидките чесън ще го пробвам.
    Благодаря за идеята и хубав ден ти желая!

    AntwortenLöschen

Über deinen Kommentar würde ich mich freuen
Geri